Kæmperegning til oliefyrsejere

Udgiften til at opvarme et oliefyret parcelhus er steget med 58 procent på ét år. Den hårde vinterkulde får konsekvenser, når varmeregningen skal betales. For danskernes varmeforbrug i første halvdel af fyringssæsonen er 24 procent højere end i samme periode i 2009.

NB: Artiklen er fra 2011

Udgiften til at opvarme et oliefyret parcelhus er steget med 58 procent på ét år.

Den hårde vinterkulde får konsekvenser, når varmeregningen skal betales. For danskernes varmeforbrug i første halvdel af fyringssæsonen er 24 procent højere end i samme periode i 2009.

Når man indregner de stigende energipriser, betyder det en ekstra udgift på over 5000 kroner for en gennemsnitsfamilie i et oliefyret parcelhus på 130 kvadratmeter. Det er en stigning på 58 procent i forhold til sidste år, skriver Ekstra Bladet.

Gradtal usædvanligt højt

Det viser beregninger lavet ud fra de såkaldte gradtal. Tallet er et matematisk udtryk for, hvor koldt det har været, og er nøglen til at regne ud, hvor meget mere eller mindre energi, der har skullet bruges for at holde varmen.

“Vi er netop blevet klar med gradtallet for december og har derfor det samlede overblik over første halvdel af fyringssæsonen. Decembers gradtal er 626 – 34 procent højere end i december 2009,”

– ingeniør Jens Christian Sørensen fra Teknologisk Institut

Stor prisstigning

Oven i merforbruget på grund af kulden skal de 40 procent af husstandene, der bruger olie eller gas, lægge en klækkelig prisstigning til. For olieprisen er steget voldsomt det seneste år.

1. december 2009 kostede 1.000 liter olie 7.848 kroner. 1. december 2010 var prisen steget til 9.921 kroner.

Skift dit fyr?

Skal du udskifte dit gas-, olie- eller pillefyr til et grønnere alternativ kan det være lidt af en jungle at finde den rette løsning. I vores varmekildeunivers samler vi det store overblik, så du kan blive klogere på varmepumper, fjernvarme og jordvarme. Vi svarer også på de typiske spørgsmål boligejerne har, når fyret skal udskiftes, kommer med regneeksempler og lånetilbud.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *