Andelsboligforeningen Gadekæret af 1987 fik energitilskud til deres nye vinduer

Andelsboligforeningen Gadekæret af 1987 endte med at få udbetalt et kontant beløb på små 12.000 kroner i energitilskud på deres energirenoveringer. Hør om hvordan de søgte energitilskud.

OBS: Nyt energitilskud for andelsboligforeninger
Andelsboligforeninger og private boligejere kan i perioden 2020-2026 søge om tilskud til bl.a. isolering, varmepumper og vinduer, når Energistyrelsen løbende åbner op for ansøgning. Læs mere om det aktuelle energitilskud her.

Andelsboligforeningen Gadekæret af 1987 i Dronninglund i Nordjylland vidste, at de inden for en overskuelig fremtid skulle have udskiftet foreningens vinduer og døre hos alle 15 andelshavere. I den forbindelse vidste man, at det kunne være relevant at ansøge om energitilskud på renoveringerne, så man kunne få et kontant tilskud til renoveringen, fordi den kommende løsning ville være mere energibesparende end den nuværende.

”Vi vidste, at man skulle ansøge om energitilskud før vi begyndte at indhente håndværkertilbud på vinduerne og dørene. Derfor ansøgte vi om energitilskud, hvorefter vi efterfølgende blev kontaktet af deres energirådgiver, så vi kunne snakke vores renoveringer og energitilskud igennem.”

– Sanne Miller,
bestyrelsesformand i Andelsboligforeningen Gadekæret af 1987.

Det er en standard procedure, at energirådgiveren kontakter andelsboligforeningens repræsentant, så energisagen kan oprettes, og man kan regne på energibesparelsens omfang. Som oftest er foreningers byggerenoveringer større opgaver, og derfor skal kontakten ske direkte med foreningen, så der ingen misforståelser og/eller fejlinformationer forekommer senere i processen.

Nem og smertefri proces

”Hele processen har været nem og smertefri. Det er faktisk ret simpelt. Der var ingen problemer med kontakten til energirådgiveren, indsendelse af dokumentation og billeder eller udbetalingen af energitilskuddet. Det er anbefalelsesværdigt og en god måde, hvis man gerne vil spare lidt penge på sin energirenovering,” konkluderer Sanne Miller.

Andelsboligforeningen Gadekæret af 1987’s renovering af vinduer og døre blev hurtigt forhåndsgodkendt. De stod til en energibesparelse på 39.151 kWh, hvor de med energitilskuddet ville modtage 30 øre pr. sparet kWh. Det blev til et kontant, udbetalt beløb på ca. 12.000 kroner.

Står jeres andelsboligforening også over for en kommende energirenovering, så er det værd at ansøge om energitilskud.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *