Derfor er det altid en fordel at isolere

Argumenterne for at isolere eller efterisolere sin bolig står i kø, hvis man ejer et hus, der er bygget før 1980erne. Få et overblik over, hvilke klare fordele der findes i alt fra lydisolering og brandmodstand til et bedre indeklima og et varmere hjem.

Argumenterne for at isolere eller efterisolere sin bolig står i kø, hvis man ejer et hus, der er bygget før 1980erne. Få et overblik over, hvilke klare fordele der findes i alt fra lydisolering og brandmodstand til et bedre indeklima og et varmere hjem.

Olie- og energipriserne stiger. Det var realiteten, efter at den økonomiske krise buldrede af sted i efteråret 2008. På det tidspunkt toppede prisen på en tønde olie med ca. 130 dollar. Og selv om priserne siden hen er faldet lidt, er tendensen klar – olie- og energipriserne vil stige en årrække frem.

I første omgang har det fået energiselskaberne og regeringen til at tænke nye, kreative løsninger i forhold til varme- og elkilder. Men også landets boligejere har mærket til de stigende elpriser, når elregningerne er kommet med posten.

Når kulden kommer, isolerer vi

Dette får flere og flere husejere til at gå i gang med at isolere og efterisolere boligen. Og typisk kaster boligejerne sig over isoleringsprojektet, når efteråret og vinteren er på vej, da temperaturerne falder, og man hurtigt kan mærke, hvordan kulden siver ind via kuldebroer, hulmure og utætheder i facaden.

Og med en isolering af sin bolig er der klare fordele som husejer. For selv om for eksempel en hulmurisolering eller loftisolering kan koste flere tusinde kroner, overstiger fordelene de udgifter, der er i forbindelse med opgaven. Og samtidig slipper man for en række gener.

Varmepenge at hente

Den åbenlyse fordel er den konkrete varmebesparelse, man sparer, når man isolerer sin bolig. Hvad enten det er hulmuren, loftet eller gulvet. Varmeregningen sænkes markant, og samtidig skærer man ned på sit CO2-udslip.

Dernæst er en isolering med til at forbedre indeklimaet, fordi der bliver en bedre åndbarhed i boligen. Det vil man blandt andet opleve ved, at der ikke vil forekomme kondensvand i vinduet, sorte streger i loftet og man slipper for fugtskader. I den forbindelse skal det nævnes, at flere isoleringsmaterialer kan ånde, så man undgår råd, mug og skimmelsvamp.

En anden ting er, at isolering går ind og lydisolerer med op til 35 procent, hvilket kan være en fordel ved etageadskillelser eller i hulmuren, hvis man bor tæt på en trafikeret vej eller jernbane.

Fordele ved at isolere:

  • Sænker varmeregningen markant
  • Udleder mindre CO2
  • Skaber et forbedret indeklima
  • Undgår skimmelsvamp og råd
  • Giver en forbedret lydisolering
  • Skaber en merværdi i boligen

Husk termograferingen

At få isoleret sin hulmur, loftet, gulvet eller facaden er nogle af de mest anvendte håndværkeropgaver, når efteråret indledes, og temperaturerne falder. Især fordi mange boligejere sidder i ældre bygninger fra før 1980erne.

Inden du går i gang med at isolere, er det en god idé at få foretaget en termografering af dit hus, så kuldebroer og utætheder bliver afsløret. Det er en overkommelig opgave, men det er altid en fordel at få gjort, inden man går i gang med at isolere.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *