Hvad koster hulmursisolering?

Det er dyrt at varme huset op i Danmark med de lange, kolde vintre, og derfor er det en rigtig god idé at få lavet en hulmursisolering, der kan spare dig tusindvis af kroner på varmeregningen. Det er samtidig også en af de billigste og nemmeste former for energirenoveringer.

OBS: Vi har lavet en opdateret guide til isoleringsarbejde A-Å, som du finder her: Alt om isolering.

Hvorfor hulmursisolere?

I ældre huse, der er bygget før 80’erne, blev husene bygget med et hulrum mellem yder-og indermuren, som ikke blev isoleret. Det betyder, at du får kuldebroer i dit hus og har et kæmpe varmetab gennem ydermurene.

Selv huse, der er bygget i 80’erne og 90’erne, kan have brug for ny hulmursisolering. Dengang blev der ofte brugt færre mm isolering i forhold til i dag, og de moderne materialer isolerer bedre i forhold til de gamle.

Udover at spare på varmeregningen bliver dit hus også mere værd, da du forbedrer dets energimærke og dermed øger salgsværdien. Men det er ikke kun økonomi, det drejer sig om. Du får også et langt bedre indeklima med varmere overflader og mindre træk, der gør det dejligere at opholde sig i hjemmet.

Prisen

Der er selvfølgelig ikke kun én gældende pris for en hulmursisolering.

Prisen varierer i forhold til:

  • Størrelsen på den tomme hulmurs areal i kvadratmeter (se også: Pris pr. m2)
  • Tykkelsen i mm på hulrumsfyldet/isoleringsmaterialet
  • Det isoleringsmateriale, der bliver brugt

Generelt siger man dog, at prislejet for at hulmursisolere et typisk dansk parcelhus ligger mellem 10.000 – 30.000 kr. og ofte et sted i midten. I mange tilfælde kan det endda også være billigere.

Men du skal selvfølgelig også se prisen i lyset af de kroner og ører, du rent faktisk sparer ved at gøre det. Det anslås, at en hulmursisolering kan reducere din varmeregning med op til 15 – 25 %.

Derfor regnes det også for at være en af de billigste former for energirenoveringer, fordi den hurtigt tjener sig hjem. Den årlige besparelse ligger ofte mellem 5.000 – 8.000 kr. alt efter din varmekilde, og derfor er tilbagebetalingstiden typisk et sted mellem 3 – 5 år og nogle gange endda hurtigere.

Isoleringsmaterialer til hulmuren

I stedet for at bruge den traditionelle isolering i måtteform, der skulle tilskæres og tilpasses, bruger man nu isoleringsgranulat, fordi det kan blæses ind i alle hjørner og skæve vinkler, så du ender med at få en sammenhængende flade, der ikke giver kuldebroer.

Der er mange forskellige slags materialer at vælge mellem:

  • Papiruld (papirisolering)
  • Rockwool (stenuld)
  • Isover (glasuld)
  • Træfiberisolering
  • Lecakugler
  • Flamingo

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarMaria Carlsen

Hej Kasper,
Mange tak for din henvendelse. Du er meget velkommen til at indsende din opgave via vores formular her: https://energihjem.dk/tilbud/ og få 3 tilbud på opgaven. Bedste hilsner
Maria – Energihjem.dk

Viser 0 af 2 kommentarer