Den 28. september kl. 10 kan du igen søge Energistyrelsens tilskudspulje

Tirsdag den 28. september kl. 10 kan du igen søge tilskudspuljen til energiforbedringer hos Energistyrelsen. Det vil dog være muligt at logge ind fra kl. 09. Læs om de ændrede vilkår for ansøgningen her.

OBS: Puljen i marts 2022 er lukket. Hvornår næste pulje åbner er endnu ikke oplyst.

Du kan dog allerede logge ind fra kl. 9 om morgenen – og fra kl. 10 dannes køen. Energistyrelsen har samlet de oprindelige sidste to ansøgningsrunder i 2021 til én og melder nu, at årets sidste ansøgningsrunde til energitilskuddet åbner den 28. september. Selve ansøgningsprocessen sker forsat via Energistyrelsen ansøgningsportal, men kravene til at ansøge puljen samt tilskudssatser er ændret.

340 mio. kr. i puljen

Ligesom med de forrige ansøgningsrunder tildeles tilskudsmidlerne efter ”først-til-mølle-princippet” – så det er med at være hurtig ude af starthullerne. Tilbage i april blev puljens midler nemlig allerede opbrugt inden for få timer, hvilket betød lang og forgæves ventetid for mange ansøgere.

I puljen, der åbner den 28. september, går størstedelen af pengene til varmepumper. Minimum 60 procent af tilskudskronerne skal nemlig gå til projekter, der indeholder varmepumper, skriver Tekniq.

Tilskud til boliger med energimærke E, F eller G

En væsentlig ændring lyder, at boligen skal have energimærke E, F eller G, hvis du søger tilskud til isolering og vinduer – altså energioptimering af klimaskærmen. Alle, uanset energimærke, vil stadig kunne ansøge om tilskud til konvertering til varmepumper.

Reducerede tilskudssatser

For at flere kan få glæde af tilskudsmidlerne, er det vedtaget, at tilskudsmidlerne er blevet reduceret. Tilskudseksempler lyder:

I september kan du få 13-30.000 kr. i tilskud til varmepumpe, hvor det før var 19-42.000 kr.

Ændringer i tilskudsmulighederne

Dørhøjt vindue, som eksempelvis en terrassedør, bliver fjernet fra positvlisten. Du kan dog i denne runde søge tilskud til:

  • Vandbårent rumvarmeanlæg – nu også hvis du skifter til fjernvarme
  • Store varmepumper – f.eks. i boligforeninger
  • Varmepumpe i kombination med ventilationsanlæg

Læs alle betingelser og justeringer i Energistyrelsens faktaark her.

Har du søgt, men mangler svar?

Energistyrelsen skriver, at der kan gå op til 6 måneder, fra du søger udbetaling af tilskud, til du får pengene. Du kan dog undgå en længere behandlingstid ved at undgå de typiske faldgruber.

Overvej om håndværkerfradraget er bedre

Ønsker du ikke at vente på de kommende ansøgningsrunder, så kan du overveje, om det er mere fordelagtigt for dig at benytte dig af håndværkerfradraget i stedet for. I 2021 kan du nemlig få op til 25.000 kr. i fradrag på håndværkerens løn, når du energirenoverer eller klimasikrer boligen.

Efter 2021 forventes håndværkerfradraget at blive afskaffet eller mindsket. Håndværkerfradraget og energitilskuddet kan ikke kombineres på samme opgave.

For dig der vil blive klogere på tilskuddet

Generel viden om tilskuddet: Vil du læse mere om, hvordan du ansøger, hvilke energiforbedringer du kan få tilskud til og meget andet, så klik rundt i vores store tilskudsguide her.

Find dit energipotentiale: Ønsker du at se, hvad energipotentialet er på din adresse, så prøv Energihjem.dks energiberegner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

2 kommentarer

Daniel Hinchely

Hej Morten
Hvis du er på udkig efter tilbud på efterisolering, er du velkommen til at udfylde formularen her: https://energihjem.dk/tilbud/. Så sørger vi for, du får tre uforpligtende tilbud.
Efterisolering er med i ordningen, men den er ikke aktiv lige nu. Du må gerne indhente tilbud, men vente med at acceptere dem, indtil du har en forhåndsgodkendelse fra Energistyrelsen på energitilskud.
Vi opdaterer denne side: http://www.energihjem.dk/tilskud, når vi ved, hvornår næste pulje åbner.

Bedste hilsner,
Daniel – Energihjem.dk

Viser 0 af 2 kommentarer