Papirisolering

Gamle aviser kan i den grad gøre nytte, hvis du vil have isoleret din bolig. Ved såkaldt papirisolering kan du nemlig gøre din bolig mere tæt ved simpelthen at blæse granuleret genbrugspapir ind i dine vægge.

OBS: Vi har lavet en opdateret guide til isoleringsarbejde A-Å, som du finder her: Alt om isolering. Her kan du også læse om aktuelle tilskuds- og fradragsmuligheder for isoleringsarbejdet.

Går du ind for miljørigtig genbrug, så er papirisolering løsningen. Produktet består af 88 procent granuleret genbrugspapir (primært avispapir), som er testet af DTU.

Isoleringsmaterialet er blevet godkendt som et brandsikkert og energirigtigt isoleringsmateriale, som også er brandhæmmende, da det faktisk ikke kan antændes. Vigtigt er det også, at isoleringen skærmer mod det sundhedsfarlige mug og skimmelsvamp.

Papirisolering blæses ind

Isoleringen indblæses ind i eksempelvis hulmur, på lofter, i etageadskillelser, osv. Papirisoleringen lægger sig herefter jævnt i alle sprækker og hulrum, så isoleringen ikke efterlader utætte samlinger eller kuldebroer.

Papirisolering kan bruges, til både isolering i nybyggeri samt til efterisolering af et bestående byggeri. Det kan samtidigt benyttes til de fleste isoleringsopgaver i huset, såsom hulmursisolering, loftisolering, isolering i etageadskillelse, isolering i gulv osv.

Fordele ved papirisolering

  • Forbedrer indeklimaet
  • Sparer penge – år efter år
  • Investeringen er hurtigt tjent ind
  • Øger værdien af dit hjem
  • Hjælper miljøet

Der findes flere forskellige mærker af papirisolering eksempelvis: Papiruld, Isocell, CLIMACELL.

Hvilke bygninger kan isoleres med papirisolering?

Man isolerer især mange huse af ældre dato. For eksempel huse, der er bygget fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til 1970’erne, hvor man typisk byggede husene med en hulmur, der ikke var så godt isoleret, som vi ser det i dag. Disse typer huse bliver i stigende grad efterisoleret med eksempelvis papirisolering, blandt andet fordi olien og energien er blevet dyrere at bruge.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

AvatarSteen Konggaard

Vi har et hus med ca 138 m2 hulmur. Der er 8 cm hulmur som i dag er fyldt med leca. Vi påtænker at få fjernet lecaen og indblæst papirisolering i stedet. Hvor meget energibesparelse vil dette give (vi fyrer med gas) og kan man få tilskud udover håndværkerfradrag? Vi har fået tilbud på indblæsning incl. moms på kr. 18500,- og lecafjernelse incl.moms på kr. 15.000,-

AvatarMichael Müller

Hej Steen

Du kan søge et tilskud hos et energiselskab – det behøver ikke at være dit eget. Her er lidt at hente, når man energiforbedrer sin bolig. Det er svært at sige, hvor stor besparelsen bliver. Her vil jeg foreslå, at du forhører dig hos en fagmand eller din leverandør. Husk du kan indhente tilbud hos Energihjem.dk, hvis du skulle få brug for det.

AvatarHenrik Drud

Hej Steen.
Hvis du kontakter mig direkte, skal jeg nok lave en beregning for dig på energitilskud.
Du kan finde mine kontaktoplysninger i banneret lige til højre for dit spørgsmål.
Jeg kan iøvrigt oplyse dig om, at prisen for ovennævnte opgave vil være 25-30 % billigere hos mig.
Mvh.
Henrik Drud
Druds Papirisolering

Papirisolering er en rigtig god løsning, det virker 100% godt, men man skal vælge isoleringsfirma med omhu, vi har efterfølgende fundet store fejl i indblæsningen, som ikke kommer helt ud til kanterne.

Viser 0 af 4 kommentarer