Hvad er varmetabsberegning?

Varmetabsberegning er nødvendig ved de fleste byggerier. Varmetabsberegningen er et krav ved nybyggeri, men også ved mange andre typer byggerier, tilbygninger og ombygninger samt sommerhuse er det nødvendigt at udføre varmetabsberegninger.

Varmetabsberegninger beregner varmetabet og u-værdier ved et byggeri. En lav U-værdi angiver en stor evne til at holde på varmen. Med varmetabsberegning får du et overblik over varmeøkonomien i dit byggeri.

Du kan få en fast lav pris på varmetabsberegning

Mange ingeniørfirmaer og arkitekter udfører varmetabsberegninger. Nødvendige oplysninger, som de skal have for at udarbejde en varmetabsberegning, er de samme tegninger, som myndighederne normalt kræver ved byggesagsbehandling. Du skal sende tegninger over plan, snit og facader på byggeriet ind til virksomheden, der skal udføre din varmetabsberegning. Du modtager en rapport med beregningsdokumentation og beregningsforudsætninger for din varmetabsberegning.

Du skal huske at sende varmetabsberegning ind til kommunen. Byggesagsbehandlingen går ikke i gang, før den er modtaget.

Hvad koster en varmetabsberegning?

Priserne for varmetabsberegninger ligger mellem 1.600 og 3.500 kroner før moms for en standard varmetabsberegning for et énfamilieshus. Er der særlige omstændigheder ved dit byggeri, varierer prisen.

Varmetabsberegninger ved mindre ombygninger

Varmetabsberegning kan også være en fordel ved mindre ombygninger. Når du skal vælge nye vinduer, bør du kende løsningens energimæssige egenskaber – hvor stort er varmetabet og vinduernes u-værdi. Også når du etablerer gulvvarme, er det godt at kende varmetabet i rummet.

Du kan selv finde formler for at udregne varmetabet på internettet, men der skal en vis matematisk flair til for at kunne udføre varmetabsberegningen. Normalt er det en bygningsingeniør, en arkitekt eller lignenden, der står for beregninger af varmetab. Du kan blive kontaktet af professionelle leverandører af varmetabsberegninger ved at klikke på knappen nedenfor.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 kommentarer

AvatarLieve Smout

Kære Energihjem

Jeg er arkitekt og er ved at tegne tilbygning til mit sommerhus. Jeg har tegnet gulv, vægge og dæk så det overholder den U-værdi som dikteret af BR18. Jeg er dog i tvivl om en varmetabsberegning ville kunne reducere isoleringstykkelse af taget, da dette ville være fordelagtigt for vores geometri. Har I erfaring med dette?

Mvh, Lieve

AvatarMaria Carlsen

Hej Lieve,
Tak for dit spørgsmål. Det er desværre uden for vores kompetence område at svare på. Jeg vil foreslå dig, at du kontakter en bygningsingeniør – eller måske en kollega med speciale i varmetabsberegninger.
Bedste hilsner
Maria – Energihjem.dk

AvatarPoul Damgaard

Hvordan kan man beregne det årlige varmetab gennem et rør til varmt vand?
Det er isoleret, men måske ikke nok.
Resultatet skulle gerne være i form af m3 gas eller KWH, så det er nemt at omregne til udgifter til varmetabet.

AvatarMaria Carlsen

Hej Poul,
Tak for din kommentar. Det kan vi desværre ikke hjælpe dig med. Her skal du have fat i en bygningsingeniør, energivejleder eller måske en arkitekt.
Bedste hilsner
Maria – Energihjem.dk

Hej Maria vi har fået byggetilladelse her har de ikke forlangt noget..? Men det kan de måske godt efterfølgende.. Tak

Avatarrikke eggers

Hejsa
vi har indraget en indbygget garage på 30 kvm til beboelse. Skal vi have en varmetabsberegning på den når vi færdigmelder den?

mvh
Rikke

AvatarMaria Carlsen

Hej Rikke,
Varmetabsberegninger udføres ofte i forbindelse med renoveringer og tilbygninger. Typisk forventes en varmetabsberegning i forbindelse med en ansøgning til byggetilladelse, hvis det er den du referer til, så vil jeg mene at I skal have udført en varmetabsberegning. Du kan eventuelt dobbelttjekke med kommunen for at blive afklaret.
mvh Maria

Viser 0 af 14 kommentarer

Vis flere kommentarer