Energitilskud til hulmursisolering sættes på pause

Efter massiv kritik af ordningen for tilskud til hulmursisolering forventer energispareaftalens parter at sætte en stopper for alle nye aftaler om energitilskud til hulmursisolering. Det forventes, at der vil være en 3 måneders periode, hvor det ikke er muligt at få en forhåndsgodkendelse til tilskud til hulmursisolering.

OBS: Nyt energitilskud
Du kan i perioden 2020-2026 søge om tilskud til bl.a. isolering, varmepumper og vinduer, når Energistyrelsen løbende åbner op for ansøgning. Du kan fortsat ikke få tilskud til hulmursisolering, men dette kan du i 2021 få håndværkerfradrag på. Læs mere om det aktuelle energitilskud her.

Energihjem.dk er blevet informeret om, at der vil være et midlertidigt stop på forhåndsgodkendelser til hulmursisolering. Det midlertidige stop kommer til at gælde for standardværdierne ydervæg 3, 4, 11 og 13, som alle omfatter isolering af hulmur ved indblæsning.

Stikprøvekontrol viser 43 procent fejl

I løbet af den senere tid har tilskudsordningen været til heftig debat. Særligt ordningen for tilskud til hulmursisolering har været under kritik – og med god grund. En stikprøvekontrol foretaget af energitilsynet viste, at der var fejl i 43 procent af sagerne med hulmursisolering, hvilket er en stigning for året før.

Denne særkontrol viste fejl både i forhold til dokumentationen, men også i forhold til den konkrete opmåling af facaden samt i forhold til valg af den korrekte standardværdi.

3 måneders stop på tilskud til hulmursisolering

Energispareaftalens parter har nu besluttet at indføre et 3 måneders stop for alle forhåndsgodkendelser til energitilskud til hulmursisolering.

Det forventes at det midlertidige stop vil gælde fra d. 22.3.2017 og 3 måneder frem.

De 3 måneder skal den tekniske arbejdsgruppe bruge til at overveje, hvordan energitilskud til hulmursisolering kan håndteres mest hensigtsmæssigt fremover.

Gælder kun for nye forhåndsgodkendelser

Alle sager, hvor der er indgået en aftale med slutbruger om overdragelse af besparelsen kan stadig realiseres og indberettes.

Har du allerede en forhåndsgodkendelse på tilskud til hulmursisolering vil du derfor ikke blive ramt af stoppet, og du kan forsætte din isoleringsopgave og få tilskud som planlagt tidligere.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 kommentarer

AvatarGisela Kristensen

2015 fik jeg en hulmursisolering lavet af firmaet KLH – Isolering som er gået konkurs
i mellemtiden pga. snyd overfor kunderne. Jeg er i tvivl om at arbejde blev udført rigtigt nok?
Jeg undrede mig over at udluftningshullerne øverst og nederst af muren blev lukket med cement og
skrevet på regningen. Skader denne handling muren – og skal de åbnes igen for forhindre svamp osv?
Med venlig hilsen: GISELA

Nynne GrothNynne Groth

Hej Gisela

Tak for din henvendelse. Jeg kan godt forstå, at du bliver i tvivl efter din oplevelse med firmaet. Jeg vil anbefale, at du kontakter en fagmand, da dit spørgsmål er af teknisk karakter og vi ikke er fagmænd herinde. Du kan eventuelt få en byggesagkyndig ud og give sit besyv på arbejdet.

Bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Viser 0 af 9 kommentarer

Vis flere kommentarer