Indeklima og ventilation

Når du energirenoverer har det ikke kun sine økonomiske- og klimamæssige fordele. En anden positiv sidegevinst er også en øget komfort og et bedre indeklima. På denne side sætter vi det gode indeklima under luppen, og her spiller ventilation en vigtig rolle. Du får også svar på, hvordan du tjekker huset for problemer med fugt og skimmel.

Hvorfor er et godt indeklima vigtigt?

Vi bruger i gennemsnit størstedelen af vores tid indendørs og derfor har indeklimaet stor betydning for vores velbefindende. Et sundt indeklima kræver god ventilation, da vi som mennesker forurener vores indeluft i dagligdagen.

Et dårligt indeklima kan påvirke vores sundhed på forskellige måder ved eksempelvis hovedpine, hoste, kvalme, udslæt, træthed og allergi. En allergi, der i værste fald kan ende som astma. Samtidig kan et dårligt indeklima også påvirke din søvnkvalitet og dermed også din koncentrationsevne og dit produktivitetsniveau. Det er derfor vigtigt, at indeklimaet i din bolig er sundt, og ventilationen i orden.

Vidste du at …
børn og ældre er mere følsomme for et usundt indeklima end yngre og voksne? Det kan dog variere meget fra person til person, hvor generet man er af et dårligt indeklima.

Hvad påvirker indeklimaet?

Rygning, stearinlys, kemikalier fra byggematerialer eller møbler, luftkvaliteten og fugt er de typiske faktorer, der kan påvirke dit indeklima. Blot ved at sove tilfører vi faktisk fugt og kuldioxid til luften. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at få et bedre indeklima i din bolig. Du kan eksempelvis mindske vanddampene og lufte mere ud.

Du kan også forbedre indeklimaet med et ventilationssystem eller radonsikring. Her ser vi nærmere på de forskellige tiltag på vejen til et sundt indeklima. Det er også vigtigt, at du tænker ventilationskanaler og indeklima ind, når du isolerer, renoverer eller klimasikrer boligen.

Bygningsreglementet om indeklima

Faktisk indeholder bygningsreglementet nogle anvisninger til, hvordan du får et sundt indeklima. Helt konkret kan du læse mere om termiske forhold, luftkvaliteten, det akustiske indeklima og lysforholdene i boligen i reglementet.

Luftfugtigheden i boligen

Graden af fugt i dit hus er en af de ting, der ofte påvirker indeklimaet. Du kan måle luftfugtigheden i dit hus med en fugtmåler – også kaldet et hygrometer. Du kan købe en fugtmåler i flere byggemarkeder eller online. Måler du selv luftfugtigheden i huset, så anbefales det, at du måler tre gange om dagen.

Du kan også kontakte et professionelt firma, der kan rykke ud, hvis du skal have målt eller udbedret fugtskaderne i huset. Du er velkommen til at benytte vores service til at indhente uforpligtende tilbud fra kvalificerede håndværkere.

Fugt i vindue

Kondens på ruderne kan være tegn på høj fugtighed.

Tegn på for meget fugt i boligen kan ses ved skimmelvækst som sorte plamager på vægge, buler i tapetet og ofte også en dårlig lugt.

Hvad må luftfugtigheden være?

Man udregner luftfugtighed i relative humidity (RH), og en fugtmættet luftmasse har en RH på 100 procent. En normal bolig skal ved 20 grader allerhøjest have en luftfugtighed på 45 procent indendørs. Tommelfingerreglen for luftfugtighed lyder:

Hvad kan jeg selv gøre for at mindske luftfugtigheden?

Det er naturligvis vigtigt, at huset har de bedste forudsætninger for et godt indeklima, men du kan også selv bidrage til at vedligeholde en sund og stabil fugt- og støvbalance i dit hjem.

En gennemsnitlig person udleder 2,5-3 liter vanddamp hver eneste dag. Derfor vil en husstand med 2 børn og 2 voksne udlede mellem 10 og 15 liter vanddamp dagligt. Så for at minimere den indendørs fugtproduktion, kan man med fordel tænke nedenstående ind i dagligdagsbilledet.

Bedre indeklima med udluftning

5 gode råd til at mindske luftfugtigheden:

 1. Minimer tøjtørring i boligen
 2. Tag korte brusebade og sørg for god ventilation på badeværelset
 3. Anvend låg på gryderne ved madlavning
 4. Sørg for god udluftning under madlavning – anvend emhætte
 5. Sørg for at rengøre ventilationsinstallationerne

Lån til ventilationsanlægget

Drømmer du om et nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding, men mangler finansieringsdelen, så læs med her. Danske Bank og Realkredit Danmark tilbyder dig at låne til energiforbedringer i din bolig, uden at du skal betale ekspeditions- og lånesagsgebyrer. Det er en besparelse på helt op til 7.400 kroner.

Lånet fra Danske Bank kan benyttes til alle typer energiforbedringer, hvilket også gælder “balanceret ventilationsanlæg med varmeindvinding.”

Udluftning om vinteren

Om vinteren er der større risiko for fugtskader i huset, og netop derfor er det vigtigt, at du fortsætter med at lufte ud – også selvom det er koldt udenfor. Vær dog opmærksom på den kondens, der kan danne sig indendørs. Lad derfor ikke vinduet stå på klem over længere tid, men lav i stedet for små intervaller med gennemtræk.

Vidste du?

Et sundt indeklima også hænger sammen med, hvor godt isoleret huset er. Er dit hus ikke isoleret optimalt, er det svært at varme huset op og samtidig pibler kulde og træk ind i boligen, som bidrager til et dårligere indeklima. Om sommeren kan du også opleve et dårligt indeklima, hvis huset ikke er isoleret korrekt. Isolering beskytter nemlig både mod at varmen slipper ud og holder huset køligere om sommeren.

Se hvor velisoleret dit hus er lige her:

Planter og indeklima

Mange gør brug af planter i hjemmet til at bringe noget liv indendørs, og få en snert af natur til at dekorere rummene. Men planter er ikke udelukkende til fordel for personen med æstetikkens briller på, for hvis man vælger de rette planter, kan de være med til at skabe et godt og sundt indeklima – specielt i din stue og i dit soveværelse. 

Planter kan generelt set hjælpe med at omdanne rummenes co2 til ilt, rense luften for giftige stoffer der bliver frigivet ved eksempelvis rengøringsmidler og ikke mindst skabe den rette naturlige fugtighed i rummene. Her kan du se 8 planter, der udover æstetikken, vil være med til at skabe et sundt miljø i dit hjem.

Aloe Vera

 • Mange kender Aloe Vera fra cremer. Men den kaktuslignende plante har også en række andre fordele. Aloe Vera forbruger nemlig CO2 og frigiver i samme ombæring ilt.
 • Pasning: Nem
 • Aloe Vera bør stå i lyse omgivelser, og kan sagtens tåle direkte sollys. Planten klarer sig med relativt lidt vand.

Bajonetplante

 • Af flere også kendt som svigermors skarpe tunge. Planten er særdeles populær hjemme i stuerne. Bajonetplante forbruger co2 og frigiver i samme ombæring ilt.
 • Pasning: Nem
 • Bajonetplanten er en meget hårdfør plante, der har ufatteligt svært ved at dø ud. Planten skal vandes relativt sjældent og passer godt ind i eksempelvis soveværelset.

Stuebirk

 • En flot plante der har en særlig god egenskab i at fjerne kemiske stoffer fra luften. Planten har godt af ikke at blive rykket for meget, men at folde sig ud i de omgivelser den nu engang bliver givet.
 • Pasning: Mellem
 • Stuebirken skal helst gødes i sommermånederne. Derudover er det vigtigt at holde jorden fugtig for at planten kan vokse bedst muligt.

Bostonbregne

 • Bregner er alment kendte som en tussegammel planteart. Bregnen er super god for indeklimaet fordi den har en høj tilføring af fugt og samtidig er fænomenal til at rense luften i rummet.
 • Pasning: Svær
 • Bostonbregnen skal fortrinsvis gødes en gang om ugen for optimalt velvære. Det er desuden bedst for bregnen, hvis den bliver vandet med lunkent vand, og der bliver sørget for at plantejorden er fugtig hele tiden.

Guldpalme

 • En plante med en stor funktionalitet som luftrenser. Palmen evner at rense rummet for kemiske stoffer og kan samtidig også suge forskellige salte.
 • Pasning: Nem
 • Guldpalmen trives bedst i en fugtig jordbund. Derudover bør guldpalmen blive gødet med jævne mellemrum gennem sommermånederne.

Gummifigen

 • Er en plante der ikke kræver en stor mængde af lys, hvorfor den også er velegnet til indendørsbrug. Derudover er gummifignen meget god til at rense luften fra kemiske stoffer.
 • Pasning: Nem
 • Gummifignen bør blive vandet jævnligt, men have lov til at tørre ud mellem vandingerne. Derudover trives den bedst med gødning over sommermånederne.

Vedbed

 • Også kendt som en klatreplante. Planten fungerer specielt godt som luftrensende stueplante, men trives ikke for godt i for høje temperaturer.
 • Pasning: Nem
 • Planten bør vandes ofte i løbet af sommermånederne, men behøver ikke særlig meget vand i løbet af vintermånederne.

Fredslilje

 • Fredsliljen er exceptionel til at rense luften for forskellige stoffer. Liljen renser nemlig for op til 5 forskellige stoffer som hyppigt findes i boligen. Derudover er planten god indendørs, da den helst ikke må stå i for meget sollys, da det kan skade bladene.
 • Pasning: Nem
 • Fredsliljen kræver meget vand, men er derudover relativt nem at holde.
Fold ud

Ventilation

Hvor stort dit behov er for ventilation afhænger af boligens størrelse, og hvor mange mennesker I er bosat i husstanden. Din adfærd har også betydning. Tager du lange bade, elsker at tænde stearinlys om aftenen, eller tørrer du ofte dit vasketøj indendørs, så kræver det mere ventilation. For jo mere fugt dit indeklima er udsat for, jo oftere og bedre ventilationsløsning bør du have.

Når man taler om ventilation skelner man mellem den naturlige ventilation og den mekaniske ventilation. Den naturlige ventilation dækker over udluftning af boligen gennem vinduer, døre, friskluftventiler og eventuelle utilsigtede utætheder. Den mekaniske ventilation er, som navnet hentyder, en eldrevet, mekanisk ventilationsløsning, så som emhætter, badeværelsesventilation og boligventilationsanlæg med varmegenvinding. Lad os se nærmere på de to ventilationsløsninger.

Naturlig ventilation gennem døre og vinduer

Når man tænker på udluftning tænker man automatisk på åbne vinduer og døre. Anbefalingen lyder, at du bør lave gennemtræk i boligen tre gange dagligt i en varighed på 5-10 minutter ad gangen. Denne tommelfingerregel gælder hele året rundt. Om vinteren skal du dog være opmærksom på den kondens, der kan danne sig indendørs. Ved at lufte ud i et kort tidsrum med gennemtræk undgår du at spilde mindst mulig varme.

I flere vinduer og døre er der indbygget friskluftventiler, som sikrer naturlig ventilation. Med mindre det stormer, anbefales det at disse ventiler står åbne døgnet rundt.

Får du nye vinduer i huset, som er velisolerede og tætte skal du være opmærksom på, at den naturlige ventilation ikke altid er nok til at opnå et godt indeklima. Her vil et ventilationsanlæg med varmegenvinding være en fordelagtig investering.

Luft ud 5-10 minutter tre gange dagligt

Fordele ved naturlig ventilation

 • En enkel og lydløs løsning
 • Det er naturens kræfter, der driver ventilationen og du skal derfor ikke bruge penge på el-installationerne

Ulemper ved naturlig ventilation:

 • Er ventilationsåbninger i døre og vinduer ikke optimale kan det give problemer med træk og kulde
 • Du skal selv huske at lufte ud
 • Der tabes varme ved naturlig ventilation, da den siver ud, når der luftes ud

Mekanisk ventilation

I nogle rum, hvor fugtmængderne er større eller udluftningsmulighederne mindre, er der brug for at supplere med mekanisk ventilation. Det gælder især i badeværelset, køkken og bryggers. Mekanisk ventilation kommer i flere former, og dækker eksempelvis over emhætten i køkkenet, udsuget på badeværelset og balanceret mekanisk ventilation. Det sidste er et anlæg, der blæser frisk luft ind i huset via kanaler og indblæsningsåbninger, mens luften i rummet suges ud gennem andre udsugningsåbninger. Lad os se nærmere på de mekaniske ventilationsmuligheder.

Mekanisk ventilation i køkkenet

Du kender den godt. Den klassiske emhætte, som du tænder, når der skal kokkereres. De kommer i mange former og størrelser. De nyere modeller kan også køre konstant i baggrunden, uden du bemærker det.

Mekanisk ventilation på badeværelset

Der er lidt flere valgmuligheder, når det kommer til ventilationsløsninger på badeværelset. Her kan du nemlig få:

Vidste du at …
det er dit eget ansvar som bygherre, at bygningsreglementets krav til ventilation bliver overholdt, hvis du bygger nyt?

Mekanisk ventilation i resten af huset

Her skal der et af de større, balancerede ventilationsanlæg til. Du kan vælge et anlæg, hvor udsugningen er konstant eller det varierer efter behov. Den sidste løsning kan styres efter:

Hvor stort skal ventilationsanlægget være?

Hvis du ønsker et mekanisk ventilationsanlæg i huset, så er det vigtigt, at du vælger et anlæg, der har den nødvendige kapacitet i forhold til din husstand. Her skal du se på, hvor stort rummet er og hvor mange, der benytter sig af rummet. Er I en familie på 5, der laver meget mad og går i bad lige efter hinandens, så er der naturligvis brug for mere udluftning i disse to rum end hos en familie på to.

I bygningsreglementet er der krav til at nye huse skal ventileres, så luftskiftet er på 0,30 liter pr. sekund pr. opvarmet etagekvadratmeter. Det svarer konkret til, at alt luften i boligen udskiftes mindst en gang hver anden time. Vil du sikre et godt indeklima i huset, bør ventilationen overholder disse krav.

Kan jeg selv etablere et mekanisk ventilationsanlæg?

Et mekanisk ventilationsanlæg skal være udført, så de lever op i kravene i ‘Norm for mekaniske ventilationsanlæg’, hvor der stilles krav til, at anlægget er installeret korrekt, at det ikke bruger for meget el, og at det på en forsvarlig måde kan rengøres og vedligeholdes.

Omfanget af etableringen kommer naturligvis an på, hvilket mekanisk anlæg, du ønsker. Badeværelsesventilationen kræver “bare” et hul ud til det fri imens et større anlæg kræver, at der trækkes ventilationskanaler, hvis de ikke allerede eksisterer. Herefter skal der bores huller i ydervæggen, i loft og tag eller måske også gennem etageadskillelsen, så luften kan ledes ud i det fri.

I køkkenet og på badeværelset er det især vigtigt at have god ventilation.
Fugtige steder, som i køkkenet og på badeværelset er det især vigtigt med god ventilation.

Vidste du, at …
hvis dit anvender mere end 3.000 kWh om året, skal der opsættes en ekstra elmåler, som hænger sammen med ventilationsanlægget?

Det koster det

Ligegyldig omfanget skal dit ventilationsanlæg overholder reglerne for installation, og udtræk samt tilkobling til el skal ske korrekt. Derfor bør du bruge en fagmand til opgaven. Flere firmaer har specialiseret sig i ventilationsanlæg ligesom at autoriserede elektrikere også kan udføre arbejdet. Vi hjælper dig gerne videre med uforpligtende tilbud på din ventilationsopgave.

Indhent 3 konkrete tilbud

på dit energirenoveringsprojekt

Fordele ved mekanisk ventilation:

 • Udluftningen sker automatisk og kan derfor være mere effektiv
 • Afhænger ikke at vind- og vejrforhold
 • Vælger du ventilation med varmegenvending undgår du at spilde varme, når du udlufter din bolig. Denne ventilationsløsning skriver vi meget mere om længere nede.

Ulemper ved naturlig ventilation:

 • Mekanisk ventilation er ikke helt lydløse
 • Koster penge at få etableret og bruger strøm
 • Anlægget skal vedligeholdes løbende

Er mekanisk ventilation nok?

Disse mekaniske anlæg i køkken og bad er dog ikke nok alene til at sikre, at luften i boligen bliver udskiftet tilstrækkeligt ofte. Derfor skal du stadig huske at lufte ud eller anskaffe dig et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Et ventilationsanlæg med varmegenvinding er et lidt mere advanceret anlæg, men har sine mange fordele. Ventilation med varmegenvinding styrker nemlig ikke blot indeklimaet i dit hus. Det giver nemlig mulighed for, at du får frisk luft ind i huset helt uden at spilde en masse varme, hvilket bestemt afspejler sig i det samlede varmeregnskab.

Helt konkret genbruger anlægget varmen i huset ved at overføre den fra luften, der blæses ud, til luften, der blæses ind. Ja, det lyder lidt komplekst, men helt konkret bliver den varme, der trækkes ud af dit hus, genanvendt i den luft, som blæses ind igen af dit ventilationsanlæg. Du behøver altså ikke at lufte naturligt ud, da anlægget sørger for, at huset ventileres med frisk luft løbende.

Ventilation med varmegenvinding
Ventilation med varmegenvinding

Opvarmningen sker i varmevekslere

Til tekniknørden kan vi fortælle, at det er i ventilationsanlæggets varmevekslere, at opvarmningen. Helt konkret glider de to luftstrømme – luften udefra og varmen indefra – tæt forbi hinanden, kun adskilt af tynde metalplader, som gør, at energien i form af varme kan overføres fra den ene luftstrøm til den anden.

Ifølge Genvex, som er en af flere varmegenvindingsanlæg, kan et anlæg genvinde op til 96 procent af varmen, når luften bliver trukket gennem varmevekslerne.

Ventilation med varmegenvinding
Ventilation med varmegenvinding installeres her i et nybygget hus.

Vidste du, at …
om sommeren kan anlægget fungere kølende og skabe et godt, køligt indeklima?

En bæredygtig og økonomisk løsning

I både nybyggerier og eksisterende huse er indeklimaet ofte et problem. Bygningerne bliver gjort tætte, men man kan glemme ventilationsdelen. Fagmændene beskriver det som, at du sætter en plastikpose ned over dit hus, hvor det ikke kan ånde. Og her er et ventilationsanlæg med varmegenvinding en god løsning.

Et anlæg med varmegenvinding er særligt godt for miljøet og for din varmeregning. Det skyldes, at når varmen bliver genanvendt, spares der nemlig ressourcer på opvarmning af huset.

Kan alle få ventilation med varmegenvinding?

En del nybyggede boliger er udstyret med et mekanisk ventilationsanlæg med varmegenvinding eller får det installeret under opførelsen. Ønsker du at få det etableret i et ældre hus skal du være opmærksom på rørføringen. Rørene der skal lede luften rundt i huset skal nemlig minimum have en diameter på 12,5 cm. Det betydet også, at det gør det både billigere og lettere at installere anlægget, hvis dit hus har et uudnyttet loftsrum. Indsugning og udblæsningsventiler bliver oftest etableret til det fri gennem taget.

Husk …
at få isoleret alle ventilationsrørene, der befinder sig i uopvarmede rum, når anlægget etableres.

Det betyder dog ikke, at det er umuligt for dig at få et varmegenvindingsanlæg, hvis dit loftrum ikke er uudnyttet. Det betyder dog at rørene vil blive skjult i loftet med rørkasser eller, at de vil være synlige. Rørkasserne vil naturligvis også betyde en dyrere pris for arbejdet.

Hvad koster et ventilationsanlæg med varmegenvinding?

Etablering af et ventilationsanlæg med varmegenvinding er ikke noget, du kan gøre selv. Du skal have fat i et ventilationsfirma eller et håndværkerfirma, der kan løfte arbejdet. Det kan koste alt mellem 55.000-100.000 kroner afhængigt af størrelsen på huset og kompleksiteten i monteringen.

Hvor meget støjer et anlæg?

De forskellige ventilationsløsninger har også forskellige lydniveauer. Du kan få varmegenvindingsanlæg med indbyggede lyddæmpere. Du anbefales dog alligevel at tænke over placeringen af anlægget, så det ikke installeres lige over soveværelset.

Når det kommer til den mekaniske ventilationsløsning, vil du almindeligvis kunne læse anlæggets lydniveau på emballagen eller i beskrivelsen af anlægget. Der er faktisk også regler for, hvor meget et ventilationsanlæg må støje. Ifølge bygningsreglementet står nemlig at ventilationsanlæg og andre tekniske installationer højst må have et konstant lydniveau på 30 decibel (dB). Det svarer til en konstant hvisken i baggrunden.

Fordele ved ventilation med varmegenvinding:

 • Du sparer på varmeregningen, da du kan genbruge op til 96 procent af varmen
 • En god løsning for indeklimaet
 • Anlægget kan filtrere pollen og partikler fra luften fra
 • Du undgår skadelige stoffer i luften eksempelvis fra radon
 • Kan køle om sommeren

Ulemper ventilation med varmegenvinding:

 • Du skal have plads til at installere anlægget
 • Det koster mellem 55-100.000 kroner at etablere
 • Det kan støje (husk støjdæmpende tiltag)
 • Anlægget og rørene kræver vedligeholdelse og skal renses løbende

Indregulering af ventilationsanlæg

Indregulering er en måling og justering af luftmængden, så den rigtige mængde luft bliver udskiftet i alle rumme. Der er fejl på indreguleringen i mange anlæg og det kan betyde, at anlægget bruger mere strøm eller har for lav varmegenvinding. Det er derfor vigtigt, at du får en fagmand på besøg, der tjekker, at dit anlæg fungerer som det skal, hvis du oplever, at det ikke fungere optimalt eller bruger mere strøm end almindeligt.

Rensning af ventilationsanlæg

Dit ventilationsanlæg bør renses omkring hver 3-5 år, så det har den optimale ydeevne og ikke blæser snavs rundt i boligen. Typiske tegn på, at ventilationsanlægget skal renses er:

Flere vælger at få en fagmand på besøg til et hurtigt servicetjek 1-2 gange årligt. Det koster ikke meget og sikrer, at du altid er på forkant med eventuelle mangler og skader på anlægget. Rensning af et ventilationsanlæg med varmegenvinding kræver også en fagmand, da kondensafløbet, sugeevne, ydeevne og kanaler skal efterses.
Læs mere om indregulering og rensning af ventilationsanlæg –>

Lån til ventilationsanlægget

Drømmer du om et nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding, men mangler finansieringsdelen, så læs med her. Danske Bank og Realkredit Danmark tilbyder dig at låne til energiforbedringer i din bolig, uden at du skal betale ekspeditions- og lånesagsgebyrer. Det er en besparelse på helt op til 7.400 kroner.

Lånet fra Danske Bank kan benyttes til alle typer energiforbedringer, hvilket også gælder “balanceret ventilationsanlæg med varmeindvinding.”


Få tilskud og fradrag på ventilationsopgaven

Går du med drømme om at få etableret ventilation og gøre dit indeklima sundere, er der godt nyt. Du kan nemlig få energitilskud på arbejdet. Det er Energistyrelsen, der står bag tilskuddet, som dækker op til 30 procent af prisen på at etablere ventilation med varmegenvinding.

Tilskud til ventilationsopgaven omfatter følgende tiltag:

Tilskudssatser for ventilation

Ventileret arealMarkedspris
(kr. pr. anlæg)
Tilskudssats
(kr. pr. anlæg)
Under 100 m257.00017.000
101 m2 – 150 m263.00019.000
151 m2 – 200 m275.00023.000
201 m2 – 250 m287.00026.000
Over 250 m293.00028.000
Kilde: Energistyrelsen

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 kommentarer

AvatarJens Jørgen Jensen

Vi har et hus, hvor vi vil gennem renovere og bygge til og vil man her kunne få tilskud til et genveks anlæg med varmegenvinding på både det gamle hus og tilbygningen?

Nynne Groth HallanderNynne Groth Hallander

Hej Jens Jørgen

Tak for dit spørgsmål. Du kan få tilskud til energioptimering af nuværende boligmasse og derfor ikke tilbygninger eller nybyg. Du kan godt søge tilskud til ventilation i den nuværende bolig:

– Etablering af balanceret mekanisk ventilation med varmegenindvinding med varmeveksler.
– Varmegenindvinding fra afkastluften ved udsugning via varmepumpe.
– Konvertering til vandbårent rumvarmeanlæg.

Du skal dog være opmærksom på, at du opfylder betingelserne, som du kan læse meget mere om her: https://energihjem.dk/tilskud/

Næste pulje åbner til efteråret 2022.

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Har et 2 etagers hus fra 60’erne med nyt tag og vinduer, må tørre vinduer flere gange dgl. Da der er er vand i vinduerne og er ked af at de skal gå i stykker. Tænker på varmegenvinding og er følsom for lyde, så vigtigt det ikke kan høres og tænker på om der kan komme køl på så det kan anvendes til køleanlæg om sommeren.

Viser 0 af 11 kommentarer

Vis flere kommentarer