10.000 kroner i energitilskud er nødvendigt

Hvis regeringens storstilede energipulje skal have den ønskede effekt, skal boligejerne kunne få op mod 10.000 kroner i tilskud til energirenoveringer. Sådan er udmeldingen fra Dansk Byggeri, der bliver bakket op af Energihjem.dk, der formidler energirigtige renoveringsopgaver i Danmark.

OBS: Nyt energitilskud
Du kan i perioden 2020-2026 søge om tilskud til bl.a. isolering, varmepumper og vinduer, når Energistyrelsen løbende åbner op for ansøgning. Læs mere om det aktuelle energitilskud her.

Hvis regeringens storstilede energipulje skal have den ønskede effekt, skal boligejerne kunne få op mod 10.000 kroner i tilskud til energirenoveringer. Sådan er udmeldingen fra Dansk Byggeri, der bliver bakket op af Energihjem.dk, der formidler energirigtige renoveringsopgaver i Danmark.

Energipuljen

Selv om regeringen og oppositionen endnu ikke er nået til enighed om en ny, storstilet energipakke, der blandt andet skal skabe grønne jobs og sætte skub i energirigtige renoveringer, har der været stor debat om de elementer, som pakken skal indeholde.

Et af elementerne er en grøn tilskudsordning, også kaldet energipuljen, der skal give et tilskud til boligejere, der foretager energirenoveringer. Det er uvist, hvor stort tilskuddet bliver, men skal puljen opnå den ønskede effekt, skal beløbet være på flere tusinde kroner.

”10.000 kroner i tilskud pr. husstand er nødvendigt, hvis puljen skal blive tilstrækkelig attraktiv at søge som husejer. Alligevel er energipuljens samlede beløb på én milliard kroner med stor sandsynlighed ikke tilstrækkelig, når vi for eksempel ser på, hvor mange der søgte om tilskud gennem renoveringspuljen fra 2009,”

siger erhvervspolitisk afdelingschef hos Dansk Byggeri Torben Liborius til Energihjem.dk.

Stor efterspørgsel på energirenoveringer

Hos Energihjem.dk, der blandt andet formidler arbejdsopgaver i form af energirenoveringer mellem danske boligejere og leverandører, har man i 2011 oplevet en markant vækst i tilgangen af energirenoveringsopgaver såsom solceller, jordvarmeanlæg og energirigtige vinduer. Hvis at denne tendens skal fortsætte i 2012, kræver det et ambitiøst tilskud til husejerne, lyder det fra kommunikationschef hos Energihjem.dk Michael Müller.

”Vi kan se, at efterspørgslen på grønne løsninger er i vækst. Alene i 2011 steg antallet af vores isoleringsopgaver med 33 procent i forhold til 2010. Derfor er det nødvendigt med et tilstrækkeligt stort tilskud til energirenoveringer for at fastholde denne vækst. Det handler ikke om puljens samlede beløb, men i stedet om hvor stort et tilskud, man kan opnå, og her er 10.000 kroner et fornuftigt bud.”

I alt er der afsat 500 millioner kroner til energirenoveringer i 2013 og et tilsvarende beløb i 2014. Regeringens hensigt er at skubbe gang i energirenoveringer blandt landets boligejere.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *