Hvorfor skal jeg vælge solceller?

Man skal ikke nærstudere solceller ret længe for at finde frem til, at fordelene er markante i forhold til ulemperne. Levetiden er lang, vedligeholdelsen er minimal og vigtigst af alt – der er penge at hente fra elregningen.

Går man en tur i et dansk parcelhuskvarter, støder man i stigende grad på huse med solceller på taget. Indtil for få år siden, var det kun naboen, der fik installeret et solcelleanlæg, men i 2011 og 2012 er det gået stærkt med salget af den populære energikilde.

Og det er der flere gode grunde til, og fordelene er mange sammenlignet med ulemperne. Dels er priserne på et solcelleanlæg faldet markant de seneste år, hvilket gør investeringen endnu mere attraktiv. I dag kan man få et kvalitetssikkert anlæg til en almindelig familie til omkring 100.000 kroner. Og selv om det er et stort engangsbeløb, er der tale om en langsigtet investering, der er økonomisk fornuftig.

Økonomisk fordel

Fra den dag man får installeret sit solcelleanlæg, er det en økonomisk gevinst. Fra den dag af har man fået en selvforsynende energikilde, der kan spare en almindelig familie for omkring 1.000 kroner om måneden – 12.000 kroner om året. Og muligvis mere, eftersom energipriserne formentlig vil fortsætte med at stige i de kommende år.

Selv om man skal låne 100.000 kroner til at købe solcelleanlægget, er det en god, langsigtet investering, da investeringen typisk har tjent sig ind inden for ti år.

Elmåleren løber baglæns

I den forbindelse kan man benytte en fordelagtig afregningsordning, kaldet nettoordningen, der betyder, at man som privat boligejer på årsbasis kan bruge elnettet til at lagre den overskudsproduktion, som ens solceller producerer. Når solcellerne producerer mere el, end man selv bruger, sendes den overskydende strøm ud på elnettet samtidig med, at ens måler ”løber baglæns.” Når man så benytter mere strøm, end ens solceller kan levere, henter man den samme mængde strøm tilbage, men uden at betale for det. Således sparer man penge på nettoordningen.

Benytter man denne ordning, må ens solcelleanlæg max være op til 6kW.

Lang levetid

Når ens anlæg er betalt tilbage efter ti år, er det en ren overskudsforretning årene frem. Typisk har et solcelleanlæg en levetid på omkring 25 år, men i Tyskland har man registreret anlæg, der kan holde i op til 40 år. Derudover er anlægget robust, og kræver ikke den store vedligeholdelse.

Samtidig er solceller støjfrie, de producerer strøm om dagen, hvor man skal bruge den og så er solceller en energikilde, der ikke udleder CO2, hvorfor du som boligejer automatisk bliver mere energibesparende.

Fordele:

  • Nedbringelse af det månedlige elforbrug
  • Månedlig besparelse på op mod 1.000 kroner
  • Næsten ingen vedligeholdelse
  • Levetid på omkring 25 år
  • Miljøvenlig energikilde
  • Kan integreres i husets arkitektur
  • Støjfri og forurener ikke
  • Attraktive tilskudsordninger

Energihjem.dk lancerer en ny solcelleberegner i juli 2012, hvor du konkret kan regne ud, hvor meget dit solcelleanlæg kommer til at koste, og hvor meget du kan opnå i tilskud og skattefradrag. Tilmeld dig Energihjem.dk’s nyhedsbrev nedenfor og bliv opdateret, når solcelleberegneren er tilgængelig.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

Hvad er det for nogle tilskud man taler om?
Jeg får ikke tilskud af nogen art!
Er det fradrag for håndværkerudgifter i taler om på 15.000 en gang (det gælder jo ALLE ikke kun solenergi) eller aner jeg virkelig ikke hvad der tales om!

Viser 0 af 2 kommentarer