Tag- og loftisolering

Loftisolering er en energiforbedring, der virkelig betaler sig. Både når du tænker på miljøet og på din varmeregning.

Opdateret i august 2020.

Loftisolering er nok den vigtigste form for isolering, varme stiger op ad og derfor er det vigtigt at loftet er godt isoleret. En effektiv loftisolering giver både dig en bedre økonomi og en god samvittighed.

Med et velisoleret loft gavner du miljøet og sparer samtidig penge på varmeregningen. Dit hus kan blive langt mere energivenligt, hvis du får isoleret loftet. Et dårligt isoleret hus bruger omkring tre gange så meget energi som et velisoleret, energivenligt hus.

Kan mærkes på varmeregningen med det samme

Varme stiger opad. Derfor ender en stor del af varmen i dit hus oppe under taget. Loftet udgør et stort areal. En stor del af din varme forsvinder altså ud gennem taget. Du kan spare mange penge ved at foretage loftisolering, så du holder på varmen. Loftisolering af dit hus er en af de energiforbedringer, der hurtigst er tjent ind. Efter et par år kan du have tjent udgiften til loftsisolering ind gennem en lavere varmeregning.

Video: Hvad er prisen for loftisolering?

Loftisolering er nemt og smertefrit for dig

Få loftisolering nærmest uden at opdage det – indtil du ser varmeregningen! Hvis du sørger for at rydde loftet – så kan et professionelt team af isolatører sørge for din loftsisolering på bare én dag – og du kan slet ikke se, at de har været der!

Hvad skal du tænke på inden du foretager loftisolering?

Du skal sørge for at undersøge, om der er behov for at installere en ny dampspærre, inden du giver dig i kast med loftisolering. Den eksisterende loftisolering skal undersøges grundigt for at vurdere, om dampspærren er fri for huller og slutter tæt til vægge og hjørner. Du kan reparere mindre huller og sprækker i dampspærren, men det kan også være nødvendigt med en helt ny dampspærre.

Varme stiger altid op, og derfor kan en god loftisolering nedsætte dit energiforbrug med op til en tredjedel.

Hvem kan hjælpe med at isolerer loftet?

Loftisolering bør udføres af uddannede fagfolk med erfaring fra ligende isoleringsprojekter. Det skal være fagfolk, der er i stand til at vurdere den eksisterende dampspærres tilstand, vælge de rette materialer og udføre selve loftisoleringen så professionelt og effektivt, at de sikrer den rette ventilering af loftsrummet.

Tilskud og fradrag på isolering

Når du isolerer husets tag og loft er der både håndværkerfradrag og energitilskud at hente. Håndværkerfradraget dækker op til 12.500 kroner per voksen i husstanden, mens energitilskuddet dækker den energibesparelse, som isoleringen medfører sig.

Læs mere om fradrag til isolering her, og bliv klogere på energitilskuddet i denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 kommentarer

Hej Mogens

Tak for din henvendelse. Vi vil meget gerne hjælpe dig videre med tilbud på din isoleringsopgave. Du skal blot indsende din forespørgsel via denne formular: https://www.energihjem.dk/tilbud/, så får du kontakt til vores netværk af isolatører, som giver gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Avatarjulie Persson

Hvordan vil man isolere i et hus hvor der er bolig under under taget, altså ikke noget loftsrum?
Og hvor dyrt vil det ca blive for et hus med grundplan på 80 m2

AvatarMaria Carlsen

Hej Julie,
Tak for din henvendelse. Der findes rigtig mange muligheder for at isolere i boligen. Ydervæg, etageadskilelse, hulmur, tag osv. Du kan læse mere om de forskellige isoleringsmuligheder her: https://www.energihjem.dk/tips-og-raad/isolering/
Priserne varierer afhængigt af type af isolering, materialer osv. Du kan altid kontakte en isolatør for at få et prisestimat på hvad arbejdet vil koste.

/Maria – Energihjem.dk

AvatarSimon Falk Davidsen

Jeg har et hus fra 1965 (gasbeton), som er isoleret med 150 mm. Pt. går jeg med tanker om, hvorvidt det kan betale sig for mig at efterisolerer loftet? I så fald hvor meget? Jeg brugte sidste år ca. 16.000 kr.

AvatarToke Joensen

Hej Simon
Hvis loftet ikke er blevet efterisoleret længe, vil der være en besparelse at hente. Hvor stor en besvarelse kan jeg ikke sige dig, der må du have en ud og kigge på loftet. Af samme grund kan jeg ikke sige hvor meget en efterisolering vil koste. Men du kan benytte https://www.energihjem.dk/tilbud/ til at indhente 3 uforpligtende tilbud på efterisolering af loft.

Viser 0 af 36 kommentarer

Vis flere kommentarer