Lavenergiruder / energiglas

Skift til lavenergiruder og nedsæt varmetabet gennem vinduerne med to tredjedel. Lavenergiruder kan mærkes på varmeregningen fra første dag – de tjener sig ind på omkring tre år og giver samtidig større komfort og et bedre miljø.

Skift dine gamle vinduer ud med nye lavenergiruder – energiglasset gør, at du får en bedre varmeøkonomi. Lavenergiruderne holder på varmen inde i boligen til forskel fra traditionelle termoruder, der lader en del af stuevarmen slippe ud i det fri. Lavenergiruder koster mere end gammeldags termoruder – men som tommelfingerregel har de tjent sig selv ind på tre år. Du nedsætter varmetabet gennem vinduerne med omkring to tredjedele, hvis du skifter til lavenergiruder.

Lavenergiruder isolerer og lukker varme ind

Mellemrummet mellem de to lag glas i energiruder er fyldt med isolerende gas. Gassen isolerer bedre end den luft, der er i termoruder. Energiglas har en usynlig belægning, der reflekterer varmen tilbage i rummet. Det vil sige, at lavenergiruder med energiglas lukker mere af solens varme ind i huset, end den slipper ud.

Med lavenergiruder får du tilført varme til din bolig.

Den bedre isolering gør, at det slut med kuldenedfald fra ruderne – du slipper for træk og kold luft, når du sidder tæt på dine vinduer i koldt vejr. Når det er varmt udenfor forhindrer lavenergiruden, at strålevarme fra opvarmede mure, sten og fliser kommer ind – derved holder du det lidt køligere indenfor på trods af høje temperaturer ude.

Energi klassifikation af lavenergiruder

Lavenergiruder er delt op i klasser efter energiudnyttelse ligesom hårde hvidevarer: A, B og C ruder. Energi A ruder lever op til de højeste krav om U- og G-værdi. Det vil sige, at lavenergi A ruderne giver den bedste udnyttelse af energi ved både at holde på varmen i rummet og udnytte sollyset, som de omsætter til energi og varme indenfor.

Fordele ved lavenergiruder:

  • Du minimerer varmetabet i din bolig
  • Du sparer penge på varmeregningen
  • Du får et bedre indeklima uden træk
  • Du nedsætter dit energiforbrug til glæde for miljøet
  • De er tjent ind på omkring tre år

Lavenergiruder er ikke længere kun for de meget grønne og bevidste – mere end 40 procent af termorudeproduktionen er lavenergiruder. Så det er ved at være standard at sparer på varmen på denne måde.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 kommentarer

Avatarjan brodka

jeg ville bare gerne have tilskud til to store vinduer 1,95 b 1,14 h og to stk
og det bliver de beste fra kvk energi rigtige
og adr er ullerødvej 7 4690

Nynne Pihl GrothNynne Pihl Groth

Hej Jan

Tak for din kommentar. Det er ikke hos os, men hos Energistyrelsen du den 7. april kl. 10 kan søge om tilskud til energirigtige vinduer. Læs meget mere om, hvordan du gør her: https://energihjem.dk/tilskud/

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Viser 0 af 19 kommentarer

Vis flere kommentarer