Ærgrelse over udskudt energitilskud

Regeringen har valgt at udskyde tilskuddet til energirenoveringer, der skulle have trådt i kraft pr. 1. januar 2012. Beslutningen vækker ærgrelse i branchen, da man risikerer, at fokusset på energirenoveringer forsvinder.

OBS: Nyt energitilskud
Du kan i perioden 2020-2026 søge om tilskud til bl.a. isolering, varmepumper og vinduer, når Energistyrelsen løbende åbner op for ansøgning. Læs mere om det aktuelle energitilskud her.

Regeringen har valgt at udskyde tilskuddet til energirenoveringer, der skulle have trådt i kraft pr. 1. januar 2012. Beslutningen vækker ærgrelse i branchen, da man risikerer, at fokusset på energirenoveringer forsvinder.

Pr. 1. januar 2012 skulle et nyt tilskud til energirenoveringer have trådt i kraft, hvilket havde til hensigt at sætte gang i grønne energiløsninger på boligområdet. Men nu viser det sig, at regeringen har valgt at udskyde energitilskuddet til starten af 2013 for i stedet at lade boligjobordningen, håndværkerfradraget, løbe indtil udgangen af 2012.

Med den pludselige og overraskende beslutning går samfundet og boligejerne glip af en økonomisk gevinst, da energirenoveringer såsom jordvarme, isolering og solceller sænker CO2-udslippet og dermed varmeregningen. Det mener energikonsulent og ekspert i energirenoveringer, Morten Hajn.

”Det er ærgerligt, fordi man dels går glip af energirenoveringer, dels går man glip af en økonomisk gevinst, fordi grønne løsninger i en bolig betaler sig. For eksempel vil et hus i 2020 kun bruge en fjerdedel af den energi, som et hus fra 2010 bruger,” fortæller han til Energihjem.dk.

Morten Hajn fortsætter.

”Når man udskyder energitilskuddet, fjerner man også fokusset på energiområdet, hvilket er en skam. Hvis man for eksempel køber et jordvarmeanlæg til 120.000 kroner, og skifter det ud med et oliefyr, sparer man omkring 10.000 kroner om året. Dermed kan en så stor udgift godt betale sig.”

Grønt image overses

Den røde regering har slået sig op på at være en grøn regering med fokus på energi- og klimaområdet, men med udskydelsen af energirenoveringstilskuddet må den grønne profil vente lidt endnu, og hos Isolering-Priser, der isolerer ejendomme, ærgrer man sig over regeringens beslutning.

”Det er en skam, fordi det kunne være med til at løse vores CO2-problemer, hvis vi isolerer og laver energirigtige løsninger. Jeg skal nok overleve, men det er ærgerligt, at det grønne image overses, når tilskuddet ikke kommer nu. Men selv om det ikke bliver nu, glæder vi os til, det kommer, og faktisk ville det være mere hensigtsmæssigt at indføre tilskuddet sommeren 2012, så man undgår den overgangsperiode, der opstår, når boligjobordningen udløber,”

siger direktør Ole Rasmussen.

Energirenoveringstilskuddet er sat til at træde i kraft i starten af 2013, hvor boligjobordningen udløber, som det ser ud lige nu.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *