Kom tættere på solcelledrømmen med ny solcelleberegner

Flere og flere boligejere drømmer om at få solceller på taget, men et manglende overblik over de økonomiske perspektiver, kan afholde dem fra at gå videre med projektet. Men nu er der hjælp til de mange solcelle-interesserede. Energihjem.dk har lanceret en ny solcelleberegner, der giver et detaljeret overblik over, hvad dit solcelleanlæg vil koste, hvad du kan få i tilskud og hvor lang din tilbagebetalingstid er.

UPDATE: I november 2012 valgte folketinget at lukke ned for regnskabsmetoden, også kaldet virksomhedsordningen, der gav ret til at trække 25 procent fra i skat på sin solcelle-investering. Det betyder, at solcelleberegneren på Energihjem.dk ikke længere kan give korrekte informationer, da regnskabsmetoden indgår i beregneren.

Flere og flere boligejere drømmer om at få solceller på taget, men et manglende overblik over de økonomiske perspektiver, kan afholde dem fra at gå videre med projektet. Men nu er der hjælp til de mange solcelle-interesserede. Energihjem.dk har lanceret en ny solcelleberegner, der giver et detaljeret overblik over, hvad dit solcelleanlæg vil koste, hvad du kan få i tilskud og hvor lang din tilbagebetalingstid er.

Et solcelleanlæg er populært som aldrig før. Uge for uge stiger antallet af registrerede husejere med et solcelleanlæg, og alene i 2012 forventes det, at 20.000-25.000 danskere vil få opsat et solcelleanlæg. Den store vækst skyldes blandt andet flere attraktive tilskudsordninger, der har gjort solceller historisk billige, og det øger boligejernes interesse for at blive selvforsynende med strøm.

Men selv om mange er interesseret i solceller, kan det være svært at overskue økonomien i investeringen, dels fordi der er flere tilskudsmuligheder, dels fordi et solcelleanlæg skal beregnes ud fra ens privatøkonomi.

Et samlet økonomisk overblik

Derfor har Energihjem.dk udviklet en solcelleberegner, der har til formål at klæde boligejerne på til at investere i solceller og give et økonomisk overblik over ens solcelle-investering.

Solcelleberegneren er gratis og tilgængelig for alle på Energihjem.dk, hvor den kan findes under ”Boligejere” i topmenuen. Beregneren er sat simpelt op, hvor man taster en række relevante oplysninger ind såsom sit årlige elforbrug, prisen på solcelleanlægget, forventet ydelse, udbetalingsbeløb eller lån og finansieringsmåden. Derudover skal man vælge, om man ønsker at benytte regnskabsmetoden eller standardmetoden.

Resultat i en graf og tabel

Med standardmetoden er der et bundfradrag på 7000 kroner. Samtidig betaler man ingen skat, der er intet administrativt arbejde og i stedet for et skattefradrag kan man opnå et håndværkerfradrag på håndværkernes arbejdsløn.

Når alle felterne i solcelleberegneren er udfyldt, får du en udførlig graf og tabel over, hvordan din økonomi kommer til at se ud, når du investerer i et solcelleanlæg. Grafen og tabellen kan du downloade i en pdf-fil.

Det giver solcelleberegneren svar på:

  • Solcelleanlæggets tilbagebetalingstid.
  • Et overblik over, hvor mange penge du sparer i el i alle de år, du har solcelleanlægget.
  • Hvor meget strøm solcellerne producerer.
  • Et overblik over elprisens udvikling.
  • Et overblik over, hvor meget du årligt sparer op ved at have solceller.
  • I beregningen er indregnet skattefradraget eller håndværkerfradraget.

Når du har gennemført din beregning har du et mere klart og tydeligt overblik over, hvad et solcelleanlæg vil koste dig, hvor meget du kan opnå i tilskud og hvor meget du sparer i kroner og øre ved at investere i et solcelleanlæg.

Herefter er du klar til at finde en leverandør til at installere dine solceller. I den sammenhæng skal det nævnes, at selv om beregningen er skræddersyet til din økonomi, er solcelleberegningen et vejledende værktøj, hvorfor det anbefales, at du får en konsulent eller solcelleleverandør til at komme med et konkret regnestykke på det solcelleanlæg, du ønsker.

Find din solcelleleverandør

Energihjem.dk samarbejder med en række veletablerede og landsdækkende solcelleleverandører, som er klar til at hjælpe dig i gang. Derfor kan du gratis og uforpligtende indsende din opgave på Energihjem.dk, hvorefter du modtager tre tilbud fra vores leverandører. Af dem kan du vælge det tilbud, der passer bedst til dig.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarSvend Olsen

Fik monteret solceller for to måneder siden, udbudsmaterialet omfattede en garanti på velselretter og på solcellerne samt en ydelsesgaranti, men nu “hænger den lidt i bremsen” med hensyn til fremsendelse af beviserne. Har i et godt råd, har jeg “noget sted at gå hen”.
Mvh
Svend Olsen

AvatarMichael Müller

Hej Svend
Det er svært for mig at bedømme. Prøv evt Forbrugerrådet.
VH Energihjem.dk

Viser 0 af 2 kommentarer