Få tilskud til dine energiforbedringer

Radiatorerne har de seneste vintermåneder kørt på overarbejde og suget dyre oliedråber til sig. Det resulterer i en kontant afregning på varmeregningen. Derfor er der stor værdi i at energiforbedre din bolig, og netop nu er der et fordelagtigt tilskud at hente hos EnergiMidt.

OPDATERING: I 2020 kom en ny offentlig tilskudspulje til energibesparelser i bygninger, hvor enfamiliehuse og etageejendomme kan søge tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse. Du kan læse mere om det nye energitilskud her. 

Få tilskud til dine energiforbedringer

Radiatorerne har de seneste vintermåneder kørt på overarbejde og suget i dyre domme, hvilket resulterer i en kontant afregning på varmeregningen. Du kan spare mange penge på at energiforbedre din bolig, og netop nu er der et fordelagtigt energitilskud at hente på energivenlige renoveringer.

I 2017 kan du som privatforbruger søge om tilskud til næsten alle tænkelige former for energirenoveringer. Energitilskuddet beregnes efter, hvor mange kilowatt-timer din energirenovering sparer per år. Står du foran en energirenovering, så skal ansøgning til energitilskud ske inden du skriver kontrakt med håndværkeren, køber materialer og før end arbejdet påbegyndes. Dette gælder ligeledes hvis du selv ønsker at udføre opgaven.

Penge i isolering og opvarmningsform

Energihjem.dk kan interesserede læse om, hvad der eksakt gives tilskud til. Blandt aktiviteter der udløser tilskud, er isolering af loft og hulmur, opsætning af varmepumpe, lavenergivinduer, og andre energirenoveringer.

Men hvorfor er energiselskaberne interesserede i at få folk til at spare på energien, når netop energiforsyning er selskabernes levebrød? I 2012 indgik energiselskaberne en frivillig aftale om at skabe energibesparelser, der skal hjælpe med at reducere Danmarks CO2-udledning og energiforbruget generelt. Disse forventninger skal b.la. indfries ved at give rådgivning og tilskud til både private forbrugere og virksomheder, der vil udføre energirenoveringer.

Energihjem.dk gennemgår løbende energiselskaberne i Danmark, og har udarbejdet en liste over de energiselskaber, der giver et energitilskud til energirenoveringer. Gennemsnitsprisen på energitilskuddet ligger omkring 25 øre pr. sparet kilowatt-time. Du finder Energihjem.dks liste her.

Så enkelt er det:

  1. Ansøg om tilskud ved et energiselskab (du kan frit vælge)
  2. Indhent tilbud på energirenoveringen (husk at fortælle leverandørerne, at du står for tilskud)
  3. Du modtager en forhåndsgodkendelse på tilskuddet
  4. Opgaven udføres af din valgte leverandør
  5. Dokumentation af arbejdet sendes til energiselskab
  6. Det aftalte tilskud indbetales på din konto

Læs mere om tilskud til energirenovering

På Energihjem.dk kan du læse mere om tilskud til energirenoveringer. Vores infografik giver dig svar på, hvad, hvordan og hvor meget du kan få i tilskud til din kommende energirenovering. Her kan du også søge om energitilskud.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

31 kommentarer

Avatarper risager

HEJ. JEG SKAL HAVE EFTER ISOLERET MIT LOFT MELLEM UGE 4-8 OG MINE BØRN SIGER AT JEG SKAL SØGE OM TILSKUD INDEN ARBEJDET PÅBEGYNDES!
ELLERS FÅR JEG IKKE NOGET TILSKUD!
ER DET RIGTIGT?
JER HAR SPURG TEKNISK FORVALTNING . SPURGT ENERGI FYN. INGEN VED NOGET OM DET!!!!!!
JEG HAR SNAKKET MED FIRMAET SOM SKAL ISOLERE MIT LOFT . DE SIGER AT DET SKAL MAN IKKE .
ANER HVERKEN UD ELLER IND.
HÅBER JEG KAN FÅ EN ” GODT ” SVAR 🙂
HILSEN PER RISAGER

AvatarBenjamin Kabongo

Hej Per

Tak for din henvendelse. Forhåbenligt kan jeg give dig et lidt bedre svar. Først og fremmest kan du finde al information om energitilskud samt hvad man kan modtage energitilskud på her: https://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/. Det kunne måske være en hjælp og skabe et overblik.

I forbindelse med din isolering af loftet, så hvis loftet går under kategorien “efterisolering af tagkonstruktion”, så kan du godt få energitilskud på din efterisolering. Hvis det er isolering mellem etageadskillelse, så er det ikke muligt at få energitilskud. Hos Energihjem tilbyder vi, at man kan søge energitilskud nemt og hurtigt online – se mere her eventuelt: https://www.energihjem.dk/indberet/

Sidst, så har dine børn ret, da man skal søge om energitilskud før materialer indkøbes og et tilbud er modtaget. Og størrelsen på dit tilskud kommer an på, hvor meget du sparer i kWh ved den nye løsning frem for den nuværende løsning.

Jeg håber, at dette svar var til en hjælp.
Rigtig god dag!

/Benjamin – 3byggetilbud.dk

Hej energihjem.

jeg har købt et hus fra 1909 som jeg skal gennem renovere.
kan jeg søge de forskellige til skud når jeg selv laver det hele. Og der kun er regning på materialeren. Er tømrer.
mvh
lasse

AvatarMaria Carlsen

Hej Lasse,
Du kan godt søge om tilskud til energirenovering, selvom du selv udfører arbejdet. Du skal blot huske at få en godkendelse fra energiselskabet på energirenoveringen inden du bestiller materialer og igangsætter arbejdet. Du kan finde en liste over selskaber, der giver tilskud til energirenovering her: https://www.energihjem.dk/energiselskaber-med-tilskud/
Held og lykke med dit nye hus.

AvatarMichael Müller

Ja, energiselskaberne kræver, at tilskuddet skal søges inden arbejdet er igangsat eller bestilt.

AvatarJacob Rode

Hej Energihjem

Vi har snakket om af udskifte isoleringen på loftet da der kun ligger 100 mm. og den ydermere er mangelfuld. men vi vil gøre det selv er der da mulighed for tilskud hos jer ?

AvatarJohnny Krogsgård

Hej Jacob, undskyld det sene svar. I kan sagtens få tilbud på opgaven, og langt de fleste af vores isolatører har tilskuddet fra energiselskaberne med i deres tilbud. Hvis I alternativt selv vil have tilskuddet direkte fra energiselskaberne så skal I bare informere isolatørerne herom, så er det ikke et problem. Du kan indsende din opgave her: https://www.energihjem.dk/tilbud/

Viser 0 af 31 kommentarer

Vis flere kommentarer