Flamingo isolering

Flamingo findes både som små kugler eller som flamingoplader og det er et hyppigt anvendt isoleringsmateriale. Flamingokugler er kendt under mange navne eksempelvis flamingo granulat, krøyerkugler, styrofoam, polystyren, Sundolitt, EPS isolering, isoleringskugler, m.fl.

OBS: Vi har lavet en opdateret guide til isoleringsarbejde A-Å, som du finder her: Alt om isolering.

Flamingokugler

Flamingokugler er forskummede perler, der hviler i en form for mellemlag. Kuglerne bliver blæst ind i hulmur, krybekælder eller under gulvet, og kuglerne erstatter den hidtil atmosfæriske luft, der tidligere har været. Flamingo er nemt at bruge til hulmursisolering. Hullet til at sprøjte kuglerne ind i en hulmur skal være mellem 10-25 cm. alt afhængig af forholdene i hulmuren. Dermed får man kuldebroerne væk.

Strukturen i en luftfyldt hulmur betyder, at flamingokuglerne er stærke og isolerende, og faktisk skal man typisk bruge 20 procent mindre isolering med flamingokugler sammenlignet med andre isoleringsformer.

Fordele ved flamingo:

  • Høj isoleringsevne
  • Fugtafvisende
  • Nemt at arbejde med (vejer næsten ingenting)
  • God isoleringsevne
  • Materialet kan bruges til mange isoleringsformer
  • Kan fås til en fornuftig pris

Ulemper:

  • Flamingo er brændbart
  • Er ikke så lydisolerende som andre materialer
  • Nogle flamingokugler kan have tendes til at falde sammen
  • Løber let ud ved ændringer i konstruktionen

Flamingo plader

Flamingopladerne bliver typisk anvendt i terrændæk, som for eksempel under gulve, men derudover kan det bruges til isolering af fundamentet af boligen, så hele bygningen ligger på flamingoplader.

Flamingo er godt at anvende til hulmure, facader, flade tage og til under gulve, og generelt kan materialet bruges som isolering til de fleste konstruktioner.

Overkommelig pris

Flamingokuglerne koster omkring 150 kroner og 250 kroner afhængig af, om man skal have 100 liter eller 250 liter. Skal du have isoleret, kan du gratis indsende din opgave her på Energihjem.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud, som du frit kan vælge imellem.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

42 kommentarer

Hej energihjem
Jeg er på udgik efter lidt vejledning til isolering. Min mor skal have isoleret under hendes krybe kælder.. og der er isoleret med abats under huset. Men er det en god ide at få isoleret med flamingo også bagefter kørt over med papiruld bagefter? Det drejer sig om max 60-80cm3

AvatarBenjamin Kabongo

Hej Caspar

Tak for din henvendelse.
Da dit spørgmsål er forholdsvis teknisk, ville jeg anbefale, at du tager direkte kontakt til en isolatør, som vil kunne give dig et endegyldigt svar på isoleringsopgaven.

/Benjamin – Energihjem.dk

Avatarjam johansen

Hej
Vi er skal skifte Rockwool isolering under et spånplade gulv. Vi har haft et vandskade fra radiator rør og det har luktet. Der er ca 20 cm fra beton støb og op til gulv. Vil i anbefaler kuler eller plader. Min tanke var at hvis vi bruger plader ville det være lettere for luften og cirkulere og tørre ud under gulvet, end hvis vi fylder helt op med kuler?

Med venlig hilsen
Jam Johansen

AvatarBenjamin Kabongo

Hej Jam
Vi er desværre i den situation, at vi er inhabile på at svare på spørgsmål om specifikke produkter. Hvis du gerne vil have anbefalet en af delene, og hvad der bedst ville kunne svare sig, så ville det være smartest, hvis du kontakter en isolatør. Vi er kede af ikke at kunne give jer et specifikt svar, men håber I finder den bedste løsning for jer.
/Benjamin – Energihjem.dk

Viser 0 af 42 kommentarer

Vis flere kommentarer