Afkoblingspuljen åbner igen d. 18. januar 2024

Afkoblingspuljen, der administreres af Evida, åbner d. 18.01.2024 klokken 10:00.

Der er endeligt nyt om afkoblingspuljen: Den åbner igen den 18. januar 2024 kl. 10:00. Så står du til snart at skulle afkoble dig fra gasnettet, kan du potentielt få dækket det omkring 8.000-10.000 kr. dyre afkoblingsgebyr, når du vil skifte gasfyret ud med en anden varmekilde.

Når du kender datoen for, hvornår du skifter til en ny varmekilde, kan du opsige din gasaftale. Du kan maksimalt opsige til en dato 12 måneder frem i tid.

Få afkobling af gasfyret dækket

Kunne du tænke dig at få del af afkoblingspuljen og herved få dækket gebyret til afkobling fra gasnettet, som er på omkring 8.000-10.000 kroner? Så skal du søge om afmelding af din gasforsyning på Evidas hjemmeside, mens puljen er åben. Det er vigtigt at understrege, at selv om du søger, mens puljen er åben, er der ingen garanti for, at du får del af puljen. Du skal opfylde en række krav, og hertil skal der være penge tilbage i puljen, og de kan nå at løbe op inden du får tilsagn til tilskud.

Der er 100 millioner i afkoblingspuljen her i 2024.

Sådan kan du få adgang til afkoblingspuljen

For at du kan få dit gebyr betalt, skal du opfylde en række krav:

  • Du er en privat husholdning eller udlejer med udlejningsboliger og har på den pågældende adresse:
  • et årligt forbrug (i seneste aflæsningsår) på mellem 100 m3 og 6.000 m3, og:
  • ikke har et eller flere CVR-numre registreret på adressen, der i de seneste tre regnskabsår sammenlagt har modtaget minimis-støtte, der overstiger 1.500.000 kr. (200.000 EUR).

Stor efterspørgsel i januar 2023
Der sad rigtig mange danskere i kø, da afkoblingspuljen åbnede d. 3. januar 2023 kl. 10. På et tidspunkt var der meldinger om, at der sad mere end 60.000 i kø og ventetider på op til 4 timer.

Afkoblingsordningen er en del af en politisk aftale, der skal nedsætte vores samlede CO2-forbrug – og dét understøtter afkoblingsordningen, da den gør det lettere for boligejere at afskaffe det gamle gasfyr for fjernvarme, luft til vand varme eller jordvarme.

Afkoblingsordningen administreres af Evida.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 kommentarer

Avatartonny piper

Hej
Jeg bor hædersdalvej 37
kan du se om jeg opfylder kravene og her tænker jeg bla på mit årlige forbrug

Michelle NielsenMichelle Nielsen

Hej Tonny

Mange tak for din besked. Nej, det kan jeg desværre ikke, men du bør kunne se dit årlige gasforbrug på din seneste gasregning.

De bedste hilsner
Michelle / Energihjem.dk

Hej Vi har fået varmepumpe i nov 2023, hvor puljen var lukket. Vi afmeldte på det tidspunkt gasfyret. Men har endnu ikke fået afkoblet. Utroligt at man så skal betale over 10.000 for afkobling, når det først bliver udført efter åbning af ny pulje. Er der intet at gære?

Michelle NielsenMichelle Nielsen

Hej Lars

Mange tak for din besked. Nej, der er desværre intet at gøre. Opsiger man sin gasforsyning, mens puljen er lukket skal man selv betale afkoblingsgebyret.

De bedste hilsner
Michelle / Energihjem.dk

Viser 0 af 12 kommentarer

Vis flere kommentarer