Boligejere vilde med at isolere

Den danske isoleringsbranche jubler over markant vækst i antallet af isoleringsopgaver. Med en stigning på 25 procent i 2012 er der pt. travlhed i branchen, og forventningerne til yderligere vækst i december vokser i takt med, at kulden kommer. Især hulmursisoleringer er populære hos boligejerne.

Vi befinder os i efterårs- og vintermånederne, og kulden banker på dørene. Sådan har det altid været, og hvert år stiger antallet af isoleringsopgaver, når boligejerne begynder at mærke kulden i årets mørke måneder. Sådan er det også i år, men i modsætning til tidligere er der i år tale om en ganske høj vækst i antallet af isoleringsopgaver sammenlignet med tidligere år.

Overraskende vækst

I 2012 (januar-november) er antallet af isoleringsopgaver vokset med 25 procent sammenlignet med samme periode i 2011. En voldsom vækst, taget i betragtning, at håndværkerbranchen i disse år er udfordret på grund af den økonomiske krise.

”Der er godt tryk på isoleringsbranchen lige nu. Mange af vores isolatører har fyldte ordrebøger i disse uger og måneder, og selv om vi ved, at opgaverne stiger, når kulden kommer, så er en vækst på 25 procent noget overraskende, eftersom markedsvilkårene i branchen hverken var bedre eller ringere på samme tid sidste år,” siger kommunikationschef Michael Müller fra Energihjem.dk, der står bag tallene og som formidler energirenoveringsopgaver, herunder isoleringsopgaver, mellem firmaets leverandører og landets boligejere.

Populært at isolere

En isoleringsopgave er typisk en populær og eftertragtet renovering, da den sænker varmeregningen og skaber et forbedret indeklima. Især efterisoleringer, hulmursisoleringer, loftisoleringer og gulvisoleringer er populære opgaver, og som regel er det ældre huse med minimal isolering, der efterisolerer boligen.

I takt med at antallet af isoleringsopgaver vokser, stiger antallet af termograferingsopgaver ligeledes. Alene termograferingsdelen er steget med 72 procent i 2012 sammenlignet med 2011.

Væksten fortsætter

Hos Energihjem.dk oplever man, at mange boligejere isolerer boligen i disse år, og samtidig erfarer man, at de miljøvenlige materialer, såsom papirisolering, hitter hos danskerne. Og ifølge Michael Müller vil væksten fortsætte året ud.

”Vores erfaringer siger, at jo mere kulde, der kommer, jo flere isoleringsopgaver kommer der ind, så det er sandsynligt, at isoleringsopgaverne vokser yderligere i december, januar og februar, hvor vinteren står på.”

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *