VE-godkendelsesordningen

Energistyrelsens VE-godkendelsesordning er en ordning, der giver installatør- eller montørvirksomheder papir på, at de kan installere vedvarende energianlæg af høj kvalitet.

Gennem VE-godkendelsesordningen kan installatør- eller montørvirksomheder blive verificeret, hvilket viser, at de er blandt de bedste til at installere mindre vedvarende energianlæg i form af varmepumper, solceller, solvarme, biomassekedler- og ovne.

Under VE-godkendelsesordningen, er der en tilknyttet mærkningsordning, der er symboliseret gennem VE-ordningens logo i forskellige farver. Farverne symboliserer dertil, hvilken type af vedvarende energianlæg virksomheden er godkendt til at installere.

Hvordan bliver en virksomhed VE-godkendt?

Den måde en virksomhed opnår en VE-godkendelsesmærkning fra Energistyrelsen, er ved at leve op til tre punkter:

  1. At have minimum én ansat i virksomheden, der er VE-uddannet
  2. At have tilpasset og fået godkendt sit kvalitetssikringssystem af en kontrolinstans
  3. At have ansøgt om optagelse i ordningen hos Energistyrelsen

Energistyrelsen ønsker at VE-godkendte virksomheder forsat lever op til kravene efter en godkendelse. Derfor vil der efter to år fra godkendelsen blive foretaget et tjek om, hvorvidt virksomheden stadig lever op til energistyrelsens krav. Du finder en liste over VE-godkendte virksomheder på energistyrelsens side.

Hvorfor er det fordelagtigt for dig at bruge en VE-godkendt håndværker?

Efterspørgslen på vedvarende energianlæg er i lodret vækst, og specielt varmepumper har sprunget kurven og er steget med hele 220 procent over de sidste 10 år. I den forbindelse er der flere årsager til, at det som bygherre er fordelagtigt at få monteret sit vedvarende energianlæg af en VE-godkendt håndværker.

Hvis du vælger at få foretaget installationen af en VE-godkendt installatør og montør, kan du vide, at den danske energistyrelse har givet dem en tommelfinger i vejret for deres arbejde. Så kan du være sikker på, at din varmepumpe fungerer optimalt, og at du ikke skal være bange for hverken at fryse til vinter, eller at få en ordentlig elregning ind ad brevsprækken, da firmaet er efteruddannet i netop din installation.

Vidste du?

… at der i bekendtgørelsen til energitilskuddet står, at varmepumpen skal udføres og faktureres af en VE-godkendt installatørvirksomhed.

Det er også kun VE-godkendte installatører, der kan blive kvalificerede som energitjenesteleverandør i skrotningsordningen. Her søger du som husejer indirekte om et varmepumpeabonnement gennem energitjenesteleverandøren.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

AvatarAnnemette Sørensen

Hvornår får vi pengene ubetalt når.ø man søgte om at få dem udbetalt 17 januar?

Nynne Groth HallanderNynne Groth Hallander

Hej Annemette,

Tak for din kommentar. Energistyrelsen, der administrer puljen, melder om op til 6. måneders ventetid, desværre. Du kan altid kontakte dem direkte for yderligere info.

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Avatarjens søndergaard

Det er jo rigtigt fint med sådan et mærke, men når man så får sat en varmepumpe op af OK, som benytter en VE-godkendt leverandør, og der efterfølgende konstateres at der er utætheder og der nærmest ikke er isoleret rør (i hvertfald ikke efter DS452). Så er det jo ligegyldigt med VE-mærket, for de involverede parter ignorerer bare klagerne med stilhed eller henviser til hinanden eller producenten. Men fin og flot mærkeordning, og sikkert også dyr, men ubrugelig i praksis.

Nynne Pihl GrothNynne Pihl Groth

Hej Jens

Tak for at dele din oplevelse – som jo tydeligvis og desværre er en ærgerlig en af slagsen.

De bedste hilsner
/Nynne – 3byggetilbud.dk

Viser 0 af 4 kommentarer