Forsatsvinduer

Forsatsvinduer kan være en ligeså miljøvenlig løsning som helt nye energivinduer. Derfor kan det i mange tilfælde godt betale sig at få forsatsvinduer, hvis man ikke har lyst til at investere i spritnye energivinduer.

Artiklen er opdateret i juli 2020.

En energimærket forsatsløsning opfører sig som en solfanger. Ved at montere energiglas bag den eksisterende vinduesramme holdes rumvarmen tilbage, mens sollys og solenergi får lov at trænge ind i rummet. Den tynde metalbelægning på energiglasset sørger for denne virkning.

Forskellige slags forsatsvinduer

Har du de oprindelige vinduer fra huset blev bygget, og er de i øvrigt i god stand, er det ikke altid nødvendigt med en udskiftning. Faktisk kan det være en god løsning at montere moderne energiforsatsvinduer. Løsningen er billigere end at udskifte vinduerne, og den kan udføres hele året rundt med meget lidt ståhej, og endelig bevarer den husets oprindelige udseende.

Du kan montere en forsatsramme med termo-, lydglas og energifilm direkte på vinduesrammen, forsatsvinduet åbner uafhængigt af det oprindelige vindue.

Fordele ved forsatsvinduer:

  • Forsatsvinduer må sættes op i fredede og bevaringsværdige bygninger, eller i foreninger hvor man har besluttet at renovere de eksisterende vinduer
  • De isolerer bedre end ved udskiftning til nye termovinduer (både for varme og lyd)
  • Forsatsvinduer optager ikke meget plads og kan laves, så det passer godt ind i det eksisterende vindue
  • De kan benyttes med fordel selvom det ydre vindue er en smule utæt

Ulemper ved forsatsvinduer:

  • Forsatsvinduer fylder 3-4 cm på indersiden, så vindueskarmen bliver tilsvarende mindre
  • Forsatsvinduer åbner indad over vindueskarmen, så potteplanter skal flyttes når forsatsvinduet åbnes
  • De er ikke er så tætte som hængslede vinduer og kan ikke fås med termoglas

En æstetisk løsning

Vinduet er en vigtig del af husets arkitektoniske udseende, så hvis du ønsker at bibeholde de originale vinduer, men samtidig er energibevidst, så er energimærkede forsatsvinduer en optimal løsning.

Få håndværkerfradrag på fortsatsvinduer

Hyrer du en håndværker til opsætning af de nye fortsatsvinduer, så er der penge at hente. Du kan nemlig få håndværkerfradrag på fortsatsvinduer, da håndværkerfradraget i 2020-2021 er målrettet energibesparende renoveringer. Du kan få fradrag på håndværkerydelser på op til 25.00 kroner pr. person i 2021.

OBS: I 2020-2026 kan man også søge om tilskud til vinduer. De to ordninger kan dog ikke kombineres

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

AvatarMalene Jepsen

Vi har 6 vinduespartier i en gammel Frederiksberg lejlighed. De nuværende forsatsvinduer holder ikke tæt. Derfor skal vi have en ny løsning. Det drejer sig om 31 enkelt glas/plexiglas fag ialt fordelt på 6 vinduer. Vi ønsker en totalløsning med afmontering af gamle hængsler og nye opsat.

Nynne GrothNynne Groth

Hej Malene

Mange tak for din henvendelse. Vi vil meget gerne hjælpe dig godt videre med din opgave. Du skal blot indsende din forespørgsel via denne formular: https://www.energihjem.dk/tilbud/, og så kan du få gratis og uforpligtende tilbud fra vores leverandørnetværk.

Bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Jeg vil gerne have monteret forsatsvinduer på 2 vinduer i størrelsen:
140B x 180H
og
90B x 200H

Udspecificer venligst jeres tilbud på arbejdstimer samt materiale og vinduer, skriv venligst hvilken type vinduer i benytter.

AvatarMichael Müller

Hej David

Vi samarbejder med en række vinduesfirmaer, så vi kan ikke decideret anbefale nogle leverandører. Men du kan sende opgave ind til os, så sender vi den videre til tre kvalificerede vinduesfirmaer med speciale i forsatsvinduer. De tre vil så kontakte dig, afgive et tilbud og så vælger du frit mellem de tre tilbud.

Indsend din opgave her – https://www.energihjem.dk/tilbud/

Viser 0 af 4 kommentarer