Virksomheder snydes for tilskud

Danske boligejere får tilskud fra regeringen til at udskifte deres gamle oliefyr til en bedre varmekilde, men de danske virksomheder føler sig overset.

Opdatering i 2020: Den nuværende tilskudspulje udløber i 2020, men der er kommet en ny offentlig tilskudspulje til energibesparelser i bygninger til helårsbeboelse. De nærmere satser for energitilskuddet til private, erhverv og offentlige institutioner er endnu ikke offentliggjort.

Hvis du vil have besked, når der er nyt om tilskudsordninger, så tilmeld dig Energihjem.dks nyhedsbrev her:

Til næste år kan danske boligejere få tilskud fra regeringen, hvis de udskifter deres gamle oliefyr til en nyere og mere energivenlig varmekilde. Til gengæld føler virksomhederne sig overset. Selvom mange mindre virksomheder opvarmer deres lokaler med oliefyr magen til dem de danske husejere, så er virksomhederne ikke kommet med i ordningen. Det skriver Erhvervsbladet.dk.

– Ejerskabet spiller naturligvis ikke nogen rolle, for hvor meget eller lidt et oliefyr forurener, så jeg har meget svært ved at se, hvorfor ordningen alene skal målrettes boliger, siger Henrik Lilja, der er energipolitisk medarbejder i Håndværksrådet, til Erhvervsbladet.dk.

Og det ser ud til, at der er noget om snakken. I hvert fald kan Dansk Folkeparti, som sammen med regeringen står bag tilskudsordningen, ikke forklare, hvorfor virksomhederne holdes ude.

– Der er simpelthen ikke nogen, der har tænkt den tanke, at der også står oliefyr rundt omkring i små erhvervsvirksomheder, siger energipolitisk ordfører i Dansk Folkeparti, Per Dalgaard, til Erhvervsbladet.dk.

For sent ude

Han indrømmer samtidig, at virksomhederne burde have været med i ordningen, og han kalder det en mangel i tilskudsordningen, at den udelukkende koncentrerer sig om boligejere.

– Det er beklageligt, men jeg har lige været med til at stemme lovforslaget gennem her til morgen (i går, red.) og det kan ikke laves om nu. Det er dog en mangel, som jeg har i baghovedet, siger Per Dalgaard fra Dansk Folkeparti til Erhvervsbladet.dk.

Per Dalgaard lover, at han blandt andet vil bruge år 2010 til at arbejde for en tilskudsordning, så virksomheder også kan blive opfordret til at udskifte deres gamle oliefyr.

Skrotningsordningen for oliefyr træder først i kraft i det nye år. Formentlig omkring marts. Først og fremmest skal den nye finanslov dog vedtages, hvilket forventes at ske den 18. december.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *