Solceller slår rekorder i forårssolen

Flot forårsvejr med høj sol gav Danmarks solcelleanlæg så meget solskin, at der blev sat nye rekorder i produceret solcelleeffekt i Danmark

Produktion som på en god sommerdag

Energinet.dk, der overvåger Danmarks elsystem har udarbejdet et interaktivt kort, hvor Danmarks elsystem overvåges og der minut for minut kan ses, hvor stor den producerede effekt fra solceller, vindmøller og kraftværker er.

Øjebliksbilledet fra tirsdag d. 11. marts 2014 afslører således at Danmarks 92.000 solcelleanlæg producerede 415 MW, hvilket er 15 MW mere end rekorden fra juli 2013, hvor solcellerne producerede 400 MW skriver Ingeniøren.

Solcellerne kunne, da de producerede med en effekt på over 400 MW, dække et behov, som svarer til 400.000 danske husstande.

”Solcellerne producerer lige så meget effekt i nogle timer som på en god sommerdag. Men der er selvfølgelig færre timer at gøre det i”

udtaler pressechef Jesper Nørskov Rasmussen fra Energinet, som står bag det interaktive kort.

Det skal dog påpeges, at de er flere solcelleanlæg i år end sidste år. Rent faktisk har Danmarks solcelleanlæg nu en kapacitet, så de kan komme op på 577 MW. Derfor kan solcelleanlæggene for alvor komme til at sætte rekorder i 2014, når dagene bliver længere og endnu mere solrige.

Vindmøllerne blev overhalet

Danmarks vindmøller har en ydeevne på hele 4800 MW, hvilket svarer til en kapacitet til at dække 29 % af danskernes elbehov. Solcelleanlæggene har derimod en kapacitet til at dække 4 % af elbehovet. Alligevel producerede solcellerene tirsdag d. 11. marts 2014 den største del af Danmarks strøm fra vedvarende energi, idet at det var vindstille og med masser af solskinstimer skriver DR.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentarer

AvatarDan Kristiansen

Jeg har solceller på nettoordningen, sidste år lavede jeg ca. 7100kw. Min inverter er på 10000kw, kan jeg udnytte det sidste plads på inverteren lovligt og hvordan? Flere celler eller en lille husstandsvindmølle?

Viser 0 af 1 kommentarer