Tilskudspulje flader ud

I starten var der mange ansøgere til tilskudspuljen, men siden er interessen fladet ud. Hvis der skal liv i skrotningsordningen igen, kræver det mere markedsføring, mener installatørerne.

OPDATERING 2020: Folketinget har i 2020 vedtaget en ny skrotningspulje, der skal udfase olie- og naturgasfyr. Ifølge aftaleteksten skal skrotningsordningen allerede træde i kraft i 2020, hvor boligejere kan få et kontant tilskud, når fyret skrottes til fordel for en grøn varmekilde, som en varmepumpe. Det kan du læse mere om her.

I starten var der mange ansøgere til tilskudspuljen, men siden er interessen fladet ud.

Skrotningsordningen for gamle oliefyr fik en flyvende start, da den åbnede i starten af marts. Siden er interessen for tilskudspuljen dog dalet, og det får en arbejdsgiverorganisation til at kræve yderligere markedsføring af puljen.

– Meldingen fra installatørerne er, at vi meget gerne må køre endnu en tur med markedsføringstrækvognen. Det tygger vi på i øjeblikket, for det koster jo nogle penge. Men det er helt sikkert, at der er brug for mere omtale af tilskudsmuligheden – ikke kun fra os, men også andre aktører, siger Christian Jarby, der er afdelingschef i Tekniq, til Installatør Horisont.

Interessen er dalet

I de første dage af tilskudspuljens levetid var der ellers så stor kamp om de 400 millioner støttekroner, at hjemmesiden, hvor man kunne indsende sin ansøgning, gik i sort. Det er der dog ikke længere den store fare for at den gør. I alt er der nemlig kun kommet 5000 ansøgninger ind fra de danske boligejere.

– Når man tager i betragtning, at der allerede efter to uger var kommet 4000 ansøgninger, så må man konstatere, at kurven nu er fladet ud. Det er bekymrende, siger Christian Jarby fra arbejdsgiverorganisationen Tekniq.

Kræver mere tid

Hvis man har et gammelt oliefyr, kan man søge om tilskud til blandt andet solvarme og jordvarme. Det er dog nogle forholdsvis krævende løsninger, og det er ifølge Tekniq også en af forklaringerne bag de lidt skuffende ansøgningstal.

– Hvis man vil skifte til varmepumper eller solvarme, skal man bruge en del tid på at undersøge, hvor meget haven skal graves op eller hvor, solvarmeanlægget skal placeres. Det er komplicerede løsninger, siger Christian Jarby til Installatør Horisont.

En anden og mere simpel løsning er til gengæld at blive tilkoblet fjernvarmenettet, og det har cirka halvdelen af ansøgerne indtil videre gjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarErling Larsen

Hvor finder jeg, om derkan der gives tilskud til udskiftning af ælder vinduer med vinduer med energiglas?

Nynne Pihl GrothNynne Pihl Groth

Hej Erling

Tak for din kommentar. Vi har samlet en oversigt over tilskudsberettigede renoveringer her: https://energihjem.dk/tilskud/

Du kan søge bl.a. søge tilskud til:
– Udskiftning af facadevinduer.
– Udskiftning af dørhøjt vindue (terrassedøre, skydedøre, foldedøre o.l.).
– Udskiftning af ovenlysvinduer.
– Montering af forsatsramme eller koblet ramme på eksisterende eller nyt vindue med 1 lag glas.

De bedste fredagshilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Viser 0 af 2 kommentarer