Isolering med granulat

Isolering ved hjælp af granulat er en hurtig løsning. Det tager ikke mere end en enkelt dag at få blæst granulat ind i vægge eller loft, og det virker både vandafvisende og brandhæmmende.

OBS: Vi har lavet en opdateret guide til isoleringsarbejde A-Å, som du finder her: Alt om isolering. Her kan du også læse om aktuelle tilskuds- og fradragsmuligheder for isoleringsarbejdet.

Isoleringsgranulat er et energivenligt produkt, som er brandhæmmende og vandafvisende. Disse egenskaber gør det anvendeligt til hulmursisolering, isolering af flade tage, skunke og lofter, idet man samtidigt brandisolerer og får et bedre indeklima.

Granulatet blæses ind

Alle ovenstående energibesparende isoleringsmaterialer kan blæses ind de fleste steder, så man undgår store renoveringsopgaver efter hulmursisoleringen, og i de fleste tilfælde kan isoleringen klares i løbet af en dag. Dermed får dit hus hurtigt en tæt og energivenlig isolering.

Forskellige former for granulat

Der findes forskellige former for granulat isolering, da du både kan hulmursisolere med papirisolering, stenuld, glasuld og flamingokugler. Fælles for materialerne er, at de leder varmen dårligt og er modstandsdygtige over for fugt.

Udfylder alle sprækker

Isolering med granulat – indblæsning – er en god løsning, da materialet lægger sig i alle sprækker og revner, mens det fylder hulrum og skæve vinkler og former op. Isoleringen bliver derved en sammenhængende flade uden samlinger og uden kuldebroer.

Fordel ved granulatisolering

Fordelen ved isolering med granulat er, at man undgår kuldebroer, som ofte opstår ved isolering med almindelig isoleringsmateriale i måtter. Granulatisolering ligger sig helt ud i alle revner og sprækker og slutter derfor helt tæt.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 kommentarer

AvatarJens Peder Lynderup

Isolering med papiruld betyder at man skal være opmærksom på at det synker ca. 25% over tid. Det betyder at eksempelvis loftsisolering efterhånden ikke længere har den tykkelse, man regnede med, da det blev lagt op. Ved isolering i hulmur betyder det, at den øverste del af hulmuren efterhånden ikke længere har isoleringmateriale.

Nynne Groth HallanderNynne Groth Hallander

Hej Jens Peder

Mange tak for at dele din viden.

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

AvatarLine Schulz

Hej.
Vi skal have nyt ag og i den forbindelse også loft til kip. Vil I anbefale granulat til isolering af loft til kip? Eller hvilken isoleringstype vil I ellers anbefale?
Håber I kan hjælpe.
MVH Line

AvatarMaria Carlsen

Hej Line,
Tak for din henvendelse. Vi er desværre i en situation, hvor vi er inhabile i forhold til at foreslå et isoleringsmateriale fremfor et andet. Jeg beklager at vi ikke kan hjælpe med din henvendelse, men håber at I bliver glade for det nye tag.
/Maria – Energihjem.dk

Avatarpoul jensen

Hej Energihjem.
Jeg har et hus fra 1968 der har et hulrum i muren på 9 cm.
der er fyldt med Leca ærter. Jeg planlægger at isolere med
Granulat i stedet.
Kan i oplyse hvor stor forskel der er på Transmissionskofficienten i disse 2 materialer.
På forhånd tak.
Med venlig hilsen.
Poul Jensen

AvatarMaria Løvendahl Johansen

Jeg har meget støj fra min overbo. Vil det hjælpe, hvis man får isoleret med Granulat? Jeg har ca. 12 km2 loft i stuen, som jeg gerne vil have isoleret, hvor meget koster det?

AvatarJohnny Krogsgård

Hej Maria, ja det vil formentlig kunne hjælpe med støjen, at isolere loftsrummet. Hvad det koster, afhænger af mange ting ud over m2-antallet – så jeg vil anbefale dig, at indsende en opgave til os. Så får du 3 uforpligtende tilbud på hvad det koster. Indsend din opgave hér: https://www.energihjem.dk/tilbud/

Viser 0 af 7 kommentarer