Sidste frist for at skrotte oliefyret med tilskud
Boligejere, der vil af med det gamle oliefyr, skal til at skynde sig med ansøgningen. Regeringens tilskud til skrotning af de klimabelastende oliefyr ophører om halvanden måned.
OPDATERING: Folketinget har i 2020 vedtaget en ny skrotningspulje, der skal udfase olie- og naturgasfyr. Ifølge aftaleteksten skal skrotningsordningen allerede træde i kraft i 2020, hvor boligejere kan få et kontant tilskud, når fyret skrottes til fordel for en grøn varmekilde, som en varmepumpe. Det kan du læse mere om her.
Boligejere, der vil af med det gamle oliefyr, skal til at skynde sig med ansøgningen. Regeringens tilskud til skrotning af de klimabelastende oliefyr ophører om halvanden måned. Sidste år fik de danske oliefyrsejere et usædvanligt tilbud: Skrot dit gamle oliefyr. Få en mere klimavenlig opvarmning og få masser af tilskud fra staten.
“Ordningen skulle bidrage til, at Danmark opfylder sine internationale klimaforpligtelser. Opvarmning med oliefyr udleder væsentlig mere CO2 end for eksempel fjernvarme, og tilskuddet skulle få så mange som muligt til at skifte,”
forklarer Poul Lorenzen, der er varmemester ved Læsø Varme A/S, til Læsøposten.
Det tilbud er der 11.000 boligejere, der har benyttet sig af, men det er kun cirka halvdelen af, hvad regeringen forventede. Derfor har regeringen nu besluttet, at ordningen lukker til sommerferien. Det giver dog mulighed for, at flere kan nå at få tilskud, da man kan søge helt frem til den 30. juni. Oliefyret er ikke kun en klimasynder, det er også en dyr fornøjelse for ejerne. Derfor opfordrer Poul Lorenzen til, at oliefyrsejerne netop nu overvejer en ekstra gang at skifte til fjernvarme.
“Med vores fjernvarmepriser kan et typisk parcelhus på 130 m2 spare omkring 4.500 kr. på den årlige varmeregning ved at skifte til fjernvarme,” siger han.
Fakta om skrotningsordningen for oliefyr
Skrotningsordningen for oliefyr åbnede for ansøgninger den 1. marts 2010. Ordningen blev indført som en midlertidig tilskudsordning, der skal bidrage til Danmarks klimaforpligtelser gennem reduktion af CO2-udledningen fra boliger. Et år efter ordningen startede, er der meddelt ca. 11.000 tilsagn. Det svarer til, at knap halvdelen af tilskudspuljen på 400 mio. kr. er reserveret. Derfor har regeringen nu besluttet, at nye ansøgninger om tilskud kun modtages frem til og med den 30. juni 2011.
Har man oliefyr, kan man få tilskud til at skifte til fjernvarme, varmepumper eller solvarme. Hvis man bor i et fjernvarmeområde, gælder ordningen kun ved skift til fjernvarme.