Regeringen vil forbyde oliefyr

Fra 2017 skal det være slut med at installere nye oliefyr i danske hjem. Det er et af hovedpunkterne i regeringens nye energiplan.

Fra 2017 skal det være slut med at installere nye oliefyr i danske hjem. Det er et af hovedpunkterne i regeringens nye energiplan.

Tusindvis af danske hjem uden for fjernvarmenetværket er i dag opvarmet af oliefyr. Men oliefyrene er nogle af de helt store CO2-syndere, og derfor lægger regeringen op til en udfasning af de udskældte oliefyr i den nye energiplan, den netop har fremlagt. Fra 2017 skal det således ikke længere være tilladt at installere nye oliefyr i gamle huse, og allerede fra næste år vil regeringen forbyde olie- og naturgasfyr i nybyggeri. På længere sigt er det også hensigten, at det skal være helt slut med naturgasfyr.

Skal skifte til vedvarende energi

Forslaget om at droppe oliefyrene er en del af regeringens energistrategi frem til år 2050, som blev fremlagt i går. Intentionen er, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændstoffer som kul, olie og gas. I stedet skal huse med oliefyr opvarmes med fjernvarme, varmepumper, solvarme og andre vedvarende energiformer. Samtidig vil man hæve minimumskravene til bygningskomponenter. Ved renoveringer og tilbygninger vil der altså fremover komme større krav til for eksempel vinduer og isolering.

Satser på vindmøller

Strømmen til de mange huse, der fremover skal opvarmes med varmepumper, jordvarmeanlæg og solvarme skal blandt andet komme fra vindmøller. Der vil både komme flere havmøller, kystnære vindmøller og landmøller, og samlet er det planen, at vindmøller skal dække 42 procent af elforbruget mod 20 procent i dag. Også solceller, og måske bølgekraft, ventes at skulle levere mere strøm end i dag.

Skift dit fyr?

Skal du udskifte dit gas-, olie- eller pillefyr til et grønnere alternativ kan det være lidt af en jungle at finde den rette løsning. I vores varmekildeunivers samler vi det store overblik, så du kan blive klogere på varmepumper, fjernvarme og jordvarme. Vi svarer også på de typiske spørgsmål boligejerne har, når fyret skal udskiftes, kommer med regneeksempler og lånetilbud.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

Hvis du vil ændre verden, må du nødvendigvis starte med dig selv. Dette er en af de eneste ting regeringen gør rigtigt, og i lige nøjagtigt denne sag, støtter jeg 100% op om regeringen.

det største flob der endnu er blevet lavet, dem der siger det hjælper på co2 udslippet skulle selv gøre noget, det kan vel ikke være meningen at det er danmark der skal nedsætte co2 udledningen så kina og USA kan udlede i stride strømme.

Viser 0 af 2 kommentarer