Tesla lancerer nye usynlige solceller

Tesla har i samarbejde med solcellefirmaet SolarCity annonceret en række nye solcelledesign, der skal ligne almindelige tagsten og gøre solceller mere attraktive og smarte. Det nye design skal forene solceller, lokal energilagring og opladning af el-biler.

Sidste år skrev vi på Energihjem.dk om Teslas banebrydende husstandsbatteri – den såkaldte ”Tesla Powerwall”, der har til formål at lagre den energi, som produceres af boligens solceller. Nu er er bil- og batteriproducenten Tesla på banen igen med en række nye solcelledesign, der skal gøre solceller ligeså populære som de luksuriøse elbiler.

Attraktive solcelletage

Ved købet af solcellefirmaet SolarCity tidligere i år blev det muligt for Tesla, at udarbejde en mulighed for at kombinere energi fra solceller og opladning af el-biler. Med opkøbet ønsker den administrerende direktør og Tesla-stifteren Elon Musk at samle og sælge el-biler, solceller og batterisystemer under samme brand.

Da Tesla opkøbte SolarCity i sommers for ca. 17 milliarder kroner, stillede flere spørgsmålstegn ved, Elon Musks egentlige tanke bag købet. SolarCity var nemlig ejet af Elon Musks to fætre og han var selv hovedaktionær i solcellefirmaet. Trods de kritiske røster er Elon Musk sikker i sin sag – solenergi og opbevaring er bedst kombineret, hvilket opkøbet af SolarCity giver mulighed for.

VIDEO: Tesla solcelletag forklaret (engelsk):

Missionen er klar – Tesla vil gøre solceller ligeså populære som el-biler. Ved at forklæde solcellerne som tagsten, vil Tesla gøre solceller tiltrækkende og smarte.
Ligesom it-producenten Apple, er Teslas ambition at sælge appellerende produkter, på et marked hvor æstetik ellers ikke tidligere har domineret.

Solceller forklædt som tagsten

I dag kender de fleste til solpaneler placeret ovenpå tagkonstruktionen. Tesla vil revolutionere solcellemarkedet ved, at forklæde solcellerne som tagsten. Solcelletagstenene ligner almindelige tagsten og skal være lavet af glas i forskellige former og farver. Solcelletagstenene skal genere den samme energi som solcellepaneler gør i dag. Målet er at lave solcelletage, der giver mere energi, er billigere og ser bedre ud end de normale tage, der genererer elektricitet i dag.

tesla-solcelletagsten

De nye solcelletage er primært rettet mod nybyggerier men Elon Musk har dog endnu ikke introduceret, hvordan sådan en konkret pakke vil komme til at se ud. Prisen er heller ikke fastlagt endnu, dog fortæller direktøren at den nye løsning ikke skal koste mere end almindelige tagsten plus elprisen.

Lanceringen af de nye solcelletage er ikke det eneste, som Tesla har i ærmet. Tesla præsenterede i samme omgang, et opgraderet husbatteri kaldet Powerwall 2, som vil kunne lagre mere strøm end den nuværende version.

Det bliver spændende at følge Teslas udvikling af energioptimerende produkter og hvor mange danske husstande, der får lagt de nye usynlige solceller på husstaget.

Solcelletag i Dragør
Integrerede solcelletage findes faktisk allerede en række steder i Danmark, her i blandt Lena Liljedahls husstag i Dragør. For Lena var det afgørende at solcellerne blev en integreret del af taget, da almindelige solpaneler ikke passede arkitektonisk til boligen. Det nye tag ligner et almindeligt sort skiffereternittag, dog afslører en lille glansforskel, at der gemmer sig solceller iblandt tagstenene.

Lena er glad for familiens nye solcelletag og om prisen siger hun til Berlingske: ’Prismæssigt koster vores løsning mere end et almindeligt tag, men det har ikke været dyrere for os, end hvis vi skulle have ikke-integrerede solceller. ’

Prisen på et integreret solcelletag koster omkring 2.500 kroner per kvadratmeter alt efter materialet. Det forventes dog at prisen på solceller vil falde.

Hærdet glas = Holdbarhed

Her er Tesla’s egen hagltest, hvor hvert hagl er 5 cm og har en fart på 160 km/t, når det rammer:

UPDATE: Elon Musk har efterfølgende udtalt, at hans nye solcelletage prismæssigt vil ligge under prisen for et normalt tag uden solceller.
Se mere omkring TESLA/SolarCity solcellerne hér.

UPDATE 2: Du kan nu bestille et tag med solceller fra Tesla i Danmark. Tesla forventer at kunne montere de første tage i Danmark i løbet af 2018. Du kan dog allerede nu bestille et “Tesla tag” (depositum på 6.920 kroner). Bestil på Tesla’s hjemmeside.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 kommentarer

Nynne Groth HallanderNynne Groth Hallander

Hej Per

Tak for din kommentar. Jeg har desværre ikke adressen på det pågældende hus.

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Nynne GrothNynne Groth

Hej Christina

Du er velkommen til at indsende din forespørgsel via vores opgavesystem, så du kan få uforpligtende tilbud på solcelletagsten: https://www.energihjem.dk/tilbud/

Bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

AvatarKaren Marie Larsen

Hej
Vil I være interesseret I at komme ud til en lille almennyttig boligafdeling og give et bud på hvad det vil koste at få jeres nye tagplader på ?

Vi kan evt. være et udstillingsvidu for jeres tagplader. Vi er en lille afd. på kun 21 boliger, som er under et af Sjællands største boligselvskaber.
Vi er et lille bofællesskab som har eksisteret i 30 år. Så vores tag skal snart skriftes.
Mvh Karen Marie Larsen

AvatarMaria Carlsen

Hej Karen Marie,
Hvis I ønsker tilbud på jeres tag, så vil jeg anbefale jer at udfylde formularen her: https://www.energihjem.dk/tilbud/
Så vil I blive kontaktet og få tre uforpligtende tilbud.
Bedste hilsner

Viser 0 af 7 kommentarer