Hos Vivian i Greve fyres der ikke længere for fuglene

Vi besøger Vivian i hendes 70'er hus i Greve. Her har boligen fået en energirigtig overhaling med ny varmekilde, isolering og nye vinduer samt døre. Tilskud er blevet søgt og erfaringerne er mange. Bliv inspireret og hør Vivians gode råd.

Det hele startede tilbage i april 2021, hvor Vivian sad klar ved computeren. Energistyrelsens tilskudspulje åbnede kl. 10.00 og ambitionen var klar: Gasfyret skulle udskiftes med en luft-vand varmepumpe – og det ville være et ekstra plus, hvis de ældre vinduer kunne udskiftes til energirigtige modeller.

“Min mand og jeg havde tilmeldt os nyhedsbrevet på Energihjem.dk og hørte om Energistyrelsens tilskudspulje. Vi blev derfor enige om, at nu ville vi prøve at få tilskud til at energioptimere boligen, både for at spare penge, men også for indeklimaet og fremtidens skyld,” siger Vivian Bech Næsby, der bor i en hyggelig 70’er bolig med sin mand Yannik og bomuldshunden Ellie.

Imens Vivian fortæller om de mange positive gevinster ved at energirenovere peger hun på vinduespartiet i den lyse spisestue.

“Inden vi fik udskiftet vinduerne kunne vi decideret sidde ved middagsbordet og mærke trækken, når det blæste udenfor. Nu er her dejligt lunt også selvom vi ikke skruer op for varmen,” uddyber hun.

Parret i Greve har fået:

  • Udskiftet gasfyret med en ny luft-vand varmepumpe
  • Fået nye, energivenlige vinduer og døre
  • Fået nyt indgangsparti med udsigt til den indbydende pool
  • Facadeisoleret og efterisoleret relevante steder

Tålmodighed er en dyd

Der er ingen tvivl. Vivian er blevet lidt af en autodidakt tilskudsekspert, der har styr på Energistyrelsen betingelser og ansøgningsprocessen.

“Jeg sad klar kl. 10 og kom først igennem kl. 18. Vi vidste, at vi ikke måtte foretage os yderligere før vi havde godkendelsen, så vi ventede på en godkendelse fra Energistyrelsen. Da den så kom kunne vi kontakte håndværkerne og komme rigtig i gang,” siger Vivian og uddyber:

“Et renoveringsprojekt tager altid om sig, så nu er vi også glade for, at der ikke er byggerod særligt længe endnu. Man skal have tålmodighed og forståelse for, at sådan noget kan tage lidt tid. Det er dog dejligt at få fagmændenes øjne på boligen, så finder man ud af, hvor det kan betale sig at sætte ind.”

Det næste skridt for parret i Greve er at få udbetalt energitilskuddet – og det kan tage op til et halvt år.

“Har du eller skal du søge tilskud, så sæt dig grundigt ind i reglerne. Eksempelvis fik vi travlt, da vi opdagede, at ansøgningen om udbetaling af tilskud skal ske senest 30 dage efter, at udgifterne er betalt til det sidste projekt, Vi nåede det, men kunne forestille mig, at andre måske ikke var klar over det,” lyder det gode råd.

Læs mere om energitilskuddet samt udbetaling her →

Vivian tjekker om der er nyt om udbetalingen af tilskuddet, med det flotte, nye vinduesparti i baggrunden,

En tur rundt om huset

Med hunden Ellie på armen hopper Vivian i hendes sko og giver os en rundtur, så vi kan se de mange opgraderinger. Vivian har grønne fingre – og det kan ses på de velholdte bede på terrassen.

“Hvis vi starter her med vinduer, så mangler den endelige finish stadig, men man kan se, hvor meget isolering, der egentligt er. Vi har også fået en ny udgang til poolen. Det er mere en velvære-renovering, men den elsker både vi og hunden allerede,” griner hun. Vivian viser også, hvor der lige nu mangler isolering i facaden, men det kommer der snart.

I indkørslen når vi til kronjuvelen: Den nye varmepumpe.

“Her kan du se vores nye varmekilde. Vi er faktisk lige blevet afmeldt gas og vi glæder os til at se, hvilken forskel det kan gøre på varmeregningen med den mere energieffektive varmepumpe, når det for alvor bliver koldt. Og så ser den jo flot ud,” siger Vivian og peger på den flotte finish ved varmepumpens tilslutning.

Det var en anden tid

Tilbage i foråret 2021, hvor Vivian og Yannik gik i gang med energirenoveringsplanerne var det en anden tid, som Vivian siger det.

“Vi nåede ikke at gå i panik på samme måde, som andre boligejere med god grund måske er i dag med de stigende energipriser. Vi har kunne tage den mere med ro og få den rette vejledning fra varmepumpemontører og tømrere,” siger hun.

Er du en af dem, der går med overvejelse om at skifte fyret, så har vi lavet et nyt univers på Energihjem.dk, som du kan læse mere om her

Skift dit fyr?

Skal du udskifte dit gas-, olie- eller pillefyr til et grønnere alternativ kan det være lidt af en jungle at finde den rette løsning. I vores varmekildeunivers samler vi det store overblik, så du kan blive klogere på varmepumper, fjernvarme og jordvarme. Vi svarer også på de typiske spørgsmål boligejerne har, når fyret skal udskiftes, kommer med regneeksempler og lånetilbud.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

AvatarNiels-Erik Andersen

Hej!
Har netop fået udskiftet min varmekilde fra gas til varmepumpe i mit hus på 218 m2 og med 1. sal. Huset er fra 1974. og har fået energi-vurdering C i 2020, da jeg købte huset. Mit spørgsmål: Findes der og kan det evt. betale sig at udskifte termostaterne på radiatorerne (Danfoss). Ved de daglige udluftninger skal jeg skrue ned og op på ALLE termostater. Findes der og kan det økonomisk betale sig at udskifte disse termostater?
På forhånd tak.
Venlig hilsen Niels-Erik Andersen

AvatarMaria Carlsen

Hej Niels-Erik,

Mange tak for din henvendelse. Super relevant spørgsmål, som vi får flere og flere af for tiden. Der findes flere forskellige intelligente termostater, som kan monteres på radiatorer og dermed giver dig muligheden for at styre varmen et sted fra. Og som også kan skrue op og ned på bestemte tidspunkter og meget mere. Jeg er inhabil i forhold til at anbefale en bestemt producent frem for en anden. Men prøv at søge på “intelligent termostat” eller “smart termostat”, så kommer der en masse gode forslag frem.

Bedste hilsner
Maria – Energihjem.dk

AvatarMaria Carlsen

Hej Annemmette,
Tak for din henvendelse. Der er desværre en lang række kriterier man skal opfylde, når man søger energitilskud. Og i 2023 vil der være to omgange med to forskellige puljer med energitilskud. Du kan læse mere om energitilskud her: https://energihjem.dk/tilskudsoversigt/

Bedste hilsner
Maria – Energihjem.dk

Viser 0 af 4 kommentarer