Regeringens energitilskud – hvad ved vi?

Regeringens storstilede energipakke indeholder et energitilskud til energirenoveringer, der efter planen skal træde i kraft pr. 1. januar 2013. Men hvor meget ved vi om det grønne tilskud på nuværende tidspunkt. Få et overblik.

OPDATERING: I 2020 kom en ny offentlig tilskudspulje til energibesparelser i bygninger, hvor enfamiliehuse og etageejendomme kan søge tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse. Du kan læse mere om det nye energitilskud her.

Regeringens storstilede energipakke indeholder et energitilskud til energirenoveringer, der efter planen skal træde i kraft pr. 1. januar 2013. Men hvor meget ved vi om det grønne tilskud på nuværende tidspunkt. Få et overblik.

I første omgang skulle der have været åbnet op for ansøgninger om tilskud til energirenoveringer i januar 2012, men så blev energitilskuddet udskudt ét år, og træder formentlig først i kraft i begyndelsen af januar 2013. Regeringens officielle forklaring er, at man ikke kunne nå at gøre puljen klar til i år.

Skub i energirenoveringer

Den grønne støtteordning, som energitilskuddet officielt hedder i finansloven 2012, har til formål at sætte skub i energirenoveringer og sætte energiområdet på dagsordenen. Forhandlingerne omkring energitilskuddet er endnu ikke afsluttet, men allerede nu ved vi flere ting, som ordningen kommer til at indeholde.

Én milliard kroner

Regeringen har lagt op til, at energipuljen skal løbe i 2013 og 2014 med et samlet beløb på én milliard kroner. Pengene skal gå til energirenoveringer, hvor landets boligejere kan søge om tilskud til energirenoveringer. Det kunne for eksempel være solceller, jordvarme og energirigtige vinduer.

Ved tidligere tilskudsordninger såsom renoveringspuljen fra 2009 og boligjobordningen med håndværkerfradraget fra 2011 har det kun været muligt at søge om tilskud, hvis man var privat boligejer, men med den kommende energipulje er der også lagt op til, at boligforeninger skal kunne søge om støtte til energirenoveringsprojekter af ejendommen. Det er dog ikke besluttet endnu, men energi- og klimaministeren har åbnet op for det.

Tilskud på op til 20.000 kroner

Det er endnu ikke vedtaget, hvor stort et tilskud man kan opnå, men flere erhvervsorganisationer, heriblandt Dansk Byggeri og Håndværksrådet, har meldt ud, at et tilskud på mellem 10.000 og 20.000 kroner er nødvendigt, hvis puljen skal have den ønskede effekt – at sætte gang i renoveringsopgaver og skabe grønne job.

På Energihjem.dk vil vi i 2012 holde et løbende fokus på energitilskuddet og skrive nyheder, når vi får et yderligere kendskab til indholdet af ordningen. Vi ved, at energirenoveringer er i vækst, og derfor er det en kæphest for os at dække området intenst.

Håndværkerfradraget fortsætter 2012 ud, og planen er, at energitilskuddet træder i kraft derefter.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *