Træfiberisolering

Der er flere gode grunde til, at det kan være fornuftigt at benytte sig af træfiberisolering, når boligen skal isoleres. Læs mere om metoden og materialet her.

OBS: Vi har lavet en opdateret guide til isoleringsarbejde A-Å, som du finder her: Alt om isolering. Her kan du også læse om aktuelle tilskuds- og fradragsmuligheder for isoleringsarbejdet.

Der er flere forskellige muligheder, når du skal vælge isoleringsprodukt til din bolig. En af mulighederne er træfiberisolering, som vi kigger nærmere på her.

Når man vælger at benytte sig af træfiberisolering, så vælger man et produkt, der ikke indeholder skadelige kemiske stoffer eller skarpe fibre, hvilket ofte er det, der fremkalder kløe, svien og andre irritationer. Det skyldes, at træfiberisolering er et rent naturprodukt, som fremstilles af rene, nye træfibre fra FSC-certificeret nordisk skovdrift. Af samme årsag er træfiberisolering også et fordelagtigt produkt at arbejde med for isolatørerne.

Træfiberisolering kan både bruges til isolering af nye huse, men er også et meget brugt produkt, når der skal efterisoleres i eksisterende bygninger.

Dækker alle huller

Træfiberisolering kan fås i både måtter og i en tilstand, hvor det blæses ind i konstruktionerne. Det smarte ved at bruge metoden med indblæsning er, at isoleringsmaterialet fordeler sig rundt om vandrør, bjælker og hvad der ellers er af uregelmæssigheder i konstruktionerne. Dermed lægger isoleringsmaterialet sig tæt ind omkring alle installationer, så der undgås kuldebroer og der lettere kan holdes på varmen.

Træfiberisolering på loft
Træfiberisolering på et loft

Et miljørigtigt produkt

Rent praktisk er der også andre fordele ved træfiberisolering. Produktet kan nemlig med tiden blive nedbrudt ganske naturligt, så det på den måde er et miljørigtigt produkt, der stammer fra og bliver nedbrudt i naturen. Træ kan samtidig med et beskedent energiforbrug omdannes til effektive isoleringsmaterialer, hvilket gør isoleringsmaterialet til en bæredygtig løsning.

Desuden er træfiberisolering et brandhæmmende produkt, der ikke umiddelbart lader sig påvirke af opvarmning. Ved voldsom opvarmning vil træfiberproduktet dog forkulle, men kun hvis den høje temperatur er vedvarende.

Fordele med træfiberisolering:

  • God isoleringsevne
  • Gode tekniske egenskaber
  • Forbedringer af indeklima
  • Ingen gener med kløe
  • Miljøvenligt isoleringsprodukt

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *