Solvarme

Solen varmer din bolig op, men det kan for de flestes vedkommende udnyttes meget bedre. Læs mere om fordelene ved at få installeret solvarme her.

Solvarme

Solvarme, som ikke må forveksles med solceller, er en miljøvenlig måde at producere varme til boligen. Der findes forskellige typer solvarmeanlæg til forskellige behov. Hvad enten man kun ønsker, at anlægget skal varme brugsvandet op, eller om man ønsker, at det skal varme både radiatorer og brugsvand op, kan solvarme være løsningen.

Overvej solvarme hvis fyret skal kasseres

Solvarme er værd at overveje, hvis du står overfor en udskiftning af boligens olie- eller gasfyr, eller hvis man står foran en tagrenovering. Olie- og gasfyr er dyre varmekilder, som ofte findes i huse, der ikke har adgang til fjernvarme. Der kan solvarme være et rigtig godt alternativ til fyret. Fordelen ved solvarme er, at varmen kommer fra solen, og derfor er gratis i brug. Solvarmeanlægget vil derfor over tid betale sig selv hjem i sparede varmeudgifter, og er derfor en rigtig god investering på lang sigt. Den forventede tilbagebetalingstid på solvarmeanlæg er på 10-15 år.

Hvad er solvarme?

Solvarmen fungerer ved at installere en solfanger på husets tag, typisk sydvendt, for at få så meget sollys som muligt. Solfangeren ligner til forveksling tagvinduer og behøver derfor ikke være ødelæggende for husets udseende. Når solen rammer solfangeren, opvarmes en frostfri væske inde i solfangeren, som derefter pumpes rundt i huset. Solfangeren kan opvarme både vandet i varmtvandsbeholderen og vandet i radiatorerne. Dette giver altså huset og brugsvandet varme, uden at man belaster miljøet. Ligeledes har man også mulighed for at slippe for, eller minimere køb af dyr varme udefra i form af gas, olie eller træpiller til et fyr.

Få en billigere varmeregning

En familie vil kunne spare en væsentlig del af varmeregningen væk ved at få solvarme fremfor fyr. Samtidig vil der være tilskudsmuligheder, hvis man vælger at etablere solvarme, fordi husets energiforbrug nedsættes. Derfor er der både gode økonomiske og miljømæssige argumenter for at vælge solvarme.

Vælger man at etablere solvarme, fremfor et fyr vil der være gode muligheder for at være berettiget til tilskud til energirenoveringen. Der skal man dog huske at ansøge om tilskuddet hos energiselskabet inden man påbegynder renoveringen og inden man køber materialer ind.

Vælg et solvarmeanlæg med den rette størrelse

Kyndig rådgivning er vigtigt, når du skal etablere solvarme. På lang sigt vil det være værdifuldt, fordi man da sikrer sig at få det solvarmeanlæg, der matcher boligens varmebehov. Hvis man får installeret et solvarmeanlæg, der er for stort vil det være penge ud af vinduet, da man producerer mere varme end man har behov for. Men vælger man et solvarmeanlæg, der er for lille vil det ikke varme tilstrækkeligt, hvilket naturligvis ikke er ønskværdigt. Derfor er det en god idé at benytte kompetente håndværkere til opgaven, og få den nødvendige rådgivning inden man får opsat solvarmen.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *