Energirenover nu – så kan du enten få håndværkerfradrag og energitilskud

Har du brug for en hulmursisolering? Eller skal vinduerne udskiftes til en mere energirigtig model? Så er det en rigtig god idé at komme i gang nu. Lige nu kan du nemlig stadig nå at drage økonomisk fordel af håndværkerfradraget og samtidig kombinere fradraget med et tilskud til energirenovering.

OPDATERING: I 2020-2026 er der en ny offentlig tilskudspulje til energibesparelser i bygninger, hvor enfamiliehuse og etageejendomme kan søge tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse. Det er ikke muligt at kombinere energitilskuddet 2020-2026 med håndværkerfradraget.

Du kan læse mere om det nye energitilskud her. 

OBS: Man kan ikke kombinere håndværkerfradraget med tilskuddet.

Håndværkerfradraget udløber med udgangen af 2014. Lige nu lader det ikke til, at politikerne vil forlænge ordningen. Derfor er det en rigtig god idé, at man igangsætter sin energirenovering i år, således at man både kan få fradrag og tilskud til energirenovering. Lægger man besparelser på boligens varmeregning oven i kan nogle energirenoveringer resultere i en tilbagebetalingstid på mindre end 1,5 år.

Energirenoveringer med håndværkerfradrag og tilskud:

  • De fleste former for isoleringsopgaver (krybekælder, tagkonstruktion, ydervægge, hulmursisolering)
  • Udskiftning af vinduer og døre til mere energirigtige modeller.
  • Installation af solfangere
  • Installation af luft-til-luft varmepumper, der erstatter olie-eller naturgasfyr

Sådan får du tilskud til energirenovering

De danske energiselskaber er blevet pålagt at ’opkøbe’ danskernes energibesparelser for aktivt at bidrage til at nedbringe Danmarks C02-udslip. Energibesparelserne, som energirenoveringerne medfører måles i kWh-timer. Jo højere antal sparrede kWh, som energirenoveringen medfører – jo større er tilskuddet. For at modtage tilskuddet til energirenovering er det vigtigt, at man sørger for at ansøge og få godkendt tilskuddet før arbejdet igangsættes. Energitilskuddet gives nemlig ikke per efterbevilling.

Man ansøger selv hos energiselskabet. Du kan finde en liste over energiselskaber, der yder tilskud til energirenovering her. Af listen fremgår det også hvilke takster de forskellige energiselskaber udbetaler tilskud til.

Tilskuddet til energirenovering er et ekstra bidrag til energirigtige renoveringer og det indvirker ikke på retten til at få håndværkerfradrag. Tilskuddet er skattefrit og vil i de fleste tilfælde blive overført til din konto, når tilskudsaftale og dokumentation er indsendt til energiselskabet. Du kan læse mere om tilskud til energirenovering i denne artikel.

Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget giver et fradrag på håndværkerens løn på op til 15.000 kroner per person i huset over 18 år. Modsat tilskuddet til energirenovering, så behøver du ikke nogle former for godkendelse eller tilladelse. I stedet er det vigtigt at arbejdslønnen fremgår særskilt af fakturaen for det udførte arbejde. Du skal sørge for at regningen er betalt digitalt – derfor er det kun dankort, girokort eller bankoverførelser, der kan godkendes til håndværkerfradrag. Når arbejdet er udført indberetter du selv dit håndværkerfradrag på SKAT’s TastSelv. Arbejdet kan indtastes så snart regningen er betalt.

Så meget kan du spare:

En af de energirenoveringer, som er meget rentabel er hulmursisolering. Har man eksempelvis en bolig på 120 m2 og 70 m2 hulmur, der opvarmes med fjernvarme kan en hulmursisolering resultere i en tilbagebetaling på under halvandet halvt år.

Flere fordele ved energirenovering

Fordelene ved at energirenovere boligen er utallige. Stigende energipriser og generelt højere skatter betyder at det bliver dyrere at varme boligen op. Energirenoveringer kan derfor betragtes som en form for fremtidssikring af boligen, der betyder lavere udgifter til varmeregningen og et forbedret energimærke.
Samtidig resulterer en energirenovering også i bedre indeklima og komfort i boligen. Trækgener og kold luft i boligen kan nemlig reduceres med en energirenovering.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

AvatarSteen Hansen

Hej.
Jeg påtænker at skifte vinduer og døre og vil benytte mig af Håndværkerfradraget.
Jeg vil også gerne ændre mit varmesystem i huset fra et strenget til to strenget system. Her. Vil jeg også gerne benytte mig af håndværkerfradraget.
Er dette muligt ? Jeg vil gerne lave begge dele her i 2021.

AvatarPer Rasmussen

Hej.
Er det sådan at der er tilskud til selve energirenoveringen og samtidig håndværkerfradrag for arbejdslønnen til samme projekt evt. udskiftning af vinduer eller et genveks anlæg.
Mvh.
Per Rasmussen

Nynne Pihl GrothNynne Pihl Groth

Hej Per

Tak for din kommentar. Det er ikke muligt at kombinere håndværkerfradraget og energitilskuddet på samme energirenovering. Dette er en gammel artikel, som jeg naturligvis får opdateret. Bliv klogere på den “nye” tilskudsordning her: http://www.energihjem.dk/tilskud

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Viser 0 af 4 kommentarer