Ny solcellepulje til private kan skabe nyt solcelleboom

Mange boligejere går lige nu og venter på at en ny solcellepulje bliver frigivet. Solcellepuljen giver solcellekøbere mulighed for at få mere end dobbelt så meget for den strøm de sælger til elnettet end de ellers ville. Men man skal skynde sig, hvis man vil have en bid af kagen for solcellepuljen forventes at blive populær.

Solcellepuljen, som er til godkendelse hos EU-kommissionen er på 20 MW og den er begrænset til private, lejere, boligforeninger og solcellelaug. Flere kilder, blandt andet Projekt Zero skriver at puljen forventes at blive godkendt indenfor de næste par måneder.

Ifølge EnergiMidt giver den kommende pulje solcellekøbere mulighed for at få mere end dobbelt så meget for den overskydende strøm som sælges til elnettet, end de ellers ville. Derfor har Energimidt allerede nu åbnet op for at kunder kan indgå aftaler om køb under forudsætningen af at puljen bliver frigivet i 2014.

Det er før set, at der sker et ekstremt boom i salg af solceller så snart en pulje frigives, derfor vil energiselskabet nu tage toppen af travlheden og gøre elkunderne opmærksomme på, om der er reserveret materialer til dem.

2014 er et godt år for solcellekøbere

2014 er på mange måder et rigtig godt år for solceller. Udover solcellepuljen, så kan man også drage nytte af håndværkerfradraget, som også dækker solceller og solfangere. Ifølge Energimidt reducerer håndværkerfradraget nemlig i gennemsnit et år af tilbagebetalingstiden på et solcelleanlæg.

Puljen er blevet etableret af Folketinget for at understøtte husholdninger forsat investerer i solceller, som erstatning for nettomålerordningen, der blev lukket i 2012. De 20 MW som puljen består af svarer til 4-5000 private solcelleanlæg og vil løbe frem til 2017. Det forventes at privatkunder kan få op til 1,30 kr. pr. kWh de sælger nettet, mens boligforeninger og solcellelaug kan få op til 1,45 kr. pr. kWh hvis de kommer med i puljen.

Puljen er opdelt i 3 underpuljer:

  • Underpulje nr. 1 består af 10 MW pr. år til tilslutning af egen forbrugsinstallation i en privat hustand
  • Underpulje nr. 2 består af 5 MW pr. år til fælles anlæg i solcellelaug uden nettoafregning
  • Underpulje nr. 3 består af 5 MW pr. år er dedikeret til fælles anlæg, der kun nettoafregner fælles forbrug

Læs om støtte til el fra solceller på Energistyrelsens hjemmeside.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *