Flamingo isolering
Flamingo findes både som små kugler eller som flamingoplader og det er et hyppigt anvendt isoleringsmateriale. Flamingokugler er kendt under mange navne eksempelvis flamingo granulat, krøyerkugler, styrofoam, polystyren, Sundolitt, EPS isolering, isoleringskugler, m.fl.

OBS: Vi har lavet en opdateret guide til isoleringsarbejde A-Å, som du finder her: Alt om isolering.
Flamingokugler
Flamingokugler er forskummede perler, der hviler i en form for mellemlag. Kuglerne bliver blæst ind i hulmur, krybekælder eller under gulvet, og kuglerne erstatter den hidtil atmosfæriske luft, der tidligere har været. Flamingo er nemt at bruge til hulmursisolering. Hullet til at sprøjte kuglerne ind i en hulmur skal være mellem 10-25 cm. alt afhængig af forholdene i hulmuren. Dermed får man kuldebroerne væk.
Strukturen i en luftfyldt hulmur betyder, at flamingokuglerne er stærke og isolerende, og faktisk skal man typisk bruge 20 procent mindre isolering med flamingokugler sammenlignet med andre isoleringsformer.
Fordele ved flamingo:
- Høj isoleringsevne
- Fugtafvisende
- Nemt at arbejde med (vejer næsten ingenting)
- God isoleringsevne
- Materialet kan bruges til mange isoleringsformer
- Kan fås til en fornuftig pris
Ulemper:
- Flamingo er brændbart
- Er ikke så lydisolerende som andre materialer
- Nogle flamingokugler kan have tendes til at falde sammen
- Løber let ud ved ændringer i konstruktionen
Flamingo plader
Flamingopladerne bliver typisk anvendt i terrændæk, som for eksempel under gulve, men derudover kan det bruges til isolering af fundamentet af boligen, så hele bygningen ligger på flamingoplader.
Flamingo er godt at anvende til hulmure, facader, flade tage og til under gulve, og generelt kan materialet bruges som isolering til de fleste konstruktioner.
Overkommelig pris
Flamingokuglerne koster omkring 150 kroner og 250 kroner afhængig af, om man skal have 100 liter eller 250 liter. Skal du have isoleret, kan du gratis indsende din opgave her på Energihjem.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud, som du frit kan vælge imellem.
42 kommentarer
Jeg er ved at bygge en udestue, hvor den udvendige og indvendige facade bliver af træ i visse områder. mellem disse to sider er der et hulrum som jeg vil fylde ud med noget isoleringsmateriale som gør at det ikke bliver for varmt i udestuen. Hvad bør jeg anvende??? Rockuld, Flamingo, Kork eller andet?
Hej. Vi er ved at lave et sommerhus med træskellet indvendigt og træ udenpå, må man bruge flamingo til at isolere??
Hej Rasmus,
Jeg har rådført mig hos én af vores leverandører. Han fortæller mig, at I skal være påpasselige med at anvende flamingo kugler, fordi det ikke er særlig vindtæt. Hvis I selv hælder kuglerne ned kan I risikere at der kommer lufthuller fortæller han. Jeg håber at I finder en god løsning til jeres sommerhus.
Hej
Findes der speciel slags flamingo eller anden form, for isolering der kan/skal bruges ved isolering af maskinhusgulv? Gerne så det kan holde til maskinkørsel på op til omkring 10 Tons ca. ?
I givet fald hvad ligger sådan noget så i pr M2 ca. 100 ialt
Mvh Johannes Hald
Hej Johannes,
Tak, for din henvendelse. Jeg har rådført mig hos én af vores isolatører, som fortæller mig at isoleringsmaterialet ikke er så vigtigt i forhold til vægten, men at det i højere grad handler om konstruktionen af maskinhusgulvet. Har du en ordentlig form for gulvkonstruktion, så burde du have mulighed for at anvende flere former for isoleringsmateriale. Ønsker du et tilbud på din isoleringsopgave er du velkommen til at indsende din opgave her: https://www.energihjem.dk/tilbud/ og få 3 uforpligtende og gratis tilbud på din opgave.
Hej
Jeg har et hus fra 1910, hvor der ikke er isoleret under gulvet, jeg vil støbe et nyt gulv med gulvvarme og samtidig isolere med 300 mm flamingo.
Det drejer sig om ca. 70 m2
Jeg vil selv lave arbejdet.
Kan jeg få tilskud og hvordan søger jeg tilskud.
Mvh. Lars
Hej Lars,
Tak for din henvendelse. Du kan søge om tilskud til energirenovering hos dit energiselskab. Det er vigtigt at energiselskabet godkender energirenoveringen inden varer bestilles og arbejdet påbegyndes. Du kan læse om tilskud til energirenovering her: https://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/ og du kan finde en liste over energiselskaber, der yder tilskud her: https://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/
Viser 0 af 42 kommentarer