BREAKING: Energistyrelsen ændrer tilskudspuljen

Ændringerne betyder blandt andet, at der kun kommer endnu én pulje i 2021, at du kun kan få tilskud til isolering og vinduer, hvis du bor i bolig med energimærke E, F eller G og reduceret tilskudssatser. Vi samler informationerne her.

OBS: Den næste tilskudspulje åbner i 2023 med en ny opsætning. Puljen deles nemlig op i en varmepumpepulje og en energirenoveringspulje.

Energistyrelsen har netop udsendt et nyhedsbrev, hvor de skitserer de ændringer, der i Folketinget er vedtaget til energitilskuddet – også kaldet Bygningspuljen.

Bredt flertal i Folketinget har vedtaget ændring

Der en del af en ny politisk aftale, der er vedtaget af regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

OBS: Ændringerne er vedtaget.

Kun endnu én pulje i september

Energistyrelsen har tidligere meldt ud, at der var to yderligere tilskudspuljer at søge i 2021, men de er nu samlet til én ansøgningsrunde i september 2021. Planen er, at runden kommer til at ligge i september med 280-290 mio. kroner. Herefter kan du først søge igen i 2022. Bygningspuljen indeholder 430 mio. kr. i 2022.

Energistyrelsen melder, at tilskudsrunden åbner op i ultimo september, men datoen er endnu ikke fastlagt.

Tilskud til boliger med energimærke E, F og G

”Tilskudspuljen bliver fremover målrettet boliger med dårlige energimærker. Det sker for at sikre, at tilskuddet støtter de boliger, der trænger mest og giver den bedste klimaeffekt. Tilskud til varmepumper afhænger ikke af energimærket,” skriver Energistyrelsen.

Hvad med dem, der allerede har indhentet et energimærke og ikke har fået tilskud?

Har du i forbindelse med ansøgning af tidligere tilskudspuljer indhentet et gyldigt energimærke, som viser, at din bolig har energimærke D eller bedre er det desværre ærgerligt. Du kan nemlig ikke længere bruge det til tilskudsøgningen, meddeler Energistyrelsen.

Tilskudssatser reduceres

Tilskudssatserne i næste ansøgningsrunde bliver lavere, lyder det fra Energistyrelsen. Det skyldes, at der skal være tilskud til flere, da ansøgningsmængden har været stor.

Energistyrelsens eksempler på de nye satser i et 140 m2 hus:

  • A+++ varmepumpe: 19.000 kr.
  • A++ varmepumpe: 14.000 kr.
  • 25 m2 vinduer i energiklasse 1: 7.750 kr.
  • 25 m2 vinduer i energiklasse 2: 27.500 kr.
  • Isolering af uudnyttet tagrum med u-værdi før på >= 0,20: 8.400 kr.

Ændrede regler for energimærkets gyldighed

En positiv ændring i forhold til energimærket lyder, at det fremover vil være muligt at få tilskud til energimærker, der er udarbejdet maksimalt 24 måneder før, der søges om tilskud. Før var perioden 6 måneder.

Fik ikke energitilskud, hvad nu?

Hvad gør du, hvis du ikke nåede at søge eller har fået afslag? Vi har samlet vores bedste råd her.

Andre justeringer lyder:

  • Dørhøje vinduer fjernes fra positivlisten, hvilket betyder, at støttemuligheden udgår. Et dørhøjt vindue er f.eks. en terrassedør.
  • Tilskud til vandbåren varmefordelingsanlæg ved konvertering til fjernvarme. Det betyder, at det bliver muligt at få tilskud til at erstatte traditionel elvarme med et nyt varmesystem baseret på vand, både ved konvertering til varmepumpe og ved konvertering til fjernvarme.
  • Tilskud til varmepumper i kombination med ventilation. Det bliver nu muligt at få tilskud til varmepumper i kombination med ventilation.

Læs mere i faktaark om justeringer af Bygningspuljen her.

Artiklen opdateres løbende ….

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 kommentarer

AvatarAnna Elkjær Petersen

Er det rigtigt at jeg ikke kan søge om tilskud til nye vinduer i min villa, hvis huset er et C eller D i energimærkning?

Nynne Pihl GrothNynne Pihl Groth

Hej Anna

Desværre har Energistyrelsen lagt op til følgende ændringer: Hvis du vil have tilskud til andet end varmepumpe, skal dit hus fremover være energimærke E, F eller G.

Så det ser desværre sådan ud. Du er langt fra den eneste, der er utilfreds med denne ændring.

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Nynne Pihl GrothNynne Pihl Groth

Hej Marie Louise

Tak for dit relevante spørgsmål. Energistyrelsen har endnu ikke meddelt noget endeligt ud med tidspunkt for åbning af næste runde, men at det forventes at blive den 15. september. Vi skriver en mail ud til vores nyhedsbrevsliste, så snart vi ved tidspunktet. Den kan du tilmelde dig ganske gratis her: https://energihjem.dk/nyhedsbrev/

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Hej.jeg har bestilt vinduer til hus og udestuen .men jeg kan godt få uge 32.hvordan skal jeg søge tilskud.bed om kan de godt hjælpe til mig

Nynne Pihl GrothNynne Pihl Groth

Hej Sumathy

Tak for din kommentar. Du kan desværre ikke søge om Energistyrelsens tilskudspulje, hvis du allerede har bestil materialer hjem. Tilskuddet gives nemlig ikke på bagkant. Læs mere om tilskuddet her: http://www.energihjem.dk/tilskud og ellers kan du undersøge muligheden for håndværkerfradrag.

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Viser 0 af 12 kommentarer

Vis flere kommentarer