Efterisolering af boligen

Alle huse har gavn af efterisolering – nye og gamle. Efterisolering nedsætter varmeforbruget og nedsætter CO2 udledningen. Samtidig sparer du selv mange penge på opvarmning. Gennemgå huset og se hvor efterisolering bedst betaler sig – det er hurtigt tjent ind.

OBS: Vi har lavet en opdateret guide til isoleringsarbejde A-Å, som du finder her: Alt om efterisolering. Her kan du også læse om aktuelle tilskuds- og fradragsmuligheder for isoleringsarbejdet.

Efterisolering er ikke kun for ældre huse. Og så nyere huse kan have gavn af efterisolering.
Når du efterisolerer, lægger du ekstra isolering i nogle konstruktioner i huset, der er isoleret i forvejen, eller du isolerer steder, der ikke tidligere var isoleret.

Når du efterisolerer, er det for at nedsætte varmeforbruget – her er der rigtig mange penge at spare. Det kan også være, at dit hus er dårligt isoleret eller utæt, så det kan være svært at varme op.

Fordele ved efterisolering:

  • Du sparer penge
  • Dit hus bliver mere værd
  • Dit hus bliver mere komfortabelt at opholde sig i
  • Du skåner miljøet

Begræns energiforbruget med efterisolering af din bolig

Hvis du vil passe på miljøet er efterisolering et godt sted at begynde. Godt halvdelen af den energi, vi bruger i Danmark, går til at varme vores boliger op. Efterisolering af boliger er altså noget, der virkelig kan begrænse energiforbruget og spare miljøet for CO2. Samtidig med at du er miljøbevidst, er der penge at hente i din privatøkonomi – når varmeforbruget reduceres, kan det mærkes på budgettet.

Når du skal efterisolere

Begynd med at lave en samlet plan over boligens efterisoleringsopgaver. Find ud af, hvor det kan betale sig at sætte ind med efterisolering. Med et samlet overblik over opgaverne kan du så overveje, om alle arbejder skal udføres på én gang, eller om planen skal løbe over længere tid. Efterisolering er forholdsvist nemt og billigt at udføre. Og besparelsen på varmeregningen er stor.

Hvor betaler efterisolering sig bedst

Tag først et kig på dit loft og tag – varmen stiger til vejrs, og der siver cirka 15 procent mere varme ud gennem et loft end gennem en væg. Men efterisolering kan altid betale sig – gennemgå hele huset:

  • Lofter
  • tagkonstruktioner
  • Skråvægge
  • Skunkrum
  • Ydervægge
  • Gulv over krybekælder
  • Tekniske installationer

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

23 kommentarer

AvatarUlla Petersen

jeg bor i et gammelt byhus og har haft vandskade i en stue, hvor der bliver lagt nyt trægulv, og påtænker derfor at isolere og skifte gulv i vores køkken også, da disse rum hænger sammen. Det nuværende gulv ligger på bjælker direkte på jord, så her er fodkoldt. der er ca. 25 kvm. gulv, vil jeg kunne få energi tilskud til dette projekt ? og hvor meget ? mvh. Ulla

AvatarMichael Müller

Kære Ulla

Da der er tale om en energiforbedring, kan du godt søge om tilskud til projektet. En række energiselskaber giver tilskud til energirenoveringer, og vi har lavet en liste over selskaberne, hvor du også kan se, hvor meget du kan få i tilskud pr. kvm. Du skal tage direkte kontakt til et af selskaberne, og du behøver ikke at være kunde hos dem.
Se listen her – https://www.energihjem.dk/energiselskaber-med-tilskud/

AvatarPeter Nielsen

Er der nogen mulighed for at efterisolere eller hulmursisolere et træhus..?

Mvh Peter

AvatarJohnny Krogsgård

Hej Peter, nej desværre kan man ikke hulmursisolere et træhus. Den eneste mulighed for efterisolering er loftisolering.

Kan man få tilskud når man skifter tag? eller kun hvis man isolere det?

AvatarJohnny Krogsgård

Hej Brian, du kan få håndværkerfradrag hvis du udskifter taget.

hej vi er ved at renovere et gammelt hus fra 1919 og har efter isoleret loftet med 300 mm og skunken med 200 mm og skal ha nye vinduer i hele huset kan man søge noget tilskud til det

Viser 0 af 23 kommentarer

Vis flere kommentarer