Energitilskud er i høj kurs

I godt en måned har Energihjem.dk formidlet energitilskud, og ansøgningerne fra renoveringslystne danskere strømmer ind. I skrivende stund er der forhåndsgodkendt for over en halv million kroner og gang i godt 200 sager.

OPDATERING: I 2020 kom en ny offentlig tilskudspulje til energibesparelser i bygninger, hvor enfamiliehuse og etageejendomme kan søge tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse. Du kan læse mere om det nye energitilskud her.

Skal du renovere, kan du lige så godt tænke grønne løsninger ind i projektet – for det betaler sig for både miljø og pengepung. Du kan nemlig få energitilskud, hvis du søger, INDEN du køber materialer og sætter gang i dit projekt.

Det har mange danskere allerede fundet ud af via Energihjem.dks tilskudsformidling, som giver en af markedets højeste satser med 35 øre pr kWh. Hele 49 procent af Energihjem.dks besøgende har således besøgt siden for at blive klogere på tilskudsmulighederne, som naturligvis gælder for både private, erhverv, foreninger og den offentlige sektor.

Få tilskud til isolering og vinduer

Ansøgningerne er jævnt fordelt fra folk over hele landet, og især tre typer af renoveringer er populære:

  • Udskiftning af vinduer
  • Efterisolering af tag og facader
  • Konvertering af varmekilder – fx fra kondenserende olie- eller gaskedel til fjernvarme, jordvarmepumpe eller luft/vand-varmepumpe.

Og tendensen på landsplan tegner samme billede af netop disse tre typer af projekter som de mest populære, når der skal søges tilskud – måske fordi man relativt let kan forbedre sin boligs energiforbrug ved eksempelvis at skrue op for isolering eller skærme sig med nyere termovinduer.

Hvordan søger jeg energitilskud?

Men hvad gør du så, hvis du ønsker at ansøge? Ansøg om tilskud til energirenovering, udfylder ansøgningen, bliver godkendt af en ekspert, udfører arbejdet og indsender kvitteringen. Derefter får du dit tilskud udbetalt.

Igennem processen bliver du guidet til, hvad og hvor du skal udfylde, ligesom grafiske illustrationer viser dig de byggetekniske detaljer, vores ekspert skal kende til for at kunne beregne og godkende dit projekt.

Samtidigt forsøger Energihjem.dk at gøre processen så simpel som muligt – vi tager intet administrationsgebyr, og i vores selvbetjeningssystem kan du følge din proces fra start til slut.

Fakta om energitilskuddet:

  • Dit tilskud beregnes ud fra, hvor mange kWh din renovering vil give i besparelse årligt – jo større besparelser, jo større tilskud
  • Selve besparelsens størrelse beregnes ved private boliger ud fra nogle standardværdier, der er fastsat i Energistyrelsens Standardværdikatalog – er der tale om projekter i foreninger eller erhverv, skal besparelsen beregnes individuelt

Steen fik tilskud til at isolere: Intet bøvl eller hokus pokus

I Andkær ved Vejle sidder Steen Petersen. Han er en af de kunder, der har søgt og fået tilskud igennem Energihjem.dk.

Med en firlænget gård fra år 1840 uden nogen form for isolering eller energibesparende løsninger har han og familien gennemrenoveret alt fra gulv til loft – en renovering, der er løbet op på ¾ million kroner.

Steen har tidligere fået udskiftet sit halmfyr til et nyere – og det var her, han lærte om CO2-kvoter og tilskudsmuligheder. Da huset skulle have en make-over, gav han sig til at søge efter mulighederne for tilskud:

”Jeg faldt over Energihjem.dk og syntes, det var en utrolig simpel og guidet ansøgningsproces. Det var bare at køre løs og indtaste oplysningerne – derfor var Energihjem.dk også de eneste, jeg brugte,” fortæller Steen og henviser til de tilskud han søgte for hhv. efterisolering af tag, mure og gulv.

I alt har Steen fået lidt over 9000 kroner for sine forbedringer, der giver en besparelse på 23.800 kWh og dermed skåner miljøet for 7788 kg CO2 per år.

Og Steen, der i øvrigt også har benyttet sig af det omdiskuterede håndværkerfradrag, er godt tilfreds med, at man nemt kan få en ”belønning” for at vælge grønne løsninger uden bøvl.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *