Flamingo isolering

Flamingo findes både som små kugler eller som flamingoplader og det er et hyppigt anvendt isoleringsmateriale. Flamingokugler er kendt under mange navne eksempelvis flamingo granulat, krøyerkugler, styrofoam, polystyren, Sundolitt, EPS isolering, isoleringskugler, m.fl.

OBS: Vi har lavet en opdateret guide til isoleringsarbejde A-Å, som du finder her: Alt om isolering.

Flamingokugler

Flamingokugler er forskummede perler, der hviler i en form for mellemlag. Kuglerne bliver blæst ind i hulmur, krybekælder eller under gulvet, og kuglerne erstatter den hidtil atmosfæriske luft, der tidligere har været. Flamingo er nemt at bruge til hulmursisolering. Hullet til at sprøjte kuglerne ind i en hulmur skal være mellem 10-25 cm. alt afhængig af forholdene i hulmuren. Dermed får man kuldebroerne væk.

Strukturen i en luftfyldt hulmur betyder, at flamingokuglerne er stærke og isolerende, og faktisk skal man typisk bruge 20 procent mindre isolering med flamingokugler sammenlignet med andre isoleringsformer.

Fordele ved flamingo:

  • Høj isoleringsevne
  • Fugtafvisende
  • Nemt at arbejde med (vejer næsten ingenting)
  • God isoleringsevne
  • Materialet kan bruges til mange isoleringsformer
  • Kan fås til en fornuftig pris

Ulemper:

  • Flamingo er brændbart
  • Er ikke så lydisolerende som andre materialer
  • Nogle flamingokugler kan have tendes til at falde sammen
  • Løber let ud ved ændringer i konstruktionen

Flamingo plader

Flamingopladerne bliver typisk anvendt i terrændæk, som for eksempel under gulve, men derudover kan det bruges til isolering af fundamentet af boligen, så hele bygningen ligger på flamingoplader.

Flamingo er godt at anvende til hulmure, facader, flade tage og til under gulve, og generelt kan materialet bruges som isolering til de fleste konstruktioner.

Overkommelig pris

Flamingokuglerne koster omkring 150 kroner og 250 kroner afhængig af, om man skal have 100 liter eller 250 liter. Skal du have isoleret, kan du gratis indsende din opgave her på Energihjem.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud, som du frit kan vælge imellem.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

42 kommentarer

Hej.
Er lidt i tvivl om hvornår man anbefaler papirgranulat og hvornår man anbefaler flamingokugler..
Vi har en husbåd og vil gerne efterisolere et stykke ude ved spidsen hvor der er ca 30 cm fra skroget til væggen der ikke er isoleret..
Umiddelbart ville i kunne blæse flamingo kugler derind, men er i tvivl om hvad der er bedst?
Taget i betragtning af at husbåde skal på værft med jævne mellemrum og muligvis få lavet svejsearbejde fra den udvendige side. Har denne evt. varmepåvirkning nogen betydning for flamingoen?
Suger papirgranulaten kondensvand? Og er det brandfarligt?
Håber I har mulighed for at svare på det.
Vh. Charlotte

Maria Carlsen

Hej Charlotte,
Tak, for dit sprøgsmål.
Jeg har rådført mig med en af vores leverandører, som har stor viden indenfor isolering. Han fortæller at flamingokugler er yderst brandfarlige og han vil derfor ikke anbefale jer at isolere jeres båd med flamingokugler, når væggen fra tid til anden bliver varmepåvirket.
Papirgranulat er ikke brandfarligt, men kan godt suge kondensvand. Papirgranulaten kan sagtens afgive fugten igen, men det kræver, at der er god udluftning omkring væggen. Ofte har man ikke mulighed for udlufte i det omfang, som papirgranulaten påkræver på en båd og vores leverandør anbefaler jer derfor at overveje en løsning, hvor I anvender en særlig skum til at isolere væggen. Det er praksis på mange både, at man laver en såkaldt sandwich-konstruktion, hvor væggen isoleres med skum i stedet for at anvende flamingokugler eller papirgranulat.
God fornøjelse med isoleringsprojektet.

Hej

Vi bor i en ældre ejendom, hvor der er fine paneler/indhak under vinduerne, men de iskolde. Der er et hulrum imellem væg og panelet og det tyder ikke på, at der er nogen form for isolering derinde. Der trækker en kold kuldebro ud fra dem og jeg vil derfor hører, om flamingokulger er det bedste og rigtige at isolere med?

Vh Maria

Johnny Krogsgård

Hej Maria,

Flamingokugler er formentlig ikke det bedste at isolere med. Både pga. deres isoleringsevne og kompakthed (luft mellem kuglerne) i et lukket hulrum. Hvis I på et tidspunkt skal have udskiftet vinduerne, så vil de falde ud med det samme.

Papirgranulat er en anden mulighed. Granulaten kan blæses ind i hulrummet og kan komprimeres. Hvis I på et tidspunkt også skal have udskiftet vinduerne, så er isoleringen ”fast” pga. den relative fugtighed som opstår i hulrummet. Cellulosefibrene klæber sig fast mod hinanden pga. fugtigheden. Derudover har det en god isoleringsevne.

Hvis du gerne vil have tilbud på opgaven, så kan du indsende din beskrivelse hér: https://www.energihjem.dk/tilbud/

Hej igen.

Jeg har købt et gammelt hus, og vil have efterisoleret loftet, men over ydervægen er der kun 10 cm op til tagpladerne ..findes der noget der isoler super godt som man kan bruge der eller skal man hæve taget?

Hej.
Jeg skal have efter isoleret et hus i gasbeton (23cm) og vil have 150mm på ydervægen er det noget i kan give et bud på ?

Viser 0 af 42 kommentarer

Vis flere kommentarer