Isolering kan give bagslag

Det er naturligvis en god idé at isolere sit hus, men det skal gøres med måde. For voldsom isolering kan nemlig give bagslag i form af fugt og skimmelsvamp. Det skriver Bolius.dk.

OBS denne artikel er fra 2011. Vi har lavet en opdateret guide til isoleringsarbejde A-Å, som du finder her: Alt om isolering.

Den 1. juli blev der indført nye regler for renovering af boliger. Det betyder blandt andet, at alle renoveringer af klimaskærmen på et hus, skal være energiforbedrende. Det kan måske sammen med BoligJob-ordningens skattefradrag få husejere til at isolere for fuld kraft, men i den forbindelse er det vigtigt at tjekke, hvor meget isolering, der faktisk er brug for. For meget af det gode, kan nemlig ende med at blive skidt. Det skriver internetportalen Bolius.dk

“Der kan ske det, at boligejerne tænker ’jo mere isolering jo bedre’ og så bare efterisolerer lofter og vægge indvendigt uden at kende til det fugttekniske. Problemet er, at gøres det ikke rigtigt, kan isoleringen være med til at give skimmelsvamp. Derfor – isolér kun, hvis det er fugtteknisk korrekt at gøre det,”

siger Morten Mathiasen, der er bygningsingeniør og rådgiver hos Bolius.

Slip for byggetilladelsen

I forbindelse med ændringer i bygningsreglementet BR10 har Bolius to tips, som boligejere bør være opmærksom på. Det første handler ligesom ovenstående om klimaskærmen, som dækker over din boligs ydre, for de nye regler betyder, at alle renoveringer på klimaskærmen skal være energiforbedrende. Før den 1. juli 2011 gjaldt det kun, når renoveringen oversteg 25 procent af klimaskærmen.

Den anden vigtige ændring handler om carporte, garager, udhuse og drivhuse. Så længe de er under 35 kvadratmeter kan man nemlig nu bygge dem uden at søge om byggetilladelse og uden at anmelde byggeriet til kommunen. Det skal dog bemærkes, at der for række- og dobbelthuse gælder den særregel, at grænsen går ved 20 kvadratmeter.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *