Nu er der åbnet for tilskud

Nu kan der søges tilskud fra det offentlige. Hent tilbud på en ny varmekilde på Energihjem.dk, inden du søger det offentlige om tilskud.

OPDATERING: Folketinget har i 2020 vedtaget en ny skrotningspulje, der skal udfase olie- og naturgasfyr. Ifølge aftaleteksten skal skrotningsordningen allerede træde i kraft i 2020, hvor boligejere kan få et kontant tilskud, når fyret skrottes til fordel for en grøn varmekilde, som en varmepumpe. Det kan du læse mere om her.

Mandag åbnede Teknologisk Institut op for ansøgninger til skrotningsordningen for oliefyr. Dermed får danske boligejere mulighed for at få del i den pulje på 400 millioner kroner til udskiftning af ældre oliefyr, som regeringen og Dansk Folkeparti vedtog i den nye finanslov.

400 millioner i tilskud burde sætte gang i markedet, og det er også forventningen hos firmaet Kirkevang Entreprenør & Varme-teknik, der blandt andet har specialiseret sig i jordvarmeanlæg.

– Jeg forventer, at det bliver en stresset tid, og jeg tror, at der bliver problemer med ansøgningerne, fordi folk for eksempel kan have svært ved at søge tilskuddet via internettet, siger Kristian Andersen fra Kirkevang Entreprenør & Varme-teknik til Energihjem.dk.

Plads til flere

Han har allerede en del bestillinger liggende, og han er klar til at hive ekstra mandskab ind, hvis tilskudsordningen skulle vise sig at blive mere omfangende end forventet i den kommende tid. Foreløbigt kan firmaet dog snildt klare sig uden ekstra bemanding.

“Vi har plads til flere bestillinger, men der er en anelse længere leveringstid i øjeblikket, fordi tilskudsordningen skaber travlhed,”

siger Kristian Andersen.

Der er en række krav, der skal opfyldes, før man kan søge om tilskuddet. Det største er, at man skal have et gammelt oliefyr, som skal skrottes. Det er en klar betingelse for at søge tilskuddet. Som ny varmekilde skal så vælges en miljøvenlig løsning som for eksempel et jordvarmeanlæg eller solvarme, der kombineres med et træpille-, naturgas- eller oliefyr. Vel at mærke et nyt oliefyr.

Før der søges, skal man have indhentet nogle tilbud på den nye varmeløsning. Det kan anbefales at gøre det via for eksempel Energihjem.dk, hvor du uden problemer får op til tre uafhængige tilbud, hvilket gør, at du bedre kan sammenligne priserne.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

Vi er en privat andelsboligforening med 8 fritliggende huse, bygget i 1984, med lofts-elvarme. Det er en meget dyr opvarmningsform, så jeg spørger på foreningens vegne, om der gives tilskud til skift af energiform fra el til gas.

Med venlig hilsen
Bent Winum
kratvænget 3a, jels
6630 rødding
74552552 – 23452622

AvatarJohnny Krogsgård

Hej Bent, undskyld det sene svar.

Der gives desværre ikke tilskud til skift fra el til gas. Gas er selvfølgelig en billigere opvarmningsform end el, men alternativt kan I måske skifte fra el til luft/vand varmepumper, giver en besparelse på omkring 70% og er tilskudsberettiget med 15.000kr. pr. bolig. Hvis I ønsker tilbud på en sådan løsning, eller blot gerne vil have en konsulent ud, så indsend jeres opgave, så finder vi tre leverandører som vil vil hjælpe jer videre.

Johnny
Energihjem.dk

Viser 0 af 2 kommentarer