Overvældende interesse for nyt energitilskud siden Energistyrelsen åbnede for sluserne

D. 15. oktober i år blev det muligt for alle danskere at søge om de ambitiøse energitilskud til energirenoveringer i privaten. Siden er det gået stærkt. Energistyrelsen opfordrer til tålmodighed, mens de byggelystne danskere venter på svar.

OPDATERING: Den første pulje i 2021 er lukket grundet, da Energistyrelsen melder om, at der er søgt om flere penge, end der er afsat i denne runde. Her var afsat 250 mio. kr. til årets første runde. I 2021 er der i alt afsat 675 mio. kr. og den næste pulje er i september.

Du kan holde dig opdateret på vores side her.

Isolering, varmepumper og vinduer. Mulighederne er mange med de nye energitilskud – og det har de energibevidste danskere opdaget. I den nye tilskudsordning er der mere end 50.000 kroner til nye vinduer og 28.000 kroner til varmepumper. I går kunne TEKNIQ Arbejdersgiverne fortælle, at 14.300 danskere allerede har ansøgt om tilskud, siden Energistyrelsen for 13 dage siden åbnede for tilskudspuljen.

Ifølge Energiaftalen er der skudt over en milliard kroner i den grønne tilskudspulje til de kommende fire år. Mens ansøgningerne behandles, beder Kontorchef hos Energistyrelsen, Heidi Ingeman, danskerne om at væbne sig med tålmodighed.

“Vi glæder os over den store interesse for grønne tiltag i boliger. Vi har fået susende travlt med at behandle ansøgninger og besvare henvendelser. Vi håber derfor, at ansøgerne vil have tålmodighed – så skal vi nok nå det hele. Jeg vil også opfordre til, at man sørger for at opfylde kravene til ansøgningen, for det giver bedre og hurtigere svar,” siger Heidi Ingeman Koch, der stiler efter at have behandlet alle sagerne inden året er omme, i et nyhedsbrev fra SparEnergi.dk.

Energimærkning i høj kurs

Ikke kun energistyrelsen har fået nok at se til efter tilskudspuljen er blevet åbnet. Hos Energihjem.dks søsterportal 3byggetilbud.dk, som er Danmarks største formidler af byggeopgaver, var der en enorm efterspørgsel på energimærkning.

I løbet af det første døgn efter åbningen oplevede 3byggetilbud.dk en stigning på 800 % i efterspørgslen på energimærker sammenlignet med en almindelig dag. Det er nemlig et krav, at bygningen, der skal renoveres, skal have et energimærke, hvis man vil have fingrene i tilskuddet.

Varmepumper er øverst på listen

Tilskuddet skal godkendes inden projektets start, dog er tilsagn til tilskuddet gældende i to år efter det er godkendt.

Varmepumper er en af de mest eftertragtede energirenoveringer – måske fordi, at det ikke kræver et energimærke at søge om tilskud til varmepumper? Men også fordi, at der er et stort tilskud at indhentet til netop varmepumpen – 28.000 kroner. Efter de første fem dage havde 8.500 danskere søgt om det nye tilskud, og ud af dem var 43 % udelukkende ansøgninger om tilskud til varmepumper. Derudover var 15 % af de 8.500 ansøgninger til større renoveringsprojekter, hvor installationen af en varmepumpe indgik i en større energirenovering.

Varmepumper er dog ikke kun et stort ønske hos de danske borgere, også i Energiaftalen er varmepumpen en vigtig spiller. Ud af den ene milliard kroner, der er afsat til puljen, er 245 millioner af dem skudt i dette kvartals tilskudspulje, heraf er det et krav, at mindst 60 % af pengene går til varmepumper.

Der er tilskud til konvertering til luft-til-væske varmepumper og til konvertering til jord-til-væske varmepumper (jordvarme). Der er ikke tilskud til luft-luft varmepumper.

Flere tilskud i sigte

Hvis man ikke har den tålmodighed, som det lige nu kræver at vente på svar på sin ansøgning om tilskud, så er der heldigvis flere tilskudsrunder i sigte. Allerede i første kvartal af 2021 åbner Energistyrelsen igen for næste pulje og ansøgningsrunde.

“Det er heldigvis ikke en éngangspulje. Den løber til og med 2026 med en ny stor pose penge hvert år, så der er ingen grund til panik. Vi åbner allerede for en ny runde i første kvartal af 2021,” understeger Heidi Ingeman Koch.

Ifølge TEKNIQ tegner det til, at den næste pulje bliver større end den nuværende på 245 millioner. Selvom det endnu ikke er afklaret, tyder det på, at der er 375 millioner i næste tilskudspulje.

Hvornår åbner næste tilskudspulje?

Vi følger udviklingen i energitilskuddet tæt og opdaterer løbende omkring, hvornår næste pulje åbner. Ifølge Energistyrelsen åbner sidste pulje i 2021 i september og derefter vil der løbende åbnes op for ansøgninger t.o.m 2026.

Hvis du mangler et energimærke, kan du ganske uforpligtende indhente tilbud på opgaven hos os. Du kan også bruge vores gratis energiberegner til at finde ud af, hvorvidt din bolig har et opdateret energimærke og hvilke energirenoveringer, du anbefales at sætte i gang.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *