1. februar åbner en ny ansøgningsrunde om støtte fra solcellepuljen (2016)
Kl. 10.00, d. 1.februar 2016 kan man igen ansøge om støtte til nye solcelleanlæg med forhøjet pristillæg. De i alt 4 underpuljer kan alle ansøge om støtte, og støtten bliver fordelt efter ”først til mølle-princippet”.
- februar 2016, kl. 10.00 vil man som privatperson, boligforening eller solcellelav kunne søge om at få forhøjet pristillæg på nye solcelleanlæg. Energinet.dk kan i alt tildele forhøjet pristillæg på op til 56,3 megawatt, og fristen for at søge løber indtil den 31. maj 2016.
Solcellepuljen og pristillægget
Som solcelleejer har man mulighed for at blive tildelt støtte fra støttepuljen, der giver forhøjede satser på den energi, man sælger til energinettet. At blive tildelt støtte gennem solcellepuljen vil give ens solcelleanlæg det forhøjede pristillæg 10 år frem. Der er altså penge at hente ved at søge om støtte. Energinettet køber nemlig i 2016 ens energi for 88 øre/kWh mod at købe standardsatsen på 60 øre/kWh, hvis man ikke får tildelt støtten.
Man skal ikke være med i støtteordningen i forvejen, og ens solcelleanlæg skal være tilsluttet elnettet d. 19 november 2012 eller senere. Er solcelleanlægget ikke blevet opsat, kan man stadig søge om støtte, hvis en købsaftale allerede er på plads. Herudover må solcelleanlægget maksimalt være på 6 KW per husstand.
Besværlig procedure afholder forbrugeren
Ifølge Dansk Solcelleforening er hele ansøgningsprocessen blevet sværere og kan være en af årsagerne til, at den private solcelleforbruger dropper ansøgningen til støttepuljen. Det skyldes også, at tilskuddet simpelthen gradvist nedsættes ned år efter år. Resultatet af dette ses også ved færre solcelleanlæg på det private solcellemarked. Tal fra Dansk Solcelleforening viser, at det danske solcellemarked toppede i 2012, hvor der blev opsat 400 megawatt. I 2014 lød tallet blot på 42 megawatt.
I sidste ende gavner den besværlige proces dog forbrugeren. Man er beskyttet bedre, og man modtager med sikkerhed pengene, når ens ansøgning om støtte er blevet godkendt.
På trods af et fald i solcelleanlæg vurderer Energistyrelsen, at solcellerne vil dække 5 procent af det danske elforbrug i 2020 mod en vurdering fra 2014 på blot 2,7 procent. Den nye vurdering spår også, at solcellerne vil dække 8 procent af det samlede elforbrug i 2025. Tidligere var der ikke en forudsigelse på år 2025. Dermed er der stadig håb om et grønnere Danmark, som du kan bidrage til med en ansøgning om støtte til dit nye solcelleanlæg.
Man skal være opmærksom på, at man ikke kan modtage håndværkerfradrag for opsætning af ens solcelleanlæg, hvis man er blevet godkendt til at få støtte af solcellepuljen. Dette skyldes, at man ikke kan modtage håndværkerfradraget, når man allerede er blevet tildelt offentlig støtte gennem solcelletilskuddet. En mere udførlig artikel omkring ikke at kunne få håndværkerfradraget, når man får tilskud, kan du finde på Energihjem.dk
Sådan får man forhøjet støtte til solceller:
Hvis man endnu ikke har solcelleanlæg:
- Indhent tilbud på solcelleanlæg
- Vælg leverandør
- Få købsaftale i stand
- Ansøg mellem d. 1. februar – 31. maj 2016
Du kan se, hvordan man søger om støtte til solceller ved hjælp af denne guide.
1 kommentarer
Hvordan kan man tro på det forhøjede pristillæg 10 år frem
Der blev jo sagt for tre år siden at aftalen fra 2012 var urørlig
men det er den jo åbenbart ikke
Viser 0 af 1 kommentarer