Boligejere glemmer ventilation

Ventilationsbranchen føler sig overset. De mener, at danske boligejere tænker for meget på isolering, når de vælger at renovere deres bolig for at nedsætte energiforbruget.

OBS: I 2020-2026 kan man også søge om tilskud til ventilation med varmegenvending. Samtidig har vi lavet en dybdegående guide til ventilation og godt indeklima, som du finder ved at trykke på knappen nedenfor.

Der er mange boligejere, der formindsker deres energiforbrug ved at renovere på deres hus eller lejlighed. Men fordi boligejerne ofte vælge løsninger som bedre isolering eller nye vinduer, så er de metoder blevet langt mere populære end for eksempel installation af bedre ventilation i boligen. Det skriver erhvervsbladet.dk.

 – Der mangler en helhedsbetragtning, når det kommer til at tænke energirenovering, som blandt andet resulterer i, at der ikke investeres nok i ventilation, siger brancheforeningen Dansk Ventilations direktør Christen Galsgaard til erhvervsbladet.dk.

Penge at spare

Han mener, at fokus er er røget alt for langt væk fra ventilation, når det kommer til energirenoveringer, og derfor påpeger han, at der også er penge at spare ved en bedre ventilation.

“Det er efterhånden blevet en del af vores fælles bevidsthed, at det er en god forretning, at husene er ordentligt isoleret. Det er vigtigt, men der kan også opnås store besparelser ved at se på ventilation og varmestyring i et hus

– Christen Galsgaard

Samtidig understreger Christen Galsgaard, at klart størstedelen af de gennemførte renoveringsprojekter handler om former for isolering.

– Men når varmen forbliver inden døre, er næste nødvendige skridt at sørge for aktiv ventilation, og med luftfiltrering og varmegenvinding indeholder det store besparelsesmuligheder, siger Christen Galsgaard til erhvervsbladet.dk.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *