Afkoblingspuljen åbner igen d. 10. maj 2023

Afkoblingspuljen, der administreres af Evida, åbner d. 10.05.23. kl. 10. Der er afsat 139 millioner kroner.

Der er endeligt nyt om afkoblingspuljen: Den åbner igen d. 10. maj 2023 kl. 10:00. Der er afsat 139 millioner kroner. Så står du til snart at skulle afkoble dig fra gasnettet, kan du potentielt få dækket det omkring 8.000 kr. dyre afkoblingsgebyr, når du vil skifte gasfyret ud med en anden varmekilde.

Det er anden gang i 2023, at afkoblingspuljen åbner. Den åbnede første gang d. 03.01.23, og der var afsat 100 millioner kroner. Pengene i puljen var opbrugt d. 3. januar 2023. Herefter blev det offentliggjort, at man regnede med, at der ville tilføres yderligere 35 millioner kroner til afkoblingsordningen senere i 2023. Den nye udmelding viser dog, at dette beløb er langt højere.

Få afkobling af gasfyret dækket

Kunne du tænke dig at få del af afkoblingspuljen og herved få dækket gebyret til afkobling fra gasnettet, som er på omkring 8.000 kr? Så skal du søge om afmelding af din gasforsyning på Evidas hjemmeside, mens puljen er åben. Det er vigtigt at understrege, at selv om du søger, mens puljen er åben, er der ingen garanti for, at du får del af puljen. Du skal opfylde en række krav, og hertil skal der være penge tilbage i puljen, og de kan nå at løbe op inden du får tilsagn til tilskud.

Der sad rigtig mange danskere i kø, da afkoblingspuljen åbnede d. 3. januar 2023 kl. 10. På et tidspunkt var der meldinger om, at der sad mere end 60.000 i kø og ventetider på op til 4 timer.

Sådan kan du få adgang til afkoblingspuljen

For at du kan få tilskud, skal du opfylde en række krav:

  • Du er en privat husholdning eller udlejer med udlejningsboliger og har på den pågældende adresse:
  • et årligt forbrug (i seneste aflæsningsår) på mellem 100 m3 og 6.000 m3, og:
  • ikke har et eller flere CVR-numre registreret på adressen, der i de seneste tre regnskabsår sammenlagt har modtaget minimis-støtte, der overstiger 1.500.000 kr. (200.000 EUR).

Stor efterspørgsel i januar 2023
Der sad rigtig mange danskere i kø, da afkoblingspuljen åbnede d. 3. januar 2023 kl. 10. På et tidspunkt var der meldinger om, at der sad mere end 60.000 i kø og ventetider på op til 4 timer.

Afkoblingsordningen er en del af en politisk aftale, der skal nedsætte vores samlede CO2-forbrug – og dét understøtter afkoblingsordningen, da den gør det lettere for boligejere at afskaffe det gamle gasfyr for fjernvarme, luft til vand varme eller jordvarme.

Afkoblingsordningen administreres af Evida.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarMille Rasmussen

Hej. Vi har solgt huset og flytter 1/7. De nye ejere har spurgt om vi ikke vil ansøge i frakoblingspuljen imorgen, at de fra pr 1/8 ønsker frakobling (hvor de altså har boet her en måned de nye ejere) så de kan spare de 8000 på frakobling (hvis man er så heldig at komme i puljen)… Må jeg gerne gøre det? Selv om vi flytter? Og kan vi komme til at hænge på noget efterfølgende hvis noget går galt? Vi opsiger jo vores gas aftale med Evida pr 1/7 eftersom vi flytter! Håber i forstod mit lidt rodede spørgsmål:) tak

Michelle NielsenMichelle Nielsen

Hej Mille
Mange tak for din henvendelse. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med dit spørgsmål. Jeg vil derfor anbefale dig at du kontakter Evida: https://evida.dk/kundeservice/

De bedste hilsner
Michelle – Energihjem.dk

Viser 0 af 2 kommentarer