Så meget sparer du med lavenergivinduer

Flere og flere husejere og boligforeninger investerer i lavenergivinduer. Men hvor meget sparer man i forhold til gamle termoruder, og hvad koster de energibesparende energiruder.

OBS: I 2020-2026 kan man søge om tilskud til vinduer

Det er blevet populært at energirenovere sin bolig med solceller, isoleringer, jordvarmeanlæg, pillefyr og mange andre energitiltag. Danskerne har for alvor fået øjnene op for energirenoveringer, dels fordi der er penge at spare, dels for at gøre noget godt for miljøet.

En af de mest populære energirenoveringer er lavenergivinduer, som mange boligejere vælger i dag. Lavenergivinduer, også kaldet energirigtige vinduer, er et af de mest effektive tiltag i forhold til at holde på varmen og sænke varmeomkostningerne i hjemmet.

Flere lag glas holder på varmen

Den store forskel mellem typiske termoruder og lavenergivinduer er, at lavenergivinduer består af flere lag glas, hvor der er lufttomme rum imellem. Her isolerer de lufttomme rum rigtig godt, hvilket gør, at energirigtige vinduer isolerer markant bedre end termoruder, der kun har ét lag glas. Derudover kan man kende lavenergivinduer på, at de enten har to eller tre lag glas.

Skær 30 procent af varmeregningen

Den helt store fordel med lavenergivinduer er besparelsen. Typisk kan du skære 30 procent af varmeregningen, når du investerer i lavenergiruder sammenlignet med gamle termoruder. Det betyder, at en familie i et typisk parcelhus på 130-150 kvadratmeter kan spare flere tusinde kroner i varme om året. Betaler man 15.000 kroner i varme om året, kan det beløb sænkes til omkring 10.000 kroner, hvis man får energirigtige vinduer, simpelthen fordi de holder bedre på varmen.

Fordele med lavenergivinduer:

  • Sænker din varmeregning med 30 procent om året
  • Spar flere tusinde kroner om året på varmeregningen
  • Skaber et bedre indeklima
  • Begrænser varmetabet
  • Kan øge værdien i din bolig
  • Et flottere udseende
  • Mindre vedligeholdelse
  • Markant mindre kuldefald

Hvad koster lavenergivinduer?

Lavenergivinduer er ikke en gratis omgang, og projektet koster naturligvis noget mere end traditionelle termoruder. Omvendt er investeringen tjent hjem på omkring 20 år, hvis der er tale om udskiftning af alle vinduer i et hus, hvilket er økonomisk fornuftigt, da lavenergivinduer kan have en levetid på op mod 40 år.

Almindelige lavenergivinduer koster ca. et sted mellem 5.000 og 8.000 kroner pr. kvadratmeter inklusiv moms og arbejdsløn.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarVerner Thomsen

Nedenstående sætning er kopieret fra jeres hjemmeside, det må være en fejl. Blot til jeres orientering.

Almindelige lavenergivinduer koster ca. et sted mellem 5.000 og 8.000 kroner pr. kvadratmeter inklusiv moms og arbejdsløn.

Med venlig hilsen

Verner Thomsen

Nynne GrothNynne Groth

Hej Verner

Jeg kan se, at artiklen er fra 2013, så du har nok ret i, at det er et tal, der skal opdateres. Tak for din kommentar.

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Viser 0 af 2 kommentarer