Sidste udkald for attraktivt tilskud til husejere

Fra den 1. april bliver der skåret i de tilskud, boligejere kan få, når de energiforbedrer boligen. Værst går det ud over tilskuddet til loftisoleringer, der falder med op mod 5.000 kroner, hvilket fremgår af de nye energibesparelser fra Energistyrelsen. Derfor skal man skynde sig at komme i gang med sin energirenovering, inden statens tilskud bliver forringet. Besparelsen er et led i regeringens energispareindsats.

OPDATERING: I 2020 kom en ny tilskudsordning, administreret af Energistyrelsen, som du kan læse mere om her: Energitilskud 2020-2026.

Igennem en årrække har det været muligt at søge om tilskud hos energiselskaberne, når man energiforbedrer sin bolig og sænker hjemmets CO2-udledning. Tilskuddet har skullet motivere danskerne til at energirenovere, men fra og med den 1. april ændrer reglerne sig, så tilskuddet til flere populære energiforbedringer bliver sænket markant. Det fremgår af et nyt standardværdikatalog for energibesparelser, udarbejdet af Energistyrelsen.

En forringelse på 5.000 kroner

Værst går det udover loftisoleringer, hvor man i dag kan få tilskud, hvis man isolerer sit loft. Men fra 1. april kan man kun få tilskud til loftisoleringer på alt over 50 mm.

Det betyder konkret, at hvis man isolerer en 150 kvadratmeter stor tagflade uden eksisterende isolering, kan man i dag få omkring 5-6.000 kroner i tilskud. Dette beløb falder til omkring 1.500 kroner (afhængig af energiselskabet) fra den 1. april. Altså et lavere tilskud på ca. 5.000 kroner, hvilket betyder, at man skal skynde sig at isolere taget nu, hvis man vil opnå den størst mulige gevinst.

Energirenover inden 1. april

”Værdien af nogle af de her energiforbedringer falder, og nogle energirenoveringer bliver lidt mindre attraktive, men omvendt gør man det for at gøre systemet mere brugervenligt. Men skal man have det højeste tilskud, skal man energiforbedre inden 1. april,”

siger afdelingschef i Dansk Fjernvarme, Mette Hansen.

Fra 1. april kan man kun få tilskud til loftisolering på alt over 50 mm. Derudover skæres der i andre energirenoveringer, heriblandt tilskud til lavenergiruder, simpelthen fordi man antager, at mange boligejere i dag alligevel skifter til lavenergivinduer, når termoruden er gået i stykker. De fleste energiselskaber giver mellem 20 og 30 øre pr. besparet kilowatt-time, hvilket de fortsætter med, men altså til færre opgaver.

Stor interesse for tilskud

Hos Energihjem.dk, der formidler energirenoveringsopgaver, har man i lang tid oplevet en stor interesse for energiselskabernes tilskud, og især tilskuddet til isoleringsopgaver har været efterspurgt.

”Vi bliver  dagligt kontaktet at husejere, der spørger ind til, hvor meget de kan få i tilskud til deres isoleringsopgaver, og her er der også tale om mange opgaver med loftisolering. Vi fornemmer helt klart, at et tilskud på op mod 5.000 kroner har en afgørende betydning for, om man går i gang med at isolere. Så ønsker man at opnå det høje tilskud, skal man skynde sig de næste par måneder,” siger kommunikationschef Michael Müller.

Et typisk loft på 150 kvadratmeter koster omkring 16.000 kroner inklusiv arbejdsløn men eksklusiv moms, hvis man bruger papiruld.

Så meget falder tilskuddet den 1. april

Eksempel på tilskud til loftisolering af 150 kvadratmeter loft uden isolering:

I dag:
Uisoleret
Isoleres med 250 mm isolering
Tilskud: 6.132 kroner

Fra 1. april 2013:
Uisoleret (tilskud fra 50 mm)
Isoleres med 250 mm isolering
Tilskud: 1.764 kroner

Kilde: EnergiMidt

Se hér hvor meget de enkelte energiselskaber giver i tilskud.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

AvatarHans Eskebjerg

Gives der tilskud til udskiftning af termoruder, der er monteret da huset blev i 1969.
Ruderne påtænkes udskiftet med :
” Scanglas Climaplus Ultra N Energi A ( U = 1,1)
med varmkant.
Det drejer sig om 7 m2.

AvatarMichael Müller

Hej Hans

Ja, det er jeg ret sikker på det. Prøv at tage fat i dit eget eller et andet energiselskab, men med så gamle ruder, vil jeg mene, at et skift til energiruder i denne klasse er berettiget til et tilskud.

AvatarMichael Müller

Hej Lars

Ja, det kan du godt, men husk at søge, inden du går i gang og bestiller materialer. Energiselskabet køber din energibesparelse.

Viser 0 af 4 kommentarer