Solvarme til 100.000 danskere

Danmark er førende inden for store solvarmeanlæg, og nu får mere end 100.000 danske fjernvarmebrugere leveret varme fra solens stråler. Det er dog et tal, der vil stige endnu mere i år, da der blandt andet venter en stor udvidelse af verdens allerede nu største solvarmeanlæg, der ligger ved Marstal.

Flere og flere danskere udnytter solen, når de fyrer op for fjernvarmen. Danske fjernvarmeanlæg har nemlig rundet 150.000 kvadratmeter solpaneler, og det betyder, at solen over Danmark nu giver nok energi til at opvarme 4000 standardhuse årligt. Det skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Det drejer sig ikke om små solfangeranlæg på private huse, men derimod om de 21 danske storskala-solvarmeanlæg, som de kaldes. De er placeret strategisk rundt omkring i det danske land, og de leverer nu varme til mere end 100.000 danskere.

Verdens største solvarmeanlæg

Danmark kan også prale af at have det største solvarmeanlæg i verden. Ved Marstal er der nemlig et anlæg på 18.360 kvadratmeter solpaneler, og det bliver endda snart yderligere udvidet. Planen er, at anlægget skal have 15.000 kvadratmeter mere til december, hvilket vil bringe det op på 33.360 kvadratmeter solpaneler.

Blandt andet på grund af den udvidelse fortsætter Danmark da også med at øge andelen af fjernvarmebrugere, der modtager varme fra solens stråler. Lige nu har de danske fjernvarmeanlæg lidt mere end 150.000 kvadratmeter solpaneler, men inden årets udgang vil yderligere 73.000 kvadratmeter være klar til brug.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarTonni Albrecht

hej 🙂

vi har et ældre solfangeranlæg der 25 år gammelt, nu vil vi gerne opdaterer til at være optimal funktionel

er der mulighed for at søg tilskud til sådan en renovering

Viser 0 af 2 kommentarer