Varmekunder kan have en milliard kroner til gode

Fjernvarmeforbrugere over hele landet har måske betalt 1,2 milliarder kroner for meget gennem de senere år. Det mener Enhedslistens Per Clausen. Sidste år konstaterede Energitilsynet, at forbrugere hos op mod 50 varmeværker i Region Midtjylland gennem flere år på grund af en regnskabsfejl i alt have betalt 175 millioner kroner for meget for deres fjernvarme.

Fjernvarmeforbrugere over hele landet har måske betalt 1,2 milliarder kroner for meget gennem de senere år. Det mener Enhedslistens Per Clausen.

Sidste år konstaterede Energitilsynet, at forbrugere hos op mod 50 varmeværker i Region Midtjylland gennem flere år på grund af en regnskabsfejl i alt have betalt 175 millioner kroner for meget for deres fjernvarme. Det svarer til 3000 kroner pr. husstand, som varmeværkerne siden har tilbagebetalt. Men der er ingen grund til at tro, at problemet er begrænset til Region Midtjylland, siger Per Clausen til Ritzau.

“Man har fundet denne her fejl ved en række varmeselskaber i Region Midtjylland. Der er tale om en systematisk fejl, og der er ingen grund til at tro, at der ikke er sket den samme systematiske fejl i resten af landet,” siger han.

Minister: Kunder får automatisk pengene retur

Per Clausen har derfor bedt Venstres klima- og energiminister, Lykke Friis, om at beregne, hvor mange penge forbrugerne er blevet snydt for, hvis fejlen er udbredt til hele landet.
Lykke Friis svarede i dag, at ‘hvis beløbet fra Region Midtjylland skulle overføres på landsplan, ville der være tale om cirka 1,2 milliarder kroner, som samlet skulle tilbageføres til forbrugerne’.

“Jeg vil nu spørge ministeren, om hun vil erkende, at det er tale om et generelt problem, og om hun vil sørge for, at alle fjernvarmeforbrugere i hele landet, der har betalt for meget, får deres penge tilbage, og ikke kun dem, der bor i Region Midtjylland,”

siger Per Clausen.

Lykke Friis oplyser i det skriftlige svar til Per Clausen, at fjernvarmeforbrugerne under alle omstændigheder får de penge, de måtte have betalt for meget, tilbage før eller siden.

“Varmesektoren er en hvile-i-sig-selv sektor med overvejende forbruger- og kommunalt ejede værker. Hvile-i-sig-selv reglerne ville have ført til, at priserne blev lavere på et senere tidspunkt,” forklarer ministeren.

“Jeg tror ikke, at de forbrugere, der har betalt for meget, synes det er ok, at de har fået en tvungen opsparing i fjernvarmeselskaberne uden renter,” siger Per Clausen.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *