Anden ansøgningsrunde til PSO-støtte er lige om hjørnet

I oktober åbner Energinet igen op for ansøgninger til PSO-støtte. Og de private solcelleanlæg, som ikke nåede at få søgt, eller som fik afslag i første ansøgningsrunde har igen mulighed for at få del i PSO-støtten. Og der er gode chancer for at få støtte hvis man søger – for det var kun cirka 1/3 af støttepuljen for 2015, der blev fyldt ved første ansøgningsrunde. Læs mere her om PSO-støtten.

Fra den 1. oktober er der atter mulighed for at solcelleejere kan ansøge om at få PSO-støtte. Der åbner anden ansøgningsrunde, hvor de resterende megawatt, der ikke blev ansøgt om i første ansøgningsrunde udbydes. Det drejer sig om knapt 41 megawatt ud af de i alt 60 megawatt, der er afsat til PSO-støtte i 2015. PSO-støtten var i første ansøgningsrunde inddelt i 4 grupper af ansøgere: Private solcelleanlæg, fællesanlæg i boligforeninger, solcellelav samt fællesanlæg med fælles forbrug. Disse 4 grupper solcelleanlæg er i den kommende ansøgningsrunde slået sammen. Dermed kan alle typer solcelleejere søge om at få del i de resterende 40,99 megawatt.

Puljen til private solceller

I ansøgningsrunden i foråret var det kun puljen til private solcelleanlæg, der blev mere end udfyldt. Ejere af private solcelleanlæg, der fik afslag sidst, kan dermed igen ansøge om støtten, og med gode muligheder for at blive en del af støtteordningen. Ifølge Ingeniøren.dk, forventer Energinet nemlig ikke, at der i den kommende ansøgningsrunde vil komme nær så mange ansøgere, som der var i første ansøgningsrunde. Energinet åbner for ansøgninger den 1. oktober og frem til den 31. oktober ved midnat. Ansøgninger vil blive behandlet i den rækkefølge de sendes ind. Formularer til ansøgninger findes på Energinet.dk.

Hvad er PSO-støtte, og hvilke krav er der?

PSO-støtten er blevet indført som et led i den grønne omstilling i Danmark. Støtteordningen skal ses som et incitament til at få flere til at få opsat solcelleanlæg, og faktisk gælder støtten også husstandsvindmøller. Ordningen fungerer på den måde, at hvis man bliver en del af ordningen, kan man sælge den overskydende strøm som solcelleanlægget producerer til en forhøjet pris 10 år frem i tiden. Konkret kan man sælge sin overskydende strøm for 1,02 kroner pr. kilowatttime, hvis man bliver en del af støtteordningen i 2015. Er man ikke en del af ordningen kan man stadigvæk sælge sin overskydende strøm, men kun til standardtaksten på 60 øre pr. kilowatttime.

Hvis man gerne vil være en del af PSO-ordningen er der nogle krav, man skal være opmærksom på. Først og fremmest er støtteordningen øremærket solcelleanlæg, der er tilsluttet elnettet den 19. november 2012 eller senere. Ordningen gælder også endnu ikke opsatte solcelleanlæg. Det er muligt at ansøge om PSO-støtte, hvis man har en købsaftale af solceller på plads. Ofte kan købsaftaler desuden betinges af, at man godkendes til PSO-støtte.

For private solcelleanlæg gælder desuden, at solcellernes maksimale effekt højst må være på 6 KW. For fællesanlæg i eksempelvis boligforeninger, er den maksimale effekt 6 KW per husstand. I en forening med 10 husstande må fællesanlæggets effekt dermed maksimalt være på 60 KW.

Sådan får man forhøjet støtte til solceller:

Hvis man endnu ikke har solcelleanlæg:

  • Indhent tilbud på solcelleanlæg
  • Vælg leverandør
  • Få købsaftale i stand
  • Ansøg mellem d. 1. oktober – 31. oktober 2015

NB! Vær opmærksom på, at Energinet fra 1. juli 2015  ikke giver nye anlægsejere pristillæg, hvis solcelleanlægget allerede er købt. For at være berettiget til PSO-støtte skal du have søgt og fået tilsagn om muligheden for pristillægget hos Energinet.dk, inden du påbegynder dit projekt, det vil f.eks. sige, inden du har indgået en endelig aftale om køb af dit anlæg.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 kommentarer

AvatarFlemming Malmberg

Uddrag fra Energinet.dk’s hjemmeside :

Der er en række betingelser, som dit solcelleanlæg skal opfylde for, at du kan opnå tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg.

Det er en vigtig betingelse, at der på ansøgningstidspunktet er indgået aftale om køb af solcelleanlægget, som er betinget af Energinet.dk’s tilsagn om mulighed for forhøjet pristillæg.

Har du allerede købt solcelleanlægget uden aftalen er betinget, har du fortabt retten til at søge om pristillæg inden for puljerne.

Herudover må du ikke have etableret eller nettilsluttet solcelleanlægget, før du har modtaget et tilsagn fra Energinet.dk. Solcelleanlægget skal dog nettilsluttes inden for 2 år efter afgivelse af tilsagnet.

AvatarMaria Carlsen

Hej Flemming,

Tak for din kommentar. Det lyder som en rigtig ærgerlig situation med dit solcelleanlæg. Vi har tilføjet de informationer, som du gjorde os opmærksom på i artiklen, så andre kan læse om denne regel, du desværre er blevet ramt af.

/Maria – Energihjem.dk

AvatarFlemming Malmberg

Hej

Desværre er der endnu en regel som i ikke nævner. Har du allerede købt dit anlæg (som jeg i sidste uge) så gælder ovenstående PSO ordning ikke for dig. Det er kun ved tilsagn om køb og dermed kun for endnu IKKE købte anlæg. I mine øjne en tåbelig undtagelse. Jeg har nu et fint anlæg (ikke monteret endnu) men kan ikke tilmelde mig PSO ordningen og dermed kun opnå de 60 øre pr. solgt kwt.

VH Flemming

Viser 0 af 3 kommentarer